woensdag 17 april 2013

Progesteron voor mannenHOOGTEPUNTEN UIT MIJN ONTMOETING MET DR. JOHN LEE
Vrijdag had ik het grote voorrecht om met Dr. Lee te dineren en zaterdag om met hem een lezing te geven. Ik had verwacht om nieuwe opwindende informatie te krijgen en ik werd niet teleurgesteld. Er zijn twee grote hoogtepunten te vermelden. Ik ben nu zelfs meer overtuigd van de waarde van progesteron voor vrouwen en zelfs voor mannen. Ik zal hier later verder op ingaan. 
De meest opwindende informatie heeft echter te maken met de mogelijkheid van progesteron om veel kankers te VOORKOMEN en TERUG TE DRAAIEN. De nieuwere studies tonen aan dat oestrogeen, in het bijzonder oestradiol, niet alleen het risico op borstkanker verhoogt maar dat het zelfs borstkanker EN prostaatkanker VEROORZAAKT.  Er is geen debat meer over dit onderwerp. Alle belangrijke onderzoekers hebben dit aangetoond. De informatie over de prostaat is nieuw.
Laat me proberen om de relatie met prostaatkanker in meer detail uit te leggen.
Mannen maken ook oestrogeen en oestradiol, maar in veel lagere hoeveelheden als vrouwen. Het mannelijke hormoon testosteron is tegenpool van oestradiol. Testosteron voorkomt dat oestradiol prostaatkanker veroorzaakt door de prostaatcellen te verwoesten die het stimuleert. Testosteron veroorzaakt geen prostaatkanker. Als dit zo zou zijn zouden 19 en 20 jaar oude mannen prostaatkanker ontwikkelen, omdat deze personen de hoogste testosteronspiegels hebben. Dit is duidelijk niet het geval. Mannen produceren ook progesteron alhoewel half zoveel als vrouwen. De progesteron voorkomt dat het lichaam testosteron omzet in di-hydro testosteron. Het doet dit door het enzym 5-alpha reductase te onderdrukken. Progesteron onderdrukt 5-alpha reductase veel effectiever dan Proscar en Saw Palmetto wat  meer de standaard middelen zijn die in traditionele en natuurlijke geneeskunde worden toegepast.
Wanneer mannen ouder worden nemen progesteronspiegels af net als bij vrouwen. Bij vrouwen vindt deze daling plaats vanaf ongeveer 35 jaar en bij mannen ongeveer tien jaar later. Wanneer progesteron daalt, zet de 5-alpha reductase testosteron om in di-hydro testosteron dat nutteloos is bij het verwijderen van de kankercellen van de prostaat die door oestradiol gestimuleerd worden. Oestradiol stimuleert ook het groter worden van de prostaat. Dit laat de prostaatklier zwellen en groter worden en in veel gevallen in prostaatkanker transformeren. De prostaat is, gezien vanuit het embryo, gelijkaardig aan de vrouwelijke uterus. Prostaatkanker is de NUMMER EEN kanker bij mannen. Prostaatvergroting is de voornaamste oorzaak van problemen bij oudere mannen. Het wordt nu duidelijk dat we een eenvoudige, veilige en goedkope oplossing hebben gevonden om dit probleem op te lossen.
Dr. Lee heeft een groot aantal anekdotische verhalen van complete omkering van metastatische prostaatkankers. Het klinische onderzoek is net begonnen. Dr. Lee zegt dat er enkele studies zijn die spoedig gepubliceerd zullen worden in en die deze observatie bij dierstudies zullen bevestigen.
Het is niet nodig om op deze studies te wachten omdat er sterke biologisch bewijsmateriaal is dat deze aanbeveling ondersteunt. De JAMA van 28 januari had een artikel “To die or not to die?”. De meeste cellen in het lichaam gaan dood door een meer subtiele, energieafhankelijke vorm van celdood die apoptose genoemd wordt. Recent onderzoek naar de moleculaire mechanismen van apoptose heeft aangetoond dat apoptose een genetisch geprogrammeerd proces is dat kan ontsporen wanneer er componenten van het cellulaire apoptische mechanisme gemuteerd worden of in niet voldoende hoeveelheden aanwezig zijn. Ontregeling van apoptose wordt geassocieerd met een grote hoeveelheid ziektes: kanker, neurodegeneratie, auto-immuniteit, hartziekten en andere aandoeningen.
Alle cellen, met uitzondering van hersen- en spiercellen, vermenigvuldigen zich voortdurend. De genen die deze celgroei reguleren zijn p53 en bc12. Wanneer het gen bc12 domineert, zal het cellen in de richting van kanker bewegen. Als p53 domineert, zal het omgekeerde gebeuren en de celgroei is onder controle en kanker ontstaat niet. 
Het artikel laat duidelijk zien dat traditionele chemotherapie, het gebruik van vergif om celhyperplasia te stoppen, niet werkt, omdat dit normale cellen gemakkelijker doodt als kankercellen. Het nieuwe idee dat door het overzicht wordt gepromoot is nieuwe stoffen te vinden die p53 activeren en bc12 inactiveren. Dit is de hoop om kanker te kunnen genezen.
Nou mensen, raad eens wat het onderzoek aantoont???
Oestradiol activeert het kankergen bc12 en progesteron activeert het antikankergen p53. 
Borstkankercellen vermenigvuldigen zich niet wanneer vrouwen progesteron gebruiken. Deze hormonen werkten ook tegen ovariumkanker en baarmoederkanker en kleincellig bronchuscarcinoom dat normaal gesproken een heel moeilijk te behandelen kanker is met een verschrikkelijk sombere diagnose.
Dit is BELANGRIJK nieuws en zal een radicale verandering veroorzaken in mijn aanbevelingen voor hormonale vervanging.
Ik geloof nu dat bijna alle mannen van ergens in de 40 progesteronvervanging serieus zouden moeten overwegen of zelfs eerder wanneer ze een familiegeschiedenis van prostaatkanker hebben. 
Er bestaat ook een redelijke mogelijkheid dat dit mannelijke kaalheid zal verminderen. Dus, alle mannen die wat er van hun haar over is die willen behouden, ik zou hier meteen mee beginnen.
Dr. Lee heeft altijd een laag gedoseerde crème aanbevolen. Oorspronkelijk geloofde ik niet dat een laag gedoseerde crème noodzakelijk was en besloot de kosten van de patiënt te verminderen door een hoog gedoseerde 10% crème te gebruiken die op voorschrift verkrijgbaar was. Dit maakte de crème heel betaalbaar, maar verhoogde de kans op overdosering en complicaties ook aanmerkelijk.
Dr. Lee legde me uit dat wanneer veel hogere doseringen gegeven worden het teveel aan progesteron door de lever gemetaboliseerd wordt en dat sommige van de metabolieten een anesthetische dosis op de hersenen kan hebben. Ik geloof dat veel van de patiënten die ik de hoger gedoseerde 10% crème heb voorgeschreven enkele van deze symptomen hebben ervaren.   
De andere consideratie heeft te maken met de distributie van de dosis. De progesteroncrème gaat van de huid naar het vet. De progesteron wordt door het vet aan de bloedstroom doorgegeven in directe verhouding tot de concentratie van de crème. Het gevaar van een hoger gedoseerde crème is dat er geen gelijkmatige afgifte van het hormoon in de bloedstroom over een periode van 12 uur is. 
Omdat progesteron een tamelijk kort halfleven heeft van 5 minuten wanneer het eenmaal in het bloed is, zal dit het effect ervan aanmerkelijk beperken en men zal  slechts gedeeltelijke voordeel  hebben van de progesteron.
Wie belangstelling heeft voor deze therapie moet zich eerst grondig laten informeren en liefst de boeken van Dr. John R. Lee lezen.

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marja, ik geloof hier in, maar snap niet hoe je een ontmoeting met dr. Lee gehad kunt hebben. Hij toch in 2003 overleden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Marja,

   Inderdaad hoe verklaar je die ontmoeting met Dr Lee

   Verwijderen
  2. Dag Marja,

   Inderdaad hoe verklaar je die ontmoeting met Dr Lee

   Verwijderen