donderdag 10 mei 2012

Eczeem begrijpen en oplossen


Oorzaken van Eczeem
Om te begrijpen waarom zich eczeem ontwikkelt en hoe je de oplossing vindt om het te genezen moet je eerst de onderliggende oorzaken van deze potentieel ernstige huidaandoening begrijpen en die oplossen.
Eczeem Begrijpen
Het begrijpen van de oorzaken van eczeem is niet heel anders dan het denken over een plant die je hebt en die niet goed gedijt. Je zou waarschijnlijk tegen jezelf zeggen dat de plant "het niet goed doet" in een poging een diagnose te maken. Je zou je eerst afvragen of je de plant misschien iets niet hebt gegeven dat nodig is om het goed te doen.en daarna of de plant misschien blootgesteld is aan iets dat niet goed voor hem was. Je weet uit de wetenschap van horticultuur dat, wanneer een plant gestresst is door ongedierte, ziektekiemen of toxines, deze mogelijk meer nutriënten nodig heeft; wanneer hij ondervoed is dan is hij vatbaarder voor de effecten van ongedierte, ziektekiemen of toxines.
Wij zijn als menselijke wezens daarin meer complex dan planten dat wij een grotere variëteit aan nutriënten nodig hebben en onderworpen zijn aan een grotere variëteit van ziektekiemen en toxines, maar het meest belangrijke verschil tussen ons en planten is dat er een grotere variëteit tussen ons is dan onder planten. Ieder van ons is weer anders dan de rest.
Zelfs ofschoon ieder menselijk wezen biochemisch gezien uniek is, kun je toch een algemene biologische kaart gebruiken om je naar het begrijpen van de oorzaken van eczeem te begeleiden.
Wanneer je de strategie voor het behandelen van een zieke plant neemt en die op jezelf toepast, dan zou je jezelf de volgende vragen kunnen stellen:
1. Welke nutriënten heb ik nodig om mijn huid te laten genezen?
2. Welke toxines moet ik vermijden om mijn huid te laten genezen?
Volgens wetenschappelijke kennis zijn de soorten nutriënten die iemand nodig heeft om goed te gedijen: vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, koolhydraten, water en andere factoren zoals licht, liefde en rust.
De soorten toxines die iemand moet vermijden om te kunnen gedijen zijn allergenen. Voorbeelden van allergenen zijn voedsel, pollen, stof, chemicaliën, schimmels en andere micro-organismen. Voorbeelden van andere toxines zijn lood, kwik, aluminium, stoffen die geproduceerd worden door levende organismen inclusief wijzelf en onze bacillen en synthetische mengsels waarvan de meeste producten afkomstig zijn van petrochemicaliën die op hun beurt afkomstig zijn uit olie.
Wanneer je naar de oorzaken van eczeem zoekt moet je, gebaseerd op bovenstaande informatie, jezelf vragen stellen die beginnen met "zou het kunnen zijn dat". Bijvoorbeeld, voor mijn eczeem stelde ik mezelf de vragen "zou het kunnen zijn dat ik een tekort heb aan essentiële vetzuren dat bijgedragen kan hebben aan mijn eczeem? Kan het zijn dat ik hoge levels geaccumuleerde schadelijke cortisonelementen in mijn lever and nieren heb?"
De literatuur over het voorkomen van nutriëntentekorten of over speciale behoeften aan nutriënten en het veelvuldig voorkomen van toxines in onze leefomgeving voorziet ruim in wetenschappelijke ondersteuning van de logica voor het stellen van deze vragen en het begrijpen van hun relatie tot eczeem.
Oorzaken van Eczeem
 • Iets is uit balans bijvoorbeeld, Het lichaam produceert te veel of te weinig hormonen. In het geval van eczeem kan een lage schildklierfunctie een hoofdoorzaak zijn van eczeem. Wanneer de schildklierfunctie laag is, is de circulatie verminderd. In vergevorderde stadia van hypothyreoïdie kan de huid in feite slechts een vierde tot een vijfde van de normale bloedvoorziening ontvangen.
  Met een gereduceerde circulatie is de voedselvoorziening door het bloed verminderd en kunnen tegelijkertijd afvalproducten niet zo snel en compleet verwijderd worden omdat het bloed de voornaamste verwijderaar is. Het resultaat is een huid die niet normaal gezond is en de ontwikkeling van jeuk, zwelling, blaarvorming, sijpelen en schilferen van de huid.(Barnes, pp. 112-114) .
 • Iets is mis met de spijsvertering. Wanneer de darm niet gezond is, is de rest van het lichaam ook niet gezond inclusief de huid. In de maag worden nutriënten bruikbaar gemaakt als brandstof om het lichaam te laten lopen.
  James Barker, N.D., vat een van de oorzaken van eczeem samen in zijn artikel “Skin Health, Eczema, and Preventative Strategies”, door de nadruk te leggen op het belang van het beschermen van de integriteit van het maagdarmkanaal. ” Wanneer de ogen en de huid de portalen zijn waardoor we de interne gezondheid van het lichaam kunnen observeren, dan is de darm de deur waardoor een grote hoeveelheid ziekten hun intrede maken in het lichaam. Het is dus zonder twijfel duidelijk dat het eerste gebied van behandeling van de patiënt die eczeem heeft de bekleding van het maagdarmkanaal moet zijn.(p. 58).
  Voordat ik eczeem ontwikkelde leed ik altijd aan bepaalde allergieën voor voedsel waardoor ik constant last had van opgeblazenheid, diarree, maagpijn, zuurbranden en tenslotte werd ik gediagnosticeerd met zweren. Een van de hoofdoorzaken van eczeem is de disfunctie van het spijsverteringskanaal.
 • Infectie. Als het immuunsysteem iedere dag opnieuw schadelijke bacteria, gist, parasieten etc. moet bevechten dan moet het geen verrassing zijn wanneer het gammel wordt en overreactief voor stimuli uit de omgeving.
  Een oorzaak van eczeem is dat het immuunsysteem overreactief wordt en een hyperrespons geeft op normale stimuli. In de Chinese geneeskunde wordt deze conditie omschreven door te zeggen dan iemand te veel "hitte" heeft.
  Infecties door de groei van Candida albicans komen algemeen voor bij eczeempatiënten. In mijn geval leek het bijvoorbeeld alsof er schimmel op mijn huid groeide. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat iedereen die eczeem heeft candidiasis heeft. Candida albicans is een type van een gistachtige schimmel die verzwakking van het immuunsysteem kan veroorzaken en een infectie die bekend staat als candidiasis. Candidiasis is het resultaat van het eten van geraffineerde voeding (witte suiker, wit meel, witte rijst etc.) en het gebruik van antibiotica en verschillende andere medicijnen.
 • Blootstelling aan toxines. De drie voornaamste manieren waarop toxines de bloedsomloop binnenkomen en dus het lichaam zijn:
  1. door het spijsverteringskanaal (gegeten)
  2. door de ademhalingswegen (ingeademd)
  3. en door de huid (geabsorbeerd)
in onze moderne levensstijl worden we blootgesteld aan vele schadelijke chemische substanties. Een blootstelling aan welke potentieel toxische stof dan ook kan ons gevoelig maken en leiden tot een ziekelijke situatie zoals eczeem.
Blootstelling aan toxines kan de nieren en de lever overladen en wanneer dat gebeurt worden ze verstopt. Als resultaat daarvan kan de last van ontgifting op de huid vallen omdat die het grootste ontgiftingsorgaan is, hetgeen leidt tot huidproblemen zoals eczeem.
 • Diepgaande gebeurtenissen in het leven. Een leven vol met stress kan de darm enorm beïnvloeden. Wanneer men dagelijks met emotionele of psychologische stress te kampen heeft produceert het lichaam cortisol (een hormoon) dat het spijsverteringskanaal aantast door de vriendelijke bacteria te vernietigen. Het spijsverteringssysteem wordt beschadigd. De meeste mensen die onder stress staan zullen zeggen dat ze pijn in hun maag hebben (dat was typisch in mijn geval) Langdurende stress kan zweren veroorzaken wanneer het lichaam doorgaat met het afscheiden van cortisol. Stress kan ook de bijnieren stimuleren en ze uitputten zodat ze niet goed meer werken. Een kettingreactie kan leiden tot een hele serie van gezondheidsproblemen inclusief eczeem.
Zoals je kunt zien uit de bovenstaande lijst zijn er verschillende oorzaken voor eczeem en daarom is er geen snelle oplossing voor eczeem. Om eczeem te stoppen moet je de oorzaken aanpakken. Dus verspil je tijd en geld niet aan middelen die een snelle oplossing beloven zoals die aangeboden worden op verschillende websites. Kijk naar de oorzaken van je eczeem en hoe die aan te pakken door veranderingen aan te brengen in je dieet en levensstijl. Alleen jij kunt dat doen, alleen jij kunt de beste genezer worden van jezelf. Ik heb het gedaan door onderzoek en het proces van eliminatie en dat kun jij ook.
 Referenties:  
 • Broda O. Barnes, M.D., and Lawrence Galton. (1976 ). 
  Hypothyroidism: The Unsuspected Illness. 
  New York: NY Harper & Row.
 • Barker, Jason, N.D. (May 2003). “Skin Health, Eczema, and preventative Strategies.”
  Townsend Letter for Doctors and patients . pp. 56-58.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten