dinsdag 26 maart 2013

CVS weg! Een gezondheidsgids voor iedereengeschreven door Marianne Hauwelaert

Dit boek gaat over de weg die Marianne Hauwelaert zelf heeft afgelegd om van een ernstige cvs-patiƫnt weer in een levenslustige vrouw te veranderen.
Zij beschrijft de periode waarin haar cvs steeds erger werd en hoe deze verschrikkelijke aandoening langzaamaan haar leven tot een hel maakte. Haar beschrijvingen zijn zeer menselijk en begrijpelijk. Je leeft a.h.w. met haar mee. Ze illustreert haar belevenissen met gedichtjes en eenvoudige tekeningen die de tekst kracht bijzetten.
Daarna beschrijft zij, op eveneens roerende wijze, haar zoektocht, de frustraties met het reguliere circuit, de twijfels en het proces van herstel.
Met behulp van litteratuur over candida uit Amerika weet zij haar arts te overtuigen om haar diflucan te geven waardoor ze op begint te knappen en zij bevestigd wordt in haar vermoedens dat haar gezondheid door candida ondermijnd is.
Een jong meisje van 15, dat eveneens door candida haar leven kwijtraakte en met Marianne in contact is gekomen geeft delen uit haar dagboek vanaf haar ziekworden tot haar herstel weer. Ook de moeder komt aan het woord. Moeder en dochter (en vader) gaan met heel hun hart te werk om hun dochter haar leven terug te geven. Aandoenlijk te lezen hoe deze mensen alles op alles hebben gezet en uiteindelijk de overwinning hebben mogen behalen door de goede adviezen en steun van Marianne en vele anderen die eveneens genoemd worden.
Uiteindelijk geeft Marianne het hele schema van alle zaken die aan bod zijn gekomen bij haar eigen genezingsproces. Ze claimt op geen enkele wijze dat zij voor iedereen de oplossing heeft maar wil een richting duiden waarin men kan zoeken, een steun en herkenningspunt wanneer men radeloos is geworden en bij de reguliere artsen geen erkenning vindt.
Marianne licht een en ander toe op eenvoudige, doch kundige wijze. Al ben ik het in grote lijnen met haar eens, over een paar dingen denk ik anders. Maar het gaat uiteindelijk om de resultaten die zij heeft geboekt en de hoop die zij anderen hiermee geeft.
Tenslotte geeft zij nog een aantal zeer bruikbare recepten.
Het boek is een aanrader voor iedereen die vermoedt dat er bij hem/haar problemen met schimmels en gisten een rol spelen. Iedereen die veelvuldig antibioticakuren heefest gebruikt, heeft zeer grote kans dat overgroei van verkeerde darmbacterieƫen de gezondheid ondermijnt.
Het boek is te bestellen via deze site:
www.cvsweg.be

Als je meer wilt lezen over bijnieruitputting (wat vaak het geval is bij CVS) kun je het boek "Bijnieruitputting. het stresssyndroom van de 21e eeuw" lezen:
Te koop bij bol.com: http://www.bol.com/nl/p/bijnieruitputting/1001004011234779/?Referrer=ADVNLPPce871300cdbf9297003815d768010019665
of bij succesboeken.nl: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872251&PC=476178F4 

Facebook: http://www.facebook.com/Bijnieruitputting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten