vrijdag 26 april 2013

Calcium en osteoporose
Er is een grote leugen die ons allemaal meegesleurd heeft, consumenten én medische vakmensen samen. Die grote leugen maakt ons allemaal kapot.

Het begon allemaal met het wilde idee dat calcium van essentieel belang is voor sterke botten. Wij en onze artsen zijn bijna allemaal in deze leugen meegegaan. We geloven dat, tenzij we ladingen calcium innemen, onze botten zullen versplinteren. Dat is niet waar. Dat is nooit waar geweest en de basiswetenschap, die aan iedere universiteit ter wereld onderwezen wordt, laat ons de vergissing van dit geloofssysteem zien.

Calcium is slechts één van minstens 12 mineralen die nodig zijn voor sterke botten. Al deze mineralen moeten in de juiste verhoudingen aanwezig zijn om sterke botten te kunnen opbouwen. Als je calcium gebruikt om je botten sterker te maken, teken je je eigen doodvonnis. Denk hier eens over na: calcium maakt beton hard. Stel je eens voor wat het allemaal in je lichaam kan verharden. En dat gebeurt ook. Te veel calcium veroorzaakt mineraaldisbalansen in het lichaam. Dit leidt tot een opbouw van calcium in de weefsels. Dit teveel aan calcium veroorzaakt niet alleen enorme veranderingen in ons intercellulaire metabolisme (de stofwisseling tussen de cellen), maar het leidt ook tot calciumafzettingen binnen de intracellulaire (binnen de cel) ruimten. Deze calciumafzettingen vormen grintachtige plaque in de slagaders, nierstenen, galstenen en zorgen voor gewrichtsslijtage.

Ja, we hebben calcium nodig. Calcium blijft belangrijk, maar de meesten van ons krijgen er veel te veel van binnen. Deze onevenwichtigheid leidt ertoe dat we meer medicijnen moeten gebruiken om ziekten die met een mineralentekort  in verband staan te behandelen en die door deze mineraaldisbalansen zijn veroorzaakt. Hieronder vallen toenamen van alle ouderdomsziekten, kanker, hersenbloedingen, diabetes type 2, overgewicht, het metabool syndroom, hypothyreoïdie type 2, depressiviteit, slapeloosheid, migraine, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk,  een verzwakt immuunsysteem en meer.

Het probleem is eenvoudig op te lossen. Alles wat we moeten doen is mineralen en natuurlijke zouten  in de vorm van ongeraffineerd zeezout (Keltisch zout) aan ons voedingspatroon toevoegen als voeding en in de vorm van supplementen.

Om erachter te komen hoe het met jouw mineraalbalans gesteld is, kun je het beste een haarmineraalanalyse laten maken. Dat kan dat het beste via een heel goed laboratorium in Amerika. Als hier belangstelling voor is kan ik de gegevens doormailen. Een bedrijf in Ravenstein heeft zeer goede ervaringen met dat bedrijf. De uitslag komt met een uitgebreid advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten