dinsdag 26 maart 2013

Tekorten door orale anticonceptieAnticonceptiepillen kunnen variërende hoeveelheden oestrogenen en progestagenen (geen natuurlijk progesteron) bevatten en de verschillende bereidingen kunnen nutriënten op verschillende manieren aantasten.
De volgende waarschuwingen zijn algemeen van aard en gebaseerd op de klasse van medicijnen die Orale Contraceptiva (OC’s) genoemd wordt.

Oorzaken & Ontwikkeling
Nutriënten die gereduceerd kunnen worden door het gebruik van Orale Contraceptiva (OC):
Foliumzuur. Anticonceptiepillen hebben de neiging een foliumzuurdepletie te veroorzaken en het risico op cervicale dysplasie en vasculaire trombose, beroerte en mogelijk megaloblastische anemie te verhogen.

B-vitaminen
Omdat verschillende B-vitaminen negatief aangetast worden door het gebruik van anticonceptiepilgebruik wordt aanbevolen een B-complexsupplement te gebruiken, in het bijzonder B6 als er depressiviteit aanwezig is.
Vitamine C(Ascorbinezuur) Spiegels worden verlaagd door OC gebruik hetgeen het metabolisme van ascorbinezuur hindert. Onvoldoende inname van ascorbaat wordt geassocieerd met een toegenomen risico op cervicale dysplasie.
Selenium. Seleniumabsorptie wordt mogelijk verminderd. Selenium is een belangrijk nutriënt voor kankerpreventie.
Nutriënten die toe kunnen nemen bij het gebruik van Orale Contraceptiva.
Calcium.
Calciumabsorptie zou mogelijk kunnen toenemen door beweging en kortstondig gebruik van OC, maar in een studie werd geen voordeel gezien bij beweging en chronisch OC-gebruik.
Koper and Zink. Koper wordt in het algemeen hoger en verhoogd koper wordt in verband gebracht met verhoogde sterfte aan hart- en vaatziekte. Koper en zink hebben de neiging als antagonisten te werken, dus een verhoogd koperlevel zal resulteren in een verlaagde zinkstatus

IJzer
Premenopauzale vrouwen die OC’s gebruiken hebben mogelijk een verminderde behoefte aan supplementatie met ijzer, omdat het gebruik van OC’s de ijzervoorraad kunnen verhogen. Het kan nodig zijn om ijzer te testen bij vrouwen die langdurig OC’s gebruiken.
Het gecombineerde effect van roken en het gebruik van OC’s vertegenwoordigt een aanzienlijk verhoogd risico op het krijgen van een fataal hartinfarct bij vrouwen. Onderzoek geeft een met 500% toegenomen risico op een fataal hartinfarct aan wanneer roken wordt toegevoegd aan de risico’s van het gebruik van OC’s alleen. Deze risico’s worden in het bijzonder hoger onder vrouwen van 35 en ouder die vooral een groter risico op overlijden aan een circulatieziekte hebben, in het bijzonder een beroerte.Deze risico’s die in verband staan met het gebruik van OC’s zijn mogelijk nog groter voor patiënten met een geschiedenis van migraines. Overweeg om een goed supplement te gebruiken wanneer je OC’s gebruikt. Wanneer je ermee stopt en er is een mogelijkheid van zwangerschap, laat dan je foliumzuurstatus goed nakijken en wees er zeker van dat die goed genoeg is om je tegen mogelijke geboortedefecten te beschermen.

Menopauze, alles wat je dokter je niet vertelt:
bol.com: http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=19622&t=p&sec=books-nl&pid=1001004011334618&f=PDL&name=menopauze

succesbooeken.nl: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872329&PC=476178F4 

facebook: http://www.facebook.com/MenopauzeAllesWatJeDokterJeNietVertelt?ref=hl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten