dinsdag 2 april 2013

Het verhaal van mijn dochter
Ik wil hier ook graag het verhaal over mijn dochter(16) vertellen.
Zij is een vrolijke jonge meid met veel vrienden en vriendinnen. Maar net als alle anderen van haar leeftijd is ze heel actief en is haar tijd steeds meer dan gevuld met leuke dingen. Verder is ze erg ambitieus en heeft ze kans gezien van VMBO naar HAVO en daarna naar VWO over te stappen. Ze heeft ook een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. 
Lijkt voor 99% op haar oma van vaders kant en die heeft een leven van oestrogeendominantie, allergie, waarschijnlijk een trage schildklier en uiteindelijk borstkanker achter de rug. Van mijn kant een oma en een moeder met oestrogeendominantie (anovulatoire cycli). Ikzelf leed daar ook aan.
Hoe kan het anders dat mijn dochter ook de aanleg heeft die nog versterkt wordt door een grote factor "STRESS" . Ik doe er veel aan om haar thuis een gezond voedingspatroon aan te bieden, maar wat ze buitenshuis eet kun je wel raden. Enfin, het resultaat van deze factoren uit zich in een menstruatie die na 3 jaar nog steeds niet op gang wil komen. Een aantal symptomen ontwikkelden zich: 
1. last van koude handen en voeten en gauw last hebben van de kou. (onderfunctioneren van de schildklier)
2. vermoeidheid (zwakke bijnieren en trage schildklier)
3. veel bloedverlies en stolsels tijdens menstruaties wanneer die al optreden soms met tussenpozen van een half jaar.
We wijzen haar steeds op haar stressvol gedrag en op het belang van het vermijden van suikers. Verder beginnen we haar een supplement te geven ter ondersteuning van de cyclus: Moondance 1 en 2.
Daarnaast het product Maca, vooral om de stress op te vangen. 
Na een paar maanden is er nog geen schot in de situatie en beginnen we, op advies van een therapeut die verbonden is aan Ortholon, met natuurlijke progesteroncrème  We gaan daarnaast door met de andere twee producten. 
Nadat er weer een menstruatie is begonnen beginnen we op dag 12 te smeren en stoppen op dag 26. 
8 Dagen nadat haar menstruatie weer had moeten beginnen breekt het door. Een geweldig resultaat. Jammer genoeg nog met veel bloedverlies en slapte naderhand.
Gedurende de vakantie gaat mijn dochter 3 weken weg met een vriendin en diens familie en weten we niet precies hoe een en ander is gegaan. Na een maand is er geen resultaat. We beginnen weer ijverig met de supplementen behalve Maca.
En jawel hoor. Een maand later een hele redelijke menstruatie met normaal bloedverlies en dus geen moeheid door te veel bloedverlies.
Weer zijn we enthousiast over de werking van deze natuurlijke progesteron en gaan we uiteraard door met deze aanpak.
Het op gang krijgen van de cyclus is natuurlijk belangrijk maar het is van cruciaal belang dat mijn dochter niet al vanaf jonge leeftijd blootgesteld wordt aan een teveel aan oestrogeen waardoor ze mogelijk al zeer jong in ernstige problemen zou kunnen geraken. Voor wie naar het interview met dr Randolph heeft geluisterd, hij heeft al jonge vrouwen van 29 jaar gezien met borstkanker. Een ander probleem is dat vrouwen met deze conditie cysten in de eierstokken gaan ontwikkelen waardoor zwangerschap een moeilijk verhaal kan worden. We gaan dus door met smeren om de overmaat aan oestrogeen op z’n minst in balans te houden met progesteron.
Nadat we ook met onze dochter naar mevrouw Hertoghe zijn gegaan en zij schildklierhormoon is gaan gebruiken, heeft ze ook geen last meer van de kou. Wat een geluk dat we er op tijd bij zijn geweest en ze niet eerst een heleboel narigheid heeft moeten doormaken!
Alles over natuurlijk progesteron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten