vrijdag 5 april 2013

Hoofdpijnen/MigraineEr wordt aangenomen dat meer dan 40 miljoen Amerikanen aan chronische hoofdpijnen/migraine lijden. Sommige rapporten laten zelfs zien dat hoofdpijnen/migraine een van de grootste oorzaken voor werkverzuim zijn.
Wat veroorzaakt al deze pijn en wat kunnen we doen om het te stoppen?
Sommige van de meest algemene triggers voor migraine zijn stress, voedselallergieën onthouding van koffie, medicijnen, gebrek aan slaap, extreme weersomstandigheden, bloedsuikerschommelingen en hormonale disbalansen.
Veel migrainelijders ondervinden weinig of geen verlichting van over-de-toonbank middeltjes of medicijnen op voorschrift van een arts. En bij wie het wel helpt, duurt het effect meestal slechts tijdelijk.
Als individu is het belangrijk te weten te komen wat de triggers zijn. Houd een dagboek bij dat de datum weergeeft, het weer, gegeten voedingsmiddelen in de laatste 24 uur, emotionele stressfactoren,  hoeveelheid slaap, genomen medicijnen of, wanneer je een vrouw bent, waar je bent in je menstruele cyclus. Bij vrouwen tussen de 30-55 is een hormonale disbalans een van de leidende oorzaken van migraine.
Wanneer je eenmaal vele triggers verwijderd hebt, kun je ontdekken dat je hoofdpijnen voor of na de menstruatie verschijnen.
Wanneer je in deze categorie valt is er hoop buiten alleen medicatie. Het is belangrijk te begrijpen dat dit toewijding vergt van jouw kant. Het in balans brengen van hormonen kan een langdradig en moeilijk vooruitzicht zijn, maar de beloning is de moeite dubbel en dwars waard.
Oestrogeendominatie is de meest voorkomende oorzaak van hormonale disbalansen.
Hier zijn een paar zaken om te onthouden over oestrogeendominantie:
§  Vet slaat oestrogeen op. Hoe meer je in gewicht toeneemt hoe meer oestrogeen je vast zult houden.  
§  Stress produceert cortisol, hetgeen oestrogeenspiegels doet toenemen.
§  Een toxische lever door overmatig gebruik van alcohol of vervuiling zal oestrogeen niet uit ons lichaam kunnen filteren.
§  Aan veel van het voedsel dat we eten wordt oestrogeen gevoerd om het te laten groeien en meer voedsel te produceren. Vlees en melkproducten gebruiken verhoogt je oestrogeenspiegels.
§  Plastic containers, pesticiden en schoonmaakproducten produceren xeno-oestrogenen, chemische stoffen die oestrogeen nabootsen in het lichaam.
§  Menstruaties overslaan, hetzij door eigen keuze, door het gebruik van de anticonceptiepil, of door natuurlijke factoren, zal het vrijkomen van progesteron, dat oestrogeen in balans houdt, tegengaan.
Het is geen wonder dat meisjes van 7 en 8 tegenwoordig al beginnen te menstrueren.
Dus wat zijn de antwoorden? Je kunt hoofdpijnen/migraine die door hormonale disbalansen veroorzaakt worden oplossen met goede voeding en supplementen en door regelmatig bewegen. Hier zijn een paar suggesties:
§  Begin te zoeken naar hormoonvrij vlees. Dat kan in natuurwinkels gevonden worden of online besteld worden.
§  Gebruik niet-giftige schoonmaak- en verzorgingsartikelen en niet-giftige pesticiden wanneer het maar mogelijk is. 
§  Zorg voor minstens 30 gram vezels per dag. Als je niet genoeg eet om dat binnen te krijgen, neem dan een goed supplement met een vezelproduct van goede kwaliteit. Vezels binden oestrogeen en helpen het uit het lichaam te verwijderen.
§  Vitaminen A, C, B12 an E samen met magnesium, selenium en anti-oxidanten zijn essentieel om een gezonde hormoonbalans te behouden.
§  Supplement met DIM dat het "slechte" oestrogeen metaboliseert in "goed" oestrogeen.
§  Supplement met Calcium D-Glucaraat, hetgeen de uitscheiding van teveel oestrogeen uit je lichaam verhoogt.
§  Supplement met DHEA.  Dit hormoon bevordert de ontwikkeling van progesteron dat oestrogeen in balans houdt. Doe dit echter niet op eigen gelegenheid maar altijd onder de supervisie van een gekwalificeerd arts.

Een goede progesteroncrème.
  
§  Overweeg om Mariadistel toe te voegen. Dit kruid heeft een geweldige reputatie voor het reinigen en ondersteunen van de lever.

Door deze stappen te nemen ben je op weg naar een betere gezondheid met een wonderlijke bijwerking:
GEEN MIGRAINES MEER!!!

Alles over natuurlijk progesteron:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten