vrijdag 4 november 2011

Overgangsklachten verdwenen


Overgangsklachten zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, tinnitis (oorsuizen), stressincontinentie, gevoel van naalden en spelden in de heupen zonder aanwijsbare reden, kriebelende voeten, pijnlijke hielen en zanderige ogen verdwenen met Natuurlijke bio-identieke progesteroncrème.
Josje is een vrouw van even over de 50. Ze menstrueert al een poosje niet meer en heeft erg veel last van opvliegers en nachtelijk transpireren. Ik ken haar al een aantal jaren. Ze is ook wat kilootjes te zwaar. Samen mat haar zuster gaan ze het dieet volgen dat de koolhydraten sterk beperkt waardoor het bloedsuikerniveau gestabiliseerd wordt. Dit is erg belangrijk voor een goede hormonale balans. Er zit ook suikerziekte in de familie en daarvoor willen Josje en haar zuster wel waken. Het resultaat is verbluffend. Josje valt in korte tijd de nodige kilootjes af en durft zich weer in blote, aansluitende jurken te vertonen waarvan ze nooit gedroomd had dat ze ze ooit aan zou kunnen.
Josje zal er ook aan werken om de stress in haar leven te beperken. Ook dit is erg belangrijk want voortdurend hoge cortisollevels brengen grote verstoringen in de hormoonbalans.
Het volgende probleem dat opgelost moet worden zijn de opvliegers. Josje leest ook de lijst met symptomen van oestrogeen dominantie en herkent een groot aantal zaken waar zij ook last van heeft.
Behalve opvliegers en transpireren heeft ze ook last van tinnitis (oorsuizen), stressincontinentie, gevoel van naalden en spelden in de heupen zonder aanwijsbare reden, kriebelende voeten, zanderige ogen en nog meer.
Josje begint met progesteroncrème en ervaart al snel dat haar oorsuizen verdwenen is. Ook de opvliegers en de nachtelijke zweetpartijen verdwijnen. Na een poosje constateert ze dat het spelden- en naaldengevoel in haar heupen, de kriebelvoeten en de zanderige ogen ook weg zijn. Josje heeft nu 2 maanden gesmeerd en de resultaten zijn heel goed te noemen.
Globaal idee van het dieet dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert en het gewicht verlaagt zonder honger:

Josje (vervolg)

Het gaat erg goed met Josje. Sinds ze begonnen is met de natuurlijke progesteroncrème is ze van een aantal vervelende symptomen af. Al pratend komt Josje erachter dat ook haar stressincontinentie verdwenen is. Altijd wanneer ze aandrang had om te plassen moest ze snel naar de wc lopen om niet al wat urine te verliezen. Ze denkt zelf dat ook haar allergische reacties van de luchtwegen verbeterd zijn maar haar man twijfelt daaraan.
Wanneer Josje stopt met de progesteron treedt er de volgende dag een lichte bloeding op. Dit is normaal maar gebeurt niet bij iedereen die progesteron gaat smeren. Wanneer er met progesteron wordt begonnen, versterkt dit ook de gevoeligheid van de receptoren van het eigen oestrogeen. Dit betekent dat deze receptoren beter op eigen oestrogeen gaan reageren en dat kan in het begin een lichte vaginale bloeding geven door het eigen oestrogeen. Josje moet daarom dan een week stoppen en daarna 21 dagen natuurlijke progesteron smeren. Dit bloedverlies zal vermoedelijk niet lang aanhouden. Na verloop van tijd treden deze bloedingen niet meer op. Dan kan Josje gewoon weer 24 dagen smeren en 5-6 dagen stoppen.
Nog een mooi resultaat dat met de natuurlijke progesteron verband houdt is dat Josje er veel vrolijker uitziet de laatste tijd. Zelfs familieleden is het al opgevallen dat ze veel minder "zwaar" op de hand is als vroeger. Progesteron heeft een enorme invloed op de hersenen. De concentratie van progesteron in de hersencellen is 20x zo hoog als die in bloedserum levels. Het heeft een invloed op een heleboel lichaamsfuncties en daarom, wanneer er te weinig van is, lijden vrouwen aan zoveel verschillende kwalen waaronder depressies.
wordt vervolgd.

Josje (vervolg)

Er zijn wat nieuwe ontwikkelingen met Josje. Ze kreeg erg veel last van gespannen borsten, erger dan ze had voordat ze met de NPC (natuurlijke progesteroncrème). Op het i-net heb ik gevonden dat dit inderdaad kan gebeuren wanneer men niet de xeno-oestrogenen vermijdt. Het lichaam probeert te compenseren voor het voortdurend hoog niveau aan oestrogeen door minder gevoelig voor oestrogeen te worden. Wanneer men begint met NPC krijgt het lichaam zijn oorspronkelijke gevoeligheid voor oestrogeen terug. Het lijkt alsof men meer oestrogeen krijgt maar in feite is dit niet het geval.
Het advies aan Josje is om even met de npc te stoppen totdat de gevoeligheid verdwenen is en intussen de xeno’s in haar omgeving aan te pakken. Josje vervangt haar afwas- en wasmiddelen met producten van Ecover en haar verzorgingsproducten met die van Weleda. Verder gaat Josje DIM gebruiken, een product dat het eigen oestrogeenmetabolisme verbetert. Na korte tijd verdwijnt de gevoeligheid in haar borsten en krijgt Josje een "normale" menstruatie. Dit is een omkeerpunt in de behandeling. Josje heeft nog genoeg oestrogeen om haar menstruatie, die al enige tijd uitgebleven was, te hervatten. We gaan nu inspelen op een normale cyclus en Josje zal beginnen met NPC op de 12e dag na het begin van haar menstruatie tot de 26e dag. Het is afwachten of er daarna weer een normale menstruatie zal komen, deze keer zonder gevoelige borsten.

Nawoord:
Josje menstrueert nu regelmatig en voelt zich prima. Af en toe neemt ze haar dieet een beetje minder serieus en komt dan snel weer een kilo of twee aan maar wanneer ze dan weer teruggaat naar haar dieet zijn die extra pondjes er ook weer meteen af.

Op dit forum kun je veel informatie lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten