woensdag 17 april 2013

Symptomen en hormonale tekorten bij depressieve klachtenAngstige bezorgdheid, ongerustheid
1.    Bent u angstig en bezorgd bij het opstaan maar niet wanneer u actief bent? Dit kan duiden op een tekort aan schildklierhormoon
2.    Mannen, bent u nerveus en geïrriteerd? Gemakkelijk opgewonden? Voelt u zich vaak niet op uw gemak? Bang? Bezorgd? Testosteron en/of DHEA kunnen de oplossing zijn. Wanneer mannelijke hormonen niet de symptomen wegnemen, of gedeeltelijk wegnemen, zijn er waarschijnlijk nog andere hormonen uit balans, in het bijzonder groeihormoon.
3.    Vrouwen, bent u nerveus? Bent u irrationeel en geïrriteerd gedurende de tweede helft van uw menstruele cyclus? Maakt u zich zorgen over simpele zaken? Wordt u agressief om niets? Meestal is er een tekort aan progesteron. Natuurlijk progesteron kan de oplossing zijn. Vrouwen vinden DHEA en testosteron ook kalmerend werken. Testosteron meer dan DHEA.
4.    Bent u extreem angstig en bezorgd in de mate dat het u stoort in uw mogelijkheden om aan een baan of een relatie te komen? Hebt u een tekort aan zelfvertrouwen? Isoleert u uzelf van anderen? Een tekort aan groeihormoon of de partner ervan, somatomedin C, kan de oorzaak zijn.
5.    Bent u angstig en bezorgd aan het einde van de dag en in stressvolle situaties? Doen kleine dingen u exploderen? Voelt u zich niet in staat om een situatie het hoofd te bieden of eraan te ontkomen? Een tekort aan cortisol kan de oorzaak zijn.
6.    Bent u 's nachts angstig en bezorgd? Hebt u slaapproblemen? Een tekort aan melatonine kan de oorzaak zijn.

Depressiviteit
1.    Bent u depressief in de ochtend wanneer u wakker wordt? Of wanneer u rust maar niet wanneer u actief bent? Dit is zeer waarschijnlijk een tekort aan schildklierhormoon.
2.    Mannen, bent u constant depressief? Dit is zeer waarschijnlijk een tekort aan testosteron.
3.    Vrouwen, bent u constant depressief? Een tekort aan oestrogeen is de oorzaak. Natuurlijk oestrogeen is de oplossing. Testosteron kan daarbij ook nog extra verbetering geven.
4.    Is uw libido laag? Samen met testosteron wordt libido verbeterd met DHEA. Vooral in vrouwen is dit effect het duidelijkst.
5.    Kan zelfs het kleinst ding u een pessimistisch gevoel of een gevoel van verslagenheid geven? Bent u extreem gevoelig voor stress? Bent u verward? Afgeleid? Hebt u moeite om uw gedachten op een rijtje te krijgen? Slaat u liever op de vlucht dan te vechten, ongeacht wat dan ook? Een tekort aan cortisol is de oorzaak. Natuurlijk cortisol is de beste manier om dit tekort aan te vullen.
6.    Voelt u zich beter als u ligt dan wanneer u staat? Aldosteron verbetert uw stemming en verhoogt uw gevoel van welzijn in staande positie.
7.    Bent u uw gevoel van welzijn verloren? Uw fysieke uithoudingsvermogen? EPO verbetert het gevoel van welzijn en stimuleert het uithoudingsvermogen.
8.    Hebt u regelmatig terugkerende vlagen van depressiviteit? Bent u extreem gevoelig voor stress? Voelt u zich kwetsbaar? Groeihormoon kan uw resistentie voor stress, sereniteit en zelfvertrouwen verbeteren. Het kan zo de levenskwaliteit verbeteren en geen meer ruimte laten voor depressiviteit.

Gebaseerd op het boek van Dr. Thierry Hertoghe, "The Hormone Solution".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten