donderdag 28 maart 2013

INOSITOL, PCOS EN VRUCHTBAARHEIDEen goedkope B-vitamine kan vrouwen helpen om zwanger te worden.
Twee onderzoeksgroepen in Italië die beide geleid werden door Enrico Papaleo, hebben goede studies gedaan met het voedingssupplement myo-inositol en PCOS, dat belangrijk voordeel opleverde, wat goed nieuws is voor vrouwen die lijden aan deze aandoening, omdat het hen een alternatief geeft voor de diabetesmedicijnen die Amerikaanse artsen (Nederlandse artsen ook- Metformine) meestal voorschrijven bij PCOS.
PCOS in een van de belangrijkste oorzaken van onvruchtbaarheid. Het veroorzaakt ook vaak haargroei waar het niet gewenst is, acne en moeilijke menstruele cycli. Alhoewel een paar maanden .vermijden van suiker en geraffineerde koolhydraten om te helpen de insulinespiegels te reguleren en dagelijks voldoende oefening te krijgen bijna altijd PCOS oplost, hebben artsen daarvoor in de plaats de neiging om diabetesmedicijnen zoals Metformin voor te schrijven (Het is zoveel gemakkelijker om een recept uit te schrijven dan vrouwen te helpen PCOS op te lossen met dieet en oefeningen.) Dit is erg jammer omdat deze medicijnen een heleboel bijwerkingen hebben en de onderliggende oorzaak niet aanpakken. Myo-inositol is een goede middenweg.
Myo-inositol, een vorm van inositol, is een lid van de B-complexfamilie van de vitamines. Het is geen essentiële vitamine, omdat het door het lichaam gemaakt kan worden, maar het is vaak deficiënt bij vrouwen met PCOS en wanneer je het herstelt, kan het de insulinespiegels genoeg reguleren om een normale ovulatie te herstellen.en zo ook vruchtbaarheid, en het kan ook helpen bij gewichtsverlies.
Hier is het Onderzoek

Dit zijn geen grote studies, maar ze zijn goed gedaan. Inositol is erg veilig dus er steekt geen kwaad in het te proberen, maar als je al diabetes hebt, praat er dan eerst met je arts over. Als je van een diabetesmedicijn af wilt komen, doe het dan langzaamaan en onder supervisie van je arts.
In een double-blind, placebo-controlled studie die gepubliceerd werd in de Sept-Oct 2007 in de European Review for Medical and Pharmacological Sciences, werden 92 vrouwen in twee groepen verdeeld, waarvan de placebohelft  foliumzuur kreeg, terwijl de testgroep gedurende 14 weken foliumzuur plus 4 gram myo-inositol per dag kreeg . De myo-inositolgroep had een opmerkelijk hogere ratio ovulatie, hoger goed cholesterol en ze verloren gewicht, terwijl de placebogroep in gewicht toenam. Het is  echter belangrijk op te merken dat, hoe zwaarder de vrouw was, hoe minder effectief de behandeling was.
De andere studie die gepubliceerd werd in het Dec 2007 nummer van het tijschrift Gynecological Endocrinology, gaf 25 vrouwen  gedurende 6 maanden op een combinatie van foliumzuur en inositol (2gram gecombineerd). De resultaten waren als volgt, "20 van de 25 (88%) patiënten kregen tenminste 1 gedurende de behandeling een spontane menstruele cyclus van wie er 18 (72%) gedurende de follow-up periode normale ovulatoire activiteit bleef behouden . Een totaal van 10 zwangerschappen (40% van de patiënten) werd verkregen.
Gebaseerd op deze twee studies lijkt myo-inositol een opmerkelijk effectieve behandeling te zijn voor de behandeling van PCOS en om vruchtbaarheid te herstellen. Beter zelfs, het heeft geen bijwerkingen en het is relatief goedkoop. Voor vrouwen die proberen om zwanger te worden, is het een ideaal om te combineren met een verbeterd dieet en beweging, zo dat insulineproblemen niet meegenomen worden de zwangerschap in.
Meer over PCOS in het boek:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten