dinsdag 26 maart 2013

Fibrose, de vijand van het leven


 Door: Dr William Wong, ND, PhD


Zware titel!
Wat is fibrose? Fibrose kan gevonden worden in vele vormen. Bij vrouwen kan het zich manifesteren als oestrogeengedreven ziekten, zo als borstcysten, vleesbomen (myomen, fibromen), endometriose en ovariumcysten. Het kan ook postoperatief gezien worden in het lymfoedeem dat men krijgt na een mastectomie wanneer de fibrine de lymfedrainagekanalen verstopt en de lymfatische vloeistof dikker maakt. In beide seksen vormt fibrine het postoperatieve littekenweefsel dat de darmen doet verkleven of de bewegingsrange van een ledemaat of gewricht beperkt of verdikte littekens vormt en keloïden die cosmetische operaties bederven. Fibrose kan zich in de arteriën ontwikkelen en het framewerk vormen waaromheen zich arteriële plaque kan opbouwen. In COPD-, emfyseem-, astmatische- en chronische bronchitispatiënten creëert fibrose littekenweefsel dat als een spinnenweb in de longen de uitzetting ervan beperkt en de alveolaire blaasjes verstopt om zo de zuurstofoverdracht naar het bloed te verhinderen. Bij mannen groeit fibrose in de microbloedvoorziening en sponsachtige weefsels van de penis en verhindert zo de bloedstroom en volledige uitzetting gedurende een erectie. Dit is de hoofdoorzaak waardoor de erectiegrootte met de leeftijd afneemt.
Bij een andere oestrogeengedreven ziekte, fibromyalgie, groeit fibrose op en tussen de spierbundels en verstikt zo hun bloedvoorziening, net zoals rubberbanden om je pols de bloedtoevoer naar de hand afknellen. Mede hierdoor raakt de microcirculatie met fibrineproppen verstopt, wat de bloedtoevoer nog verder vermindert. Na een poos zonder voldoende zuurstoftoevoer of bloedsuikervoorziening, ontwikkelt het aangedane weefsel de moeilijk te behandelen pijn van ischemia. Pijnmedicaties, zelfs opiaten kunnen ischemische pijn niet wegnemen. We weten dat dit geldt voor patiënten met een hartaanval en het geldt ook voor FMS-patiënten.
 Bij ieder van ons groeit fibrose bij het ouder worden (dwz na 27) in al onze interne organen. Het doet de organen krimpen en daarmee de functie verminderen. Medische schoolanatomie leert ons dat deze verminderde functie uiteindelijk leidt tot ons sterven wanneer de organen niet meer werken als gevolg van zwakte.

Dit alles leidt tot een vraag: Waarom lijkt dit alles te beginnen na 27? Goede vraag. Op of rond de 27 begint onze eigen productie van proteolytische enzymen te verminderen. We maken een eindige hoeveelheid enzymen gedurende een mensenleven en gebruiken ongeveer de helft daarvan tot 25 jaar. (Dat is de reden waarom jonge mensen, ofschoon ze kankercellen maken vanaf de eerste dag van hun leven, dit, of een van de andere aandoeningen die genoemd werden, meestal niet ontwikkelen, zij hebben een adequaat aanbod van proteolytische enzymen bij de bestrijding van fibrose en de fibrine die kankercellen omvatten om ze te beschermen). Het is pas nadat de levering van proteolytische enzymen daalt om te worden verspreid over de rest van ons leven dat we beginnen met het ontwikkelen van de fibroseaandoeningen. (Voor u, artsen, is mijn stelling dat we een premorbide toestand kunnen meten via het meten van proteolytische enzymen, zoals we ook overlijden binnen 3 dagen kunnen voorspellen door het meten van de spiegels van Dopamine. Nuttige diagnostisch hulpmiddel misschien. Handig onderzoekinstrument zeker).
Dus als we net zo efficiënt fibrose kunnen bestrijden als toen we nog jong waren, dan zouden we veel van wat probeert ons leven te verkorten kunnen verminderen of vermijden of tenminste dat wat ons ziek maakt en minder valide.(Herinner je hoe goed wonden, toen je een kind was, genazen met dunne, sterke, flexibele “niet-hobbelige” littekens)?
Degenen die mijn artikel “The Essentials vof Life and Wellness” hebben gelezen op mijn website totalityofbeing.com weten waar ik van hier naar toe wil: Het meest belangrijke om terug te brengen in een ouder wordend lichaam zijn geen vitaminen en mineralen, geen kruiden, geen groeihormonen, maar enzymen, de proteolytische enzymen. Vitaminen en mineralen worden beter genoemd co-enzymen en co-factoren, met andere woorden, dat zijn de stoffen die enzymen helpen te werken. Als de enzymen er niet zijn in de eerste plaats, dan hebben de vitaminen en mineralen weinig om op te werken en weinig actie. Daarom werken vitamine / mineralen supplementen zo goed voor sommigen en voor anderen niet, zij hebben weinig van de enzymen die ze nodig hebben om aan te werken.
Als we een aantal van de primaire eiwitetende enzymen inzetten, zal het lichaam zelf het “enzymcascadesysteem” in gang zetten door het creëren van duizenden nieuwe enzymen uit de oorspronkelijke 4 of 5. Al het andere dat wij doen met betrekking tot voeding en lichaamsbeweging werkt beter zodra we de enzymen in aanzienlijke hoeveelheden terug brengen in onze lichamen.
Nu met betrekking tot fibrine, alle proteolytische enzymen eten tot op zekere hoogte fibrine op (fibrinolyse), maar sommige zijn aanzienlijk sterker daarin dan anderen. Als de proteolytische enzymen die u terug brengt zeer sterk fibrinolytische zijn, dan zal het littekenweefsel dat uw lichaam heeft gevormd weggegeten worden. (Dit is een geheim dat plastisch chirurgen, longartsen, internisten en longkanker artsen, leren over het product Vitalzym). De fibrine die er hoort te zijn wordt gekenmerkt door het lichaam als een endogeen eiwit, met andere woorden, iets dat wordt geacht deel uit te maken van uw structuur, maar excessen van fibrine, hoewel het door het lichaam gedeponeerd werd, worden gemarkeerd als exogene eiwitten – of als iets dat niet thuis hoort in het lichaam. Herinner je dat excessen in fibrine gelijk staat aan: zwakke structuur, (door niet genoeg ruimte te laten voor het epitheelweefsel om tussen de fibrine matrix door te groeien), beperking van beweging (met betrekking tot de gewrichten en spieren) en vermindering van de omvang en de functie (als het gaat om interne organen ).
Dat is het geheim achter de vermogen van enzymen om na te gaan wat extra is  en achter te laten wat nodig is voor de structuur, net zoals zij hebben gedaan bij de wondgenezing toen je nog een kind was!
Een belangrijke stap naar een betere kwaliteit van leven, een hoger niveau van gezondheid en de verwezenlijking van het welzijn, is de verwijdering van de overmaat aan fibrine uit onze lichamen. Laten we teruggaan naar de enzymniveaus die  we hadden toen we 18 waren! We zullen er langere, gelukkigere, gezondere en meer functionele levens door leiden!

Menopauze, alles wat je dokter je niet vertelt:
bol.com: http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=19622&t=p&sec=books-nl&pid=1001004011334618&f=PDL&name=menopauze

succesbooeken.nl: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872329&PC=476178F4 

facebook: http://www.facebook.com/MenopauzeAllesWatJeDokterJeNietVertelt?ref=hl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten