zaterdag 20 april 2013

HYPOGLYCEMIA
Naarmate bijnieruitputting erger wordt, kan de bloedsuikerspiegel regelmatig te laag worden, waardoor je je ellendig, ziek, misselijk en zelfs agressief kunt voelen. Je kunt last krijgen van honger, beven, zweten, concentratieproblemen, duizeligheid, hartkloppingen, stoornissen in het gezichtsvermogen, hoofdpijn, tintelingen van voeten, handen, lippen of tong. Je krijgt een onweerstaanbare drang naar iets dat snel je bloedsuikerspiegel omhoog kan brengen. Vaak grijpt men dan naar een boterham, een koek, een ijsje, een flesje frisdrank of zelfs sigaretten. Helaas stijgen de bloedsuikerspiegels na die suikerboost weer zo snel en zo hoog, dat het lichaam een lading insuline moet produceren om de bloedsuikers weer in balans te brengen. Daardoor daalt de spiegel weer en kom je weer in hetzelfde cirkeltje terecht.
Iedereen reageert anders op bepaalde voedingsmiddelen. Je kunt een bloedsuikermeter aanschaffen om te zien op welke voedingsmiddelen je met een hoge bloedsuikerspiegel reageert, maar in de regel zijn dit boterhammen, aardappels, rijst en pasta en natuurlijke alle suikerhoudende voedingsmiddelen, óók voedingsmiddelen die, i.p.v. gewone tafelsuiker, fructose bevatten.
Je kunt zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet te snel te hoog wordt door voedingsmiddelen te consumeren die laag staan op de glycemische index of er voldoende vet en eiwit aan toe te voegen, waardoor de totale GI-waarde naar beneden gebracht wordt.

Als je meer wilt lezen over bijnieruitputting, kun je het boek "Bijnieruitputting. het stresssyndroom van de 21e eeuw" lezen:
Te koop bij bol.com: http://www.bol.com/nl/p/bijnieruitputting/1001004011234779/?Referrer=ADVNLPPce871300cdbf9297003815d768010019665
of bij succesboeken.nl: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872251&PC=476178F4 

Facebook: 
http://www.facebook.com/Bijnieruitputting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten