donderdag 10 mei 2012

De Rol van Vitamine DEr zijn slechts 30.000 genen in je lichaam en vitamine D heeft invloed op meer dan 2000 daarvan. Dat is een van de belangrijkste redenen dat het zoveel ziekten beïnvloedt, van kanker en autisme tot hartziekte en reumatoïde artritis.
Een studie van Dr. William Grant, Ph.D.een internationaal erkend onderzoekswetenschapper en vitamine D expert ontdekte dat 30% van de gevallen van overlijden door kanker - wat neerkomt op zo'n 2 miljoen gevallen wereldwijd en 200.000 in de V.S. - voorkomen zou kunnen worden met hogere levels vitamine D.
Vitamine D heeft op verschillende manieren een beschermend effect tegen kanker, inclusief:
- Het vergroten van de zelfvernietigingvermogen van gemuteerde cellen (die, wanneer ze toegestaan worden te repliceren, tot kanker zouden kunnen leiden)

- Reduceren van het verspreiden en het reproduceren van kankercellen

- Het veroorzaken van celdifferentiatie (kankercellen missen vaak differentiatie)

- Reduceren van de groei van nieuwe bloedvaten uit bestaande bloedvaten, hetgeen een stap is in de transitie van slapende tumoren naar cancereuze tumoren.

De wetenschappers maakten duidelijk dat, behalve kanker, het verhogen van vitamine D3 ziekten kan voorkomen die jaarlijks wereldwijd bijna 1 miljoen levens claimen! En andere studies lieten zien dat je het risico op kanker met meer dan de helft kunt verminderen door eenvoudigweg je vitamine D levels te optimaliseren.door blootstelling aan de zon.
Vitamine D vecht zelfs tegen verkoudheid en griep daar het de expressie van genen die je immuunsysteem beïnvloeden om bacteria en virussen aan te vallen beïnvloedt en te vernietigen. Het is feitelijk zeer zelden dat iemand met geoptimaliseerde vitamine D levels de griep krijgt.
Velen Komen Tekort
In de V.S. is het gemiddelde van vitamine D aan het einde van de winter ongeveer 15-18 ng/ml hetgeen gezien wordt als een zeer ernstig deficiënte situatie. Intussen wordt er gedacht dat 95% van de senioren in de V.S. mogelijk deficiënt is naast 85% van het Amerikaanse publiek.
- Vitamine D deficiëntie is epidemisch in volwassenen van alle leeftijden met toegenomen huidpigmentatie zoals degenen wiens voorouders afkomstig zijn uit Afrika, het Midden Oosten, of India, degenen die altijd zonbescherming dragen, of degenen die activiteiten buitenshuis beperken.
- Afrikaanse Amerikanen en andere mensen met een donkere huid en degenen die in noordelijke hemisferen wonen maken minder vitamine D dan andere groepen.
- 60% Van mensen met diabetes hebben een vitamine D deficiëntie.
- Studies lieten zeer lage levels vitamine D zien onder kinderen, ouderen en vrouwen.

Nancy Dunne schrijft te volgende:
Vrouwen met PCOS hebben waarschijnlijk vaak lagere vitamine D levels dan andere mensen.
Vitamine D speelt een belangrijke rol in het reduceren van insuline resistentie hetgeen een insulinestoornis is die leidt tot chronische ziekten zoals gewichtstoename, haarproblemen, acne, onvruchtbaarheid en tenslotte tot chronische aandoeningen zoals diabetes of hartziekte. Vitamine D helpt je deze problemen te verminderen.
Vitamine D helpt je ook om osteoporose te voorkomen.
Vitamine D speelt een belangrijke rol in veel aspecten van je biochemie. Het speelt absoluut een rol bij het managen van PCOS syndroom en onvruchtbaarheid.

Een studie in de V.S. openbaarde dat bijna de helft van de Afrikaans Amerikaanse vrouwen op de vruchtbare leeftijd mogelijk vitamine D deficiënt zijn.

Hoe Optimaliseer Je Vitamine D Levels
De ideale manier om je vitamine D te krijgen is door bootstelling van de huid aan zonlicht. Jammer genoeg is er gewoonweg niet genoeg blootstelling aan de zon gedurende bijna de helft van het jaar. Maar zelfs in de zon gedragen velen van ons zich als moderne holbewoners en brengen we de meeste tijd dat de zon schijnt binnen door op ons werk of thuis. Slechts weinigen van ons zijn regelmatig buiten in de zon.
Blootsteling aan de zon (zonder zonnebrandmiddel) gedurende ongeveer 10-15 minuten per dag met ten minste 40% van de huid bloot is een algemene richtlijn van de hoeveelheid die je nodig hebt, ofschoon mensen met een donkere huid aanzienlijk langer in de zon zullen moeten blijven.
Nogmaals, de meesten van ons worstelen met winters gedurende welke ze niet voldoende blootstelling aan de zon kunnen krijgen. Een veilige zonnebank (eentje waarvan schadelijke stralingen afgeschermd worden) kan dan een manier zijn om je eigen lichaam vitamine D te laten produceren op een natuurlijke wijze.
Het is belangrijk te begrijpen dat in de zomer, wanneer je je badpak aantrekt en gedurende 30 minuten zonnebaadt, je lichaam ongeveer 20.000 IU vitamine D produceert - net zoveel als er in 200 glazen melk zit.

BELANGRIJKE INFORMATIE!

De meeste medische tekstboeken zeggen dat vitamine D gevormd wordt door zonlicht op de oliën in onze huid.ofschoon 16 jaar geleden bewezen werd dat die oliën eerst op de huid aanwezig moeten zijn, dan blootgesteld moeten worden aan ultraviolet licht, en later weer opgenomen moeten worden in het lichaam. Wanneer een persoon een bad neemt voordat hij in de zon gaat, zijn de oliën afgewassen en wordt er geen vitamine D gevormd, Wanneer ze niet baden voor blootstelling aan de zon maar meteen erna, worden de oliën verwijderd voordat vitamine D geabsorbeerd kan worden door het lichaam. De meeste oliën blijken afgewassen te worden door koud water, en nog grotere hoeveelheden door warm water; warm water met zeep doet het werk nog grondiger. Er was een tijd dat het moeilijk was om hout te splijten, en dat zeep maken moeilijk was (en sowieso te vies rook om te gebruiken); het zaterdagavondbad was toen een familietraditie. Gedurende de rest van de week bleef de olie op de huid en absorbeerde iedere ultraviolette straal die erop kwam. De eerste pioniers beschreven de Indianen als zijnde groot van gestalte met tanden "gelijkmatig als pianotoetsen," beide voordelen van het niet hebben van warm water en zeep.
 
Belangrijke Informatie Over Vitamine D Testen Die Je Moet Weten
Een derde optie is een vitamine D supplement te nemen van goede kwaliteit. Het belangrijkste is te onthouden dat, wanneer je voor orale supplementering kiest, je alleen een supplement wilt hebben met natuurlijke vitamine D3 (cholecalciferol), hetgeen menselijk vitamine D is. Gebruik GEEN synthetische en zeer inferieure vitamine D.
D2 wordt in het algemeen door welbedoelende artsen voorgeschreven. Jammer genoeg is deze vorm veel duurder dan de echte vitamine D3, die een van de minst dure vitamines is die we hebben. Maar meer belangrijk is nog dat het lang zo goed niet werkt als D3 en het kan zelfs de echte vitamine D3 in zijn werking blokkeren.
Conclusie: Gebruik ALLEEN vitamine D3 als supplement.
Voor volwassenen die in de winter geen tot zeer weinig zonneschijn krijgen zijn 4.000-5.000 units per dag voldoende. Wanner je erg zwaar bent heb je misschien wel het dubbele nodig, en voor kinderen de helft.
De sleutel is echter zeker te zijn dat je je vitamine D levels blijft volgen door middel van bloedtesten waarbij je op moet letten dat je levels niet toxisch zijn maar therapeutisch.

Het is belangrijk te weten waar je testen gedaan worden en hoe. Lees daarvoor dit artikel:Test Values and Treatment for Vitamin D Deficiency.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten