maandag 8 april 2013

Laag gedoseerde anticonceptiepillen
Dingen die iedere vrouw moet weten over anticonceptie

Uittreksel uit de Virginia Hopkins Health Watch columns en interviews die oorspronkelijk in de John R. Lee, M.D. Medical Letter werden gepubliceerd.

Zelfs de laag gedoseerde anticonceptiepil is gevaarlijk!
Er zijn een serie berichten geweest in de media de laatste tijd die meldden dat de nieuwere, laag gedoseerde anticonceptiepillen “veilig” zijn. Ze zijn weliswaar veiliger dan oudere, hoog gedoseerde pillen, maar ze zijn nog steeds erg gevaarlijk. De meeste zijn gemaakt van alleen een testosteronachtig progestageen dat 19-nor-testosterone heet, of met een progestageen en een kleine hoeveelheid oestrogeen. Dat betekent dat je iedere maand gedoseerd wordt met een progestageen dat het echte progesteron met al de goede eigenschappen blokkeert van zijn receptoren. Je krijgt ook iedere maand een extra hoeveelheid oestrogeen en dat is wel het allerlaatste wat de meeste vrouwen nodig hebben.
Het is ook bekend dat 19-nor-testosterone zich aan de oestradiolreceptoren bindt en zodoende het potentieel heeft om borst- en endometriumkanker te stimuleren. Ongeacht de dosering verhogen anticonceptiepillen flink het risico op bloedstolsels (trombose) die dodelijk kunnen zijn.
Volgens een artikel in JAMA ( Journal of the American Medical Association) verdrievoudigden vrouwen met zwangerschapsdiabetes, die na de zwangerschap anticonceptiemiddelen met alleen progestagenen slikten, hun risico om Type II diabetes te ontwikkelen.
Tijdens een studie in 1997 die gerapporteerd  werd in Arthritis & Rheumatism werd ontdekt dat vrouwen die orale anticonceptiemiddelen hadden geslikt 40% meer kans hadden om de immuunaandoening lupus erythematosus (SLE) te krijgen dan vrouwen die ze nooit hadden gebruikt. In feite neemt het aantal auto-immuunziekten bij pilgebruikers toe.

De nieuwe anticonceptiepillen met een lagere dosering veroorzaken een hoger risico op bloedstolsels
De zogenaamde “derde generatie” anticonceptiemiddelen - die aangeprezen worden omdat ze veiliger zouden zijn omdat ze een lagere dosering van oestrogenen en/of progestagenen bevatten - brengen echter een groter risico op bloedstolsels met zich mee voor vrouwen die ze gebruiken.  Aldus een Deense studie die onlangs gepubliceerd werd in het British Medical Journal. Het artikel rapporteerde dat, toen het gebruik van de derde generatie pillen steeg, de hoeveelheid vrouwen die voor een trombo-embolie opgenomen werd in het ziekenhuis met 16% toenam. Trombo-embolie wordt veroorzaakt door een bloedstolsel, meestal in de benen, hetgeen uiterst pijnlijk kan zijn. Wanneer er een stuk van afbreekt en naar de longen verder reist kan dit fataa5l zijn.
Een paar jaar geleden rapporteerde het American College of Obstetricians and Gynecologen dat van iedere 100.000 vrouwen die de derde generatie anticonceptiepil gebruiken er 20 tot 30 niet-fatale bloedstolsels zullen ontwikkelen.
De familieplanningexperts die om hun commentaar gevraagd werden op het onderzoek, veegden het effect van tafel omdat het te klein zou zijn om je druk over te maken. Zij denken in termen van risico’s versus het voordeel voor grote bevolkingsgroepen en vinden dat het offer van aantal vrouwen per jaar acceptabel wanneer je kijkt naar het voordeel van lagere geboortecijfers. Een bloedstolsel kan niet de moeite waard zijn om over na te denken wanneer het je doel is om geboortecijfers te beperken, maar wanneer jij er eentje bent van die 20 of 30 van de 100.000 vrouwen of hun families, dan is het een zeer reële zorg, in het bijzonder wanneer het stolsel fataal is.

Alles over natuurlijk progesteron:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten