zondag 24 maart 2013

Een stukje psychologie


Hallo bloglezers!

Deze twee berichten uit de LDN group wil ik met jullie delen omdat mij het soort reacties dat Chris beschrijft ook al verschillende malen ten beurt zijn gevallen. Het antwoord van D. Bergy verklaart duidelijk hoe dit gezien moet worden. Misschien zijn er onder de lezers mensen die hier ook hun voordeel mee kunnen doen. Voor anderen verklaart het mogelijk iets over hun eigen reacties op het lezen van wonderwerkende therapie├źn zoals LDN waarvan (nog) geen wetenschappelijk bewijs is geleverd.

Vraag:

Hallo allemaal,

Kan iemand mij uitleggen waarom er zo'n gewelddadige oppositie lijkt te zijn tegen LDN?

Ik schreef onlangs in het deel "inspirerende verhalen" van een ALS-forum.
over de wonderbaarlijke resultaten die ik van LDN had ervaren bij het terugdringen van mijn ademhalings- en slikproblemen

Binnen een paar uur werd ik overstelpt door de meest hatelijke en wraakzuchtige antwoorden die je je maar kunt voorstellen! Alles van het zijn van een idioot om in wondermiddeltjes te geloven tot het aandringen bij anderen om ongetest vergif te gaan gebruiken. Is het slechts onwetende domheid of iets anders? Ik heb nog nooit zoiets ervaren.

Chris

Oorspronkelijke tekst:

Hi all,

Can anyone explain why there seems to be such violent opposition out
there to LDN?

I recently posted on the ”inspirational stories” section of an ALS
forum about the wonderful results LDN had given me in reversing my

Within hours I was swamped by the most hateful and vindictive replies
imaginable! Everything from being an idiot for beliving in miracle
cures (hardly) to pushing untested poisons?? Is it just ignorant
stupidity or something else? I have never experienced anything like it.

Good luck to all,

Chris.

Antwoord:

Er is een zeker heersend type geloof dat, tenzij een behandeling algemeen geaccepteerd is, deze geen waarde heeft. Het plaatst de populariteit van een behandeling als een gradatiesysteem voor effectiviteit. Totdat LDN populair wordt zijn zij niet geïnteresseerd

Er is geen logica in dit geloofssysteem. Alles dat werkt is bekend en als het niet bekend is bij hen of bij hun dokter dan werkt het niet..
Als iemand die veel meer experimentele behandelingen heeft gebruikt dan LDN alleen zie ik dit steeds weer opnieuw. Er is geen redenatie bij de meesten van dit type mensen omdat geneeskunde benaderd wordt als een religie in plaats van de applicatie van wetenschap, ervaring en "common sense" .

Je bedreigde hun geloofssysteem met iets dat zij zien als een ander geloofssysteem. Ik heb dit zelf lang niet begrepen, maar sommige mensen kiezen liever een comfortabele vorm van onwetendheid dan een niet comfortabele mogelijke waarheid. Zelfs wanneer hun leven op het spel staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten