donderdag 18 april 2013

Mirena spiraalGetsie, er zit een progestageen (synthetisch progesteron) in mijn IUD !!!( Mirena spiraal)

Brief van een vriend
“Ik geniet van uw nieuwsbrief en ik kijk er altijd naar uit. Ik heb hem ook aan veel vrienden doorgegeven. Ik wilde iets aan u vertellen dat ook interessant kan zijn voor uw lezers. Zoals u weet ben ik een groot verkondiger van hormoonbalans m.b.v. bio-identieke hormonen. Dat is een van de manieren waarop het voor mij mogelijk was om op 43- en 46 jarige leeftijd redelijk gemakkelijk zwanger te raken. Uw “boe”-theorie (hier kom ik in een volgende log op terug) om zwanger te raken heeft ook goed geholpen. Ik heb net met interesse uw info over vruchtbaarheid en de “ritme”-methode gelezen. Ik heb die methode gebruikt om me te helpen zwanger te worden en gedurende de laatste jaren heeft het me geholpen om niet zwanger te worden.
De belangrijkste reden waarom ik deze brief schrijf is dat ik nu 49 ben en ik geen andere methode gebruikt heb als geboortebeperking dan de “ritme”-methode sinds de geboorte van mijn dochter op 46-jarige leeftijd. Mijn moeder, zuster en mensen van het gezondheidscentrum bleven me achtervolgen door te zeggen dat ik niet “voorzichtig” genoeg was. De laatste verpleegkundige, die tevens voor bio-identieke hormonen pleit, stelde voor dat ik een spiraaltje (IUD) zou gaan gebruiken. Ik had een blaasoperatie in December 2006 en vroeg de uro- gynaecoloog over het IUD. Zij legde uit dat het een goede optie voor mij zou zijn, omdat ik geen kinderen meer zou hoeven krijgen en het dan na 5 jaar verwijderd zou kunnen worden. Tegen die tijd zou ik waarschijnlijk voldoende lang in de menopauze zitten om niet meer bezorgd te hoeven zijn om zwanger te raken. 
Sinds het spiraaltje ingebracht is heb ik geen menstruatie meer gehad. Dat stoorde me en ik veronderstelde dat ik nu volop in de menopauze zat (zo snel?!!). Tenslotte zocht ik eens naar info over het spiraal dat ingezet was om uit te vinden dat het “kleine hoeveelheden levonorgestrel (synthetisch hormoon met potentieel schadelijke bijwerkingen) afgeeft aan de baarmoederwand om zwangerschap te voorkomen”. Gedurende mijn gesprek met de uro- gynaecoloog was er niets  gezegd over de afgifte van hormonen van welke soort dan ook, laat staan synthetische. Ik dacht dat IUD’s niets bevatten en had er zelfs niet over gedacht er naar te vragen. Ik had natuurlijk het onderwerp moeten onderzoeken alvorens het met de arts te bespreken.
Misschien zou het kunnen helpen dit aan uw lezers te vertellen zodat zij beter ingelicht zullen zijn. Als het met mij kan gebeuren kan het waarschijnlijk met iedereen gebeuren. Het spiraal heet MIRENA en ik heb een afspraak gemaakt om het te laten verwijderen.
Voor meer informatie lees:  Buyer Be Aware Report on Mirena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten