dinsdag 14 januari 2014

Dagmenu's voor het ketogeen dieet

Dag 1 Menu
Ontbijt
·         2 eieren in boter gebakken
·         30 gram fijngehakte uien of andere groenten die een lag koolhydraatgehalte hebben
·         30 gram volvette kaas (liefst geiten- en schapenkaas)
·         4 plakjes bacon
·         koffie met 30 gram slagroom (beter geen koffie drinken. je kunt de slagroom apart nemen)
Lunch
·         120 gram salade met olijfolie en citroensap
·         180 gram kipfilet in boter of olijfolie gebakken
·         30 gram volvette kaas (liefst geiten- of schapenkaas
·         1 steel bleekselderij met 30 gram roomkaas
·         water of kruidenthee (liefst niet meteen na de maaltijd maar een uur of 2 later)
Diner
·         180 gram gegrilde of gebakken biefstuk of ander vlees
·         In boter gebakken champignons
·         broccoli of andere groeten met een lag koolhydraatgehalte
·         koffie met slagroom (beter geen koffie drinken)


Dag 2 Menu
Ontbijt
·         120 gram biefstuk tartar met kruiden en 30 gram gehakte uien plus nog 30 gram andere groenten met een lag koolhydraatgehalte in boter of olijfolie gebakken.
·         30 gram volvette kaas
·         Ongezoete kruidenthee met slagroom (2 uur na de maaltijd)
Lunch
·         180 gram gebakken heilbot met dillebotersaus
·         100 gram bloemkool, gesneden en in boter of olijfolie gebakken (roerbakken)
·         40 gram salade met feta, olijfolie en citroensap
·         water of een andere ongezoete drank (2 uur na de maaltijd)
Diner
·         180 gram carbonade met knoflookboter
·         140 gram fijngesneden kool in boter gebakken met carwij
·         40 gram salade met olijfolie en citroensap
·         water of een andere ongezoete drank (2 uur na de maaltijd)
·         koffie met 30 gram slagroom (liefst geen koffie drinken)



Dag 3 Menu
Ontbijt
·         eiwitshake met chocolade-eiwitpoeder
·         ½ liter ongezoete amandelmelk
·         60 gram slagroom (ongezoet)
Lunch
·         180 gram gerookte ham
·         155 gram in plakjes gesneden courgette in boter of olijfolie gebakken
·         30 gram parmezaanse kaas over de courgette strooien
·         1 steel selderij gevuld met roomkaas
·         water of een andere ongezoete drank (2 uur na de maaltijd)
Diner
·         180 gram zalm met parmesaanse kaassaus (geen meel gebruiken) en 60 gram roergebakken spinazie met uien en knoflook
·         salade met olijfolie en citroensap
·         water of een andere ongezoete drank (2 uur na de maaltijd)
·         koffie met 30 gram slagroom (liever geen koffie)


Voor de salade kun je ook tomaat, komkommer, knoflook, radijs, geraspte wortel en andere groenten met een laag koolhydraatgehalte toevoegen, maar niet het gewicht daardoor verhogen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten