vrijdag 26 april 2013

Zout bij bijnieruitputting


Zoals veel bijnierpatiƫnten ongetwijfeld zullen weten is het belangrijk voor hen om extra zout te gebruiken. Helaas brengen de media verwarring door ons aan te sporen om minder zout te gaan gebruiken. Hier bedoeld men uiteraard ordinair keukenzout mee. Niet te verwarren met ongeraffineerd zeezout (Keltisch zeezout). Maar dat onderscheid wordt jammer genoeg niet gemaakt: http://denieuweeyeopener.blogspot.nl/2012/02/waarom-tafelzout-niet-gezond-is.html
BijnierpatiĆ«nten verliezen veel zout met de urine en zijn daarom vaak uitgedroogd. Dit leid ook tot een lage bloeddruk die in sommige gevallen zo laag kan worden dat er problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld nierschade. Dr. James Wilson geeft in zijn boek “Bijnieruitputting, het stresssyndroom van de 21e eeuw” goede adviezen omtrent het gebruik van zout. http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872251&PC=476178F4
Het is voor iedereen van essentieel belang te beseffen dat vroeger ongeraffineerd zeezout werd gebruikt om voedingsmiddelen te conserveren. Hierdoor kreeg men grote hoeveelheden mineralen en sporenelementen binnen. Men begon hiermee op te houden toen de koelkast in beeld kwam. In 1936 kwam er een rapport van de Amerikaanse Senaat dat de bodem ernstig uitgeput was. Mineralen en sporenelementen kwamen in steeds mindere mate voor. Linus Pauling zei: iedere ziekte is terug te voeren tot een mineraaltekort.
Het werd nog erger toen in het begin van de 20e eeuw tafelzout op de markt kwam. Tafelzout is zout dat ontdaan is van alle mineralen en sporenelementen, behalve natrium en chloride! Omdat er al gauw een epidemie van schildkliervergroting (struma) ontstond begon men jodide of jodium aan tafelzout toe te voegen. Helaas drong het niet door dat de andere mineralen en sporenelementen ook een enorm belangrijke rol spelen in de gezondheid van de mens.

Het moge duidelijk zijn dat het gebruik van ongeraffineerd zeezout een “must” is voor iedereen. Dit zout leidt ook niet tot een verhoogde bloeddruk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten