vrijdag 29 maart 2013

Hoe werkt mevrouw Thérèse Hertoghe?

Wanneer u bij mevrouw Hertoghe een consult wilt afspreken, zendt zij u eerst een lange vragenlijst toe die u eerst ingevuld terug dient te sturen. Daarna wordt u telefonisch benaderd voor een afspraak. Soms vallen er afspraken uit en bent u eerder aan de beurt. Als u dit wilt, kunt u dat aangeven op het ingevulde formulier.
Tijdens het eerste consult wordt uit uitgebreid ondervraagd en krijgt u een eveneens uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naar aanleiding van haar bevindingen vult mevrouw Hertoghe een lijst met laboratoriumonderzoeken in. Deze kunnen inhouden:
Een volledig bloedbeeld inclusief vitamine B12, foliumzuur, ferritine (ijzerreserve), nierfuncties, suikerstofwisseling, mineralen zoals natrium, kalium, calcium, magnesium, fosfor en 25-hydroxy-vitamine D. Voorts de vetstofwisseling, eiwitmetabolisme, CRP, antioxidanten zoals de vitamines E en A, selenium, zink, koper en homocysteine. Dan een aantal endocrinologische bepalingen zoals TSH, vrij T3, vrij T4, anti-thyroglobuline en anti-TPO, cortisol, FSH, oestradiol, progesteron, testosteron, S.H.B.G., androstenediol, somatomedine (groeihormoon) enz.
Voor deze onderzoeken moet u nuchter naar een laboratorium in Brussel of Antwerpen komen. Er zal ook afgesproken worden dat u 24-uurs urine in moet leveren. Hieruit worden ook zeer belangrijke bepalingen gedaan.
Het eerste consult duurt minimaal anderhalf uur en kost 150 euro die u meteen betaalt. U krijgt een bewijs van betaling.
Tijdens het tweede consult, zo’n drie maanden later, worden alle labuitslagen uitgebreid met u besproken en krijgt u te horen wat de therapie inhoudt. U krijgt een recept waarmee u naar een apotheek in de buurt moet gaan.
Mevrouw Hertoghe adviseert u ook aangaande uw voeding. Zij raadt een anti-schimmelvoeding aan: verse voeding, fruit, groenten, vlees, vis, gevogelte. Vermijden van bewaarde voeding: melkproducten, suikers, alcohol, conserven, granen (alleen brood van gekiemde granen, Essenenbrood van Vajra).
Voorts voldoende zuiver water
Spa reine (= Spa blauw) in glazen flessen.
Voldoende goede vetten.
U krijgt informatie mee over diverse onderdelen van uw behandeling.
Drie maanden later spreekt u weer een consult af waarbij de resultaten van uw behandeling worden geëvalueerd. Ieder consult, ongeacht de duur, kost 150 euro.
Wanneer mensen lijden aan de volgende aandoeningen:
-         Ziekte van Raynaud
-         ADHD
-         Dyslexie
-         Lage/Hoge bloeddruk
-         Dementie
-         Slecht zien
-         Opgezwollen buik
-         CVS
-         Fibromyalgie
-         HPU
wil mevrouw Hertoghe een trage schildklier uitsluiten.

De broer van Thérèse Hertoghe, Thierry Hertoghe, heeft een goed boek geschreven: "The Hormone Solution".
Dit boek is een aanrader voor iedereen die een behandeling bij mevrouw Hertoghe overweegt.

10 opmerkingen:

 1. Helaas heb ik een lage uitkering om dit soort behandelingen te kunnen betalen. Vergoeding alternatieve geneeswijzen is te laag. Heel naar, ik kan al nauwelijks rondkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ik leefde ( in 2007) van een Bijstandsuitkering begrijp ik deze opmerking wel degelijk.
   Mijn verzekering heeft, gezien de ernst van de situatie, mij een second opinion toegestaan met alle onderzoeken ...haar medicijnen kreeg ik voor een deel vergoed via de alternatieve clausule en ook nog een klein beetje via de Belasting in die tijd.Verzekerd via mijn gemeente, hoogste aantal pakketten - verzekeraar Menzis. Veel gemeenten hebben speciale verzekeringen voor Minima. En allemaal hebben ze weer andere voorwaarden. Informeer je via Sociale Zaken bij de gemeente waar je woont. Ik geef toe dat zelfs met deze extra " hulp" er heel weinig geld overbleef voor andere dan de basis behoeften, temeer daar het dieet ook niet goedkoop is.
   Maar ondanks alles: ik ben heel veel beter. Het begon al met de juiste diagnose die ze hier in Nederland chronisch hebben gemist: ik werd het bos in gestuurd met de opvatting, dat mijn problemen " tussen de oren " zaten. Mevr. Hertoghe schoot direct in de roos. Ik hoop dat deze ervaringen U van nut zullen zijn. Je gezondheid is echt prioriteit nummer 1.
   Alleen: de wachttijden bij deze specialist zijn behoorlijk lang. Ik heb mijzelf direct op de lijst laten plaatsen en ben toen op zoek gegaan naar de gelden waar ik toegang toe had.En die ook helemaal ingezet. Niemand kan in een ander zijn portemonnee kijken, maar mijn gezondheid, heb ik op de eerste plaats gezet.

   Sterkte ermee.
   M.Meertens   Verwijderen
 2. Helaas heb ik een lage uitkering om dit soort behandelingen te kunnen betalen. Vergoeding alternatieve geneeswijzen is te laag. Heel naar, ik kan al nauwelijks rondkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Heeft dr Therese Hertoghe een website of waar kan ik haar contactgegevens vinden?
  Mvrgr
  Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Katja

  Ik denk dat dr.Therese met gezonde voeding bezig is met of zonder suplementen.
  Ik zelf heb tijd geleden Dr. Herthoghe opgezocht voor hulp schildklier omdat ik vroeger in Berchem op consultatie ging en goed was geholpen.
  Nu zetten de kleinkinderen dit voort maar je geraakt er ten eerste zo maar niet binnen moet eerst een vragenlijst invullen en daarna sta je op lange wachtlijst dus is het voor de schildklier dan heb je geen hulp.
  Plus je hebt een dikke geldbeugel nodig vind dit enorm spijtig is in mijn ogen enkel om zo veel mogelijk te verdienen en niet om mensen te helpen hun grootvader was een heel ander mens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. beste Sonja, ikzelf ben patient bij Dr Hertoghe, burnout/schildklier/osteoporose/, een dikke geldbeugel heb je nodig bij de klassieke dokters, die je van kastje naar de muur sturen, medicatie die terugbetaald word heb ik niks aan, die wekt namelijk niet voldoende, zodoende houden de klassieke dokters zichzelf in stand,dat Dr Hertoghe eraan verdiend? tuurlijk, mag ook, zij doet er tenminste iets voor, oja , mijn imkomen is helemaal niet supper hoor, maar dankzij Dr Hertoghe leef ik nog, sorry dit moest me effe van het hart...

   Verwijderen
  2. Dag
   Heb ook heel veel problemen (schildklierkanker gehad, parathyroidadenoom, weer reicdief, ernstige osteoporose -4 wervels.) Ik neem geen bisfosfonaten. Is de behandeling voor osteoporose bij dr. Hertoghe zonder bisfosfonaten? Is er eigenlijk een alternatief? Veel dank!

   Verwijderen
  3. hoi, alternatief voor osteoporose>> DHEA, ik bestel het bij eurohealth, eigen kosten, Dr Hertoghe beslist over de dosering, die is enkele jaren geleden bij me tot op maximum gebracht wat ik kon verdragen, enige bijwerking daarvan is dat ik zweefde/alles lachwekkend vond/maar het grote voordeel is dat mijn osteoporose aan het genezen is, vele malen sneller dan via de "chemische rommel" wat slecht werkt... massas bijwerkingen heeft...
   Als je het aan een huisdokter vertelt, bijna niemand gelooft het, nochtans laat ik me om de 2 j een botdensiteit-meting doen, ook deels eigen kosten, mutualiteit betaalt maar om de 5 j een dergelijk onderzoek, omdat ze denken dat het toch niet te genezen is...ik had ernstige osteoporose met een breukkans van 18% voor mijn rugwervels/14% voor mijn linker heup....na 4j is dit naar 6% voor mijn rug en heup gegaan, dus is er een alternatief? ik dacht het wel... greetz, en succes verder..

   Verwijderen
 5. Beste Sonia
  Mevr. Hertoghe is internist gespecialiseerd in hormonen. Ja ze adviseerd ook gezonde voeding maar dat is slechts een klein onderdeel van haar behandeling. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je en mocht een consult langer dan anderhalf uur uitvallen betaal je daar niet meer voor.
  Haar broer Thierry is erg duur en die heeft weinog tijd. Die zou ik niet aanraden.
  Mocht je huisarts meewerken kun je hem vragen om een verwijzing voor het zf waarin hij aangeeft dat hij je verwijst naar een onafhankelijk internist in België vanwege kennis van hormonen aldaar aanwezig.
  Soms vergoed het zf haar consulten en bloedonderzoeken.
  Eventuele medicijnen en coedingssupplementen zijn voor eogen rekening.

  BeantwoordenVerwijderen