vrijdag 19 april 2013

Vitamine D en PCOS
1)   Is Vitamine D een "Missing Link" bij PCOS?
Er is een “vergeten vitamine” die een heel belangrijke rol kan spelen in de aanpak van PCOS en voor het verbeteren van je algemene gezondheid. Het is vitamine D, de "sunshine"-vitamine. Ongelukkigerwijze hebben vrouwen met PCOS vaak lagere dan adequate niveaus vitamine D. Dit is niet goed.
Optimale vitamine D niveaus zijn belangrijk voor:
§  Verbeterde vruchtbaarheid (een groot probleem bij PCOS).
§  Gewichtscontrole (een groot probleem bij PCOS).
§  Gezondheid van de lever (vervetting van de lever en leverschade komt veel voor bij PCOS).
§  Reduceren van insulineresistentie en het voorkomen van uitputting van de pancreas (komt vaak voor bij PCOS plus een verhoogd risico op diabetes).
§  Preventie van verlies van bot en osteoporose.
§  Positieve stemming en cognitieve prestatie.
§  Gezondheid van de borsten.
§  Gezondheid van het spijsverteringskanaal.
§  Gezondheid van het zenuwstelsel.
§  En meer.
Wanneer je in de noordelijke hemisferen woont, meestal binnen zit of volledig aangekleed bent en een “sunscreen” gebruikt wanneer je buiten bent, in een "bewolkt" klimaat woont of  een strikte vegetariër bent, is het meer waarschijnlijk dat je aan een vitamine D-tekort lijdt.
Voor velen zal een vitamine D-supplement helpen.

2)   Vitamine D en Vruchtbaarheid.
Medische studies hebben een rol toegeschreven aan calcium bij de maturisatie van eitjes en een normale folliculaire ontwikkeling. Zoals je waarschijnlijk weet wordt PCOS gekenmerkt door een abnormale folliculaire ontwikkeling en er is enige aanwijzing dat insulineresistentie in PCOS de kwaliteit van het eitje kan aantasten.
Vitamine D speelt een cruciale rol bij de calciumabsorptie en regulatie en kan zo misschien helpen de ontwikkeling van je follikels te normaliseren en zodoende je kansen om vruchtbaar te worden vergroten.
Een studie die werd uitgevoerd op de Columbia Universiteit onderzocht of vitamine D en calciumdisregulatie bijdraagt aan het stoppen van de follikel in vrouwen met PCOS, hetgeen resulteert in reproductieve en menstruele disfunctie.
Ze bestudeerden 13 vrouwen met PCOS die chronisch niet ovuleerden, te veel mannelijke hormonen en een vitamine D tekort hadden. Negen van hen hadden abnormale echo’s van de pelvis en multipele folliculaire ovariumcysten.
Ze hadden allemaal hirsutisme , twee hadden last van haaruitval en vijf hadden acanthosis nigricans.
Suppletie met vitamine D in combinatie met calcium resulteerde binnen twee maanden bij zeven vrouwen in genormaliseerde menstruele cycli. Twee vrouwen werden zwanger  en de anderen behielden normale menstruele cycli.
Deze data suggereren dat abnormaliteiten in de calciumbalans gedeeltelijk verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de, tot stilstand gekomen, folliculaire ontwikkeling bij vrouwen met PCOS en dat deze misschien bij kunnen dragen tot de pathogenese van PCOS.
Suppletie met vitamine D kan misschien een van de vele dingen zijn die je kunt doen om je kansen om zwanger te worden te vergroten.
·          
Menopauze, alles wat je dokter je niet vertelt:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten