vrijdag 5 april 2013

People’s Chemist waarschuwt: antidepressiva “slice en dice” de hersenen!

Stel je een lobotomie voor (lobotomie is een in het midden van de 20e eeuw toegepaste chirurgische procedure waarbij de verbindende zenuwen tussen de twee hersenhelften worden doorgesneden. Met lobotomie werd geprobeerd psychische stoornissen zoals schizofrenie te verhelpen, maar de effecten bleken onvoorspelbaar en hadden veel meer gevolgen dan het verhelpen van de schizofrenie. De periode dat lobotomie uitgevoerd werd, wordt nu gezien als een barbaarse periode in de geschiedenis van de psychiatrie. Lobotomie wordt na ca 1960 als een ineffectieve en voornamelijk destructieve behandelwijze beoordeeld.) Een zaag die je schedel opent, gevolgd door een chirurgisch mes dat een groot deel van je hersenen scheidt, het deel dat je helpt om te gaan met alle onaangenaamheden in de wereld. Je weet wel, dingen zoals buitensporig hoge inkomstenbelasting, waarvoor je vier maanden per jaar lmoet werken alleen al om Uncle Sam te kunnen betalen (in Amerika). Of de miljoenen baby’s die volgestopt worden met vaccinaties en als gevolg daarvan aan autisme lijden.
Zonder het vermogen om je te kunnen redden, zou een lobotomie zeker de deur openzetten voor allerlei gekke dingen veroorzaakt door de onaangenaamheden van de wereld: depressie, zelfmoord en moord worden een realiteit. En dit is precies wat een SSRI (antidepressivum) kan doen op moleculair niveau - het verwijdert dat deel van je hersenen dat je helpt om te gaan met narigheid. Misschien is dat met de 81 jaar oude Jordan Stone is gebeurd
Dertien dagen nadat hij op 28 April 2003 de SSRI Prozac had genomen, vond Kathy, Jordan’s 56 jarige vrouw, zijn levenloze lichaam hangend aan een balk in een kamer achterin hun winkel. Jordan was niet depressief ten tijde dat hij een gratis monster van het antidepressivum voor pijn op zijn borst kreeg. Waarschijnlijk had een lieftallige artsenbezoeker Jordan’s dokter ervan overtuigd dat Prozac voor dit soort “off-label” doeleinden gebruikt kon worden. Dit is totaal illegaal volgens de standaards van de FDA. Maar die standaards worden nooit opgedrongen door de consumenten “watchdog” die het schoothondje is geworden van de grote farmaceutische industrieën. Een chemische lobotomie is een reëel aanwezig gevaar voor SSRI-gebruikers, ongeacht waar ze voor voorgeschreven worden
SSRI”s streven ernaar om een molecuul dat je helpt om te gaan met narigheid, serotonine, in de hersenen te verhogen. Het helpt ons om GELUK te vinden wanneer het bedekt is onder een laag van ellende. SSRI’s proberen serotonine te verhogen door “selectief” de “reuptake ( heropname) ervan in de hersenen te stoppen. Hier komt ook de acroniem SSRI vandaan; “selective serotonin reuptake inhibitor”. Het is een uitgekiende naam die artsen lijkt te hypnotiseren tot onderwerping om het voor te schrijven, maar het is werkelijk een stom idee
Niets is selectief in het lichaam. Terwijl SSRIs proberen de reuptake van serotonine te blokkeren’, kunnen ze ook het vrijkomen ervan tegengaan. De gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor vrijkomen en reuptake lijken zo sterk op elkaar (ze werken tenslotte op hetzelfde molecuul), dat een SSRI niet slim genoeg is te begrijpen op welk deel het moet werken. Dus doet het wat ieder medicijn zou doen, het blokkeert beide.
Het eindresultaat is dat er geen moleculen in de hersenen zijn die je helpen omgaan met narigheid. Diep verdriet, angst of boosheid kunnen ontstaan. Dit werd al gezien tijdens vroege studies die gedaan werden met SSRI’s maar testpersonen kregen de gelegenheid om te stoppen of om de pijn die ontstaat bij een chemische lobotomie te maskeren met pijnstillers of spierverslappers. Dit was een gemakkelijke manier voor de grote farmaceuten om de schadelijke gevolgen van SSRI’s te verbergen -  goedkeuring van de FDA volgde eruit en ook zelfmoorden.
De waarheid blijft niet voor altijd verborgen. De FDA stelt een “black box”- waarschuwing voor om het risico voor zelfmoord te benadrukken bij alle antidepressiva zoals Lexapro, Paxil, Prozac en Zoloft. Als het voedingssupplementen waren, zou een gevangenisstraf volgen voor de producenten! Maar niet voor de grote farmaceuten, die krijgen slechts een “black box-waarschuwing voor hun producten. Waakhond die schoothond is geworden!!!
SSRI’s blokkeren nog een ander molecuul in de hersenen, dopamine. Het is het molecuul dat je geluk laat VOELEN. Wanneer je met je vrouw vrijt of een marathon wint, geeft dopamine je gevoelens van liefde, vervulling en overwinning. Het is ook de molecule die je beschermt tegen Parkinson. Behalve dat je een zombie bent, waarschuwde de Harvard School of Public Health recentelijk dat mensen die antidepressiva gebruiken bijna een 100% grotere kans lopen om Parkinson te ontwikkelen vergeleken met mensen die ze niet nemen.
Door serotonine en dopamine uit de hersenen te verwijderen kunnen gebruikers geen geluk VINDEN en VOELEN, gevolg van een lobotomie - minus de zaag en het chirurgische mes. In plaats daarvan worden ze begraven onder een lawine van ellende! En als je geen geluk kunt vinden of voelen waar is het dan allemaal goed voor? Wat gaat je dan nog stoppen om een touw om je nek te binden of om kogels op je klasgenoten af te vuren???
Dank zij aantrekkelijke artsenbezoeksters, het voorschrijven van medicijnen voor andere doelen dan waar ze voor bedoeld zijn en de goedkeuring van de FDA van antidepressiva , er bestaat deze chemische lobotomie een de negatieve bijwerkingen ervan maar niet voor lang als de People’s Chemist er iets over te zeggen heeft. Gebruik moeder natuur in plaats van gevaarlijke medicijnen.
Supplementen die helpen bij een chemische proces dat bekend is “methylering” helpen om te gaan met narigheid: foliumzuur, trimethylglycine en methylsulfonyl methane. Deze vitale stoffen kunnen op natuurlijke wijze verkregen worden uit  whey isolate protein, spinazie, zonnebloemzaden, schaaldieren en bieten, Voor ernstige depressie is het essentiële aminozuur en natuurlijke serotoninebooster L-tryptophan (niet 5-HTP) een veel veiliger alternatief dan SSRI’s. Het is overal verkrijgbaar en het zal niet per ongeluk je vermogen om te gaan met ellende omzetten in zelfmoordpogingen. Beweeg voldoende en verminder je gebruik van suiker. Dit zijn belangrijke leefstijlregels om een gezonde hersenfunctie te garanderen.
Het vermijden van medicijnen en het vertrouwen op moeder natuur om ons te helpen omgaan met alle narigheid om ons heen zal ons ervan verzekeren dat we boven de ellende van de wereld uit kunnen stijgen en ernaar kunnen streven om de wereld een betere plaats te maken om in te leven.
We kunnen beginnen met “NEE” te zeggen tegen medicijnen en in het bijzonder tegen SSRI’s.
Door Shane Ellison, M.Sc.
The People’s Chemist 2007
www.thepeopleschemist.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten