maandag 15 april 2013

Focused ultrasound (FUS)


DOOR MRI GELEIDE FOCUSED ULTRASOUND CHIRURGIE ZAL HET LEVEN VAN MILJOENEN VROUWEN VERBETEREN
Focused ultrasound (FUS),,een niet-invasieve procedure om symptomen, die verband houden met fibromen (vleesbomen), te verlichten, heeft eindelijk de officiële zegen ontvangen van onderzoekers van Harvard Medical School die een studie publiceerden in de juni 2007 uitgave van het blad Radiology waarbij 160 vrouwen betrokken waren.
Fibromen, die goedaardige maar problematische uterustumoren, zijn gedurende vele jaren de hoofdoorzaak geweest voor hysterctomieën. De National Uterine Fibroids Foundation schat dat er, over de laatste 20 jaar genomen, zo'n 3 tot 7 miljoen vrouwen een hysterectomie hebben ondergaan vanwege fibromen (in Amerika). Fibromen worden bijvoorbeeld problematisch wanneer ze zware bloedingen, bloedarmoede , abdominale druk, frequent urineren en pijnlijke sex veroorzaken. Fibromen verdwijnen in de menopauze, wanneer hormoonlevels dalen, maar vrouwen met ernstige symptomen kunnen vaak niet wachten.
Door hormonale balans te creëren kan de groei van vleesbomen gestopt worden wanneer het in het beginstadium aangepakt wordt, maar grote fibromen hebben vaak een meer radicale behandeling nodig. Tot vandaag de dag hebben alle behandelingen invasieve chirurgie ingehouden of medicijnen met verschrikkelijke bijwerkingen. 
Focused ultrasound is nog zo nieuw dat dokters het alleen aanbevelen aan vrouwen die hun familie niet verder uit willen breiden en die geen multipele grote fibromen hebben. De behandeling verwijdert de fibromen niet helemaal, maar het verschrompelt ze voldoende, zodat vrouwen het gemakkelijk uit kunnen zingen tot de menopauze wanneer de fibromen uit zichzelf weg zullen gaan.
De focused ultrasound procedure houdt in dat de patiënt op haar buik ligt in een MRI apparaat en dat er een FUS-straal met hoge intensiteit het fibroom dusdanig opwarmt dat het weefsel afsterft. De MRI leidt en houdt de behandeling onder controle door de dokters te tonen waar de fibromen zitten en hoe heet ze worden. De procedure duurt ongeveer drie uur en heeft minimale bijverschijnselen. De meeste vrouwen nemen hun normale leven weer binnen 24 uur op.
Dat is maar een klein ongemak vergeleken met de maanden van pijn na een hysterectomie.
Lees over fibromen en natuurlijk progesteron in het boek van dr. Lee:
 Menopauze, alles wat je dokter je niet vertelt:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten