dinsdag 7 februari 2012

Over het hoofd geziene remedie tegen de Mexicaanse griep


Over het hoofd gezien, 150 jaar oud schoonmaakmiddel een remedie voor de varkensgriep?
In de moderne wereld van de geneeskunde van vandaag laat de FDA (vergelijkbaar met het CBG-MEB in Nederland) bedrijven die producten laten verkopen geen medische claims maken over die producten tenzij die getest zijn tegen groet kosten en goedgekeurd zijn als medicijn. Maar dit was niet altijd zo.
In een boekje dat in 1924 gepubliceerd werd door de Arm & Hammer Soda Company, begint het bedrijf met te zeggen dat de bewezen waarde van Arm & Hammer Bicarbonate of Soda als een therapeutische agent  verder wordt bewezen door het volgende bewijs van een prominent fysicus Dr. Volney S. Cheney, in een brief aan de Church & Dwight Company:
In 1918 en 1919, terwijl ik vocht over de "Flu" met de U. S. Public Health Service, werd het feit onder mijn aandacht gebracht dat een ieder die grondig gealkaliniseerd was met natrium bicarbonaat zelden de ziekte kreeg, en dat, als diegenen die de ziekte wel kregen vroegtijdig alkaliniseerden, zij allemaal slechts milde aanvallen hadden.
Aanbevolen doseringen van Arm&Hammer voor verkoudheden en influenza terug in 1925 waren:
  • Neem gedurende de eerste dag zes doseringen van een halve teaspoon (1 teaspoon is 5 ml) natrium bicarbonaat in een glas met koel water met ongeveer twee uur er tussen.
  • Neem gedurende de tweede dag vier doseringen van een halve teaspoon natrium bicarbonaat in een glas met koel water, met dezelfde tussentijden.
  • Neem de derde dag twee doseringen van een halve teaspoon natrium bicarbonaat in een glas met koel water in de ochtend en in de avond en daarna iedere ochtend een halve teaspoon in een glas met koel water tot de kou genezen is.
Bronnen:
Commentaar van Dr. Mercola:
Baking soda (dat ook bekend staat als natrium bicarbonaat) en dat zo'n 155 jaar geleden populair gemaakt is door Arm & Hammer, wordt gewonnen uit een natuurlijk voorkomend mineraal en is een van de veiligste en veelzijdigste substanties die er bestaan. Wanneer je in mijn site zoekt naar “baking soda”, dan zul je een aantal artikelen vinden die het potentiële gebruik ervan beschrijven inclusief het gebruik als:
-        Household cleaner (Huishoudelijk schoonmaakmiddel)
-     Alternative to toxic antiperspirants (Alernatief voor deodorants)
-        Sports performance enhancer (Verhoger van sportprestaties)
Maar weinig mensen realiseren zich echter dat baking soda ook potente medische eiegenschappen heeft. Als het ingenomen wordt dan helpt het de pH balans in het bloed te handhaven. Dit is waarschijnlijk basisveronderstelling achter de aanbevolen wijzen van gebruik tegen zowel verkoudheide als griepsymptomen en zelfs kanker.
Waarschuwing!!!
Velen geloven dat Arm and Hammer Baking Soda vervuild is met aluminium ofschoon het bedrijf zegt dat dit niet waar is. We kunnen garanderen dat er aluminiumvrije baking soda's zijn zoals as Bob’s Red Mill Baking Soda.
Baking Soda als een Natuurlijk Verkoudheidremedie
In hun boekje "Arm & Hammer Baking Soda Medical Uses", dat in 1924 gepubliceerd werd, vertelt Dr. Volney S. Cheney over zijn klinische successen met natrium bicarbonaat voor het behandelen van verkoudheid en griep:
In 1918 en 1919, terwijl ik vocht over de "Flu" met de U. S. Public Health Service, werd het feit onder mijn aandacht gebracht dat een ieder die grondig gealkaliniseerd was met natrium bicarbonaat zelden de ziekte kreeg, en dat, als diegenen die de ziekte wel kregen vroegtijdig alkaliniseerden, zij allemaal slechts milde aanvallen hadden.
Ik heb sinds die tijd alle gevallen van "verkoudheid", griep en LaGripe behandeld door eerst ruime doses natrium bicarbonaat te geven en in zeer veel gevallen zijn de symptomen binnen 36 uur geheel afgenomen. 
Voorts heb ik binnen mijn eigen huishouding, voor Vrouwenverenigingen en Ouder-Leraren verenigingen het gebruik van natrium bicarbonaat bepleit als preventiemiddel voor "verkoudheden" met als resultaat dat er nu veel berichten binnenkomen die zeggen dat diegenen die "soda" gebruikten niet besmet werden terwijl bijna iedereen om hen heen de "griep" had.
Volgens de Materia Medica by Walter Bastedo kan natrium bicarbonaat je slijmvliezen tot rust brengen en dik slijm oplossen.
Het is de moeite waard om op te merken dat ik persoonlijk deze remedie nooit geprobeerd heb, maar ik zou niet verbaasd zijn als het werkt omdat het behoud van de juiste zuur-basebalans in je lichaam een gunstig effect zal hebben op de functie van de natuurlijke immuunsysteem.
De toediening is er eenvoudig en het is onschuldig zelfs wanneer je er geen verlichting van je verkoudheidssymptomen door zou ervaren. Los de aanbevolen hoeveelheid natrium bicarbonaat op een een glas koud water en drink het op.
Aanbevolen doseringen van Arm&Hammer voor verkoudheden en influenza terug in 1925 waren:
  • Neem gedurende de eerste dag zes doseringen van een halve teaspoon (1 teaspoon is 5 ml) natrium bicarbonaat in een glas met koel water met ongeveer twee uur er tussen.
  • Neem gedurende de tweede dag vier doseringen van een halve teaspoon natrium bicarbonaat in een glas met koel water, met dezelfde tussentijden.
  • Neem de derde dag twee doseringen van een halve teaspoon natrium bicarbonaat in een glas met koel water in de ochtend en in de avond en daarna iedere ochtend een halve teaspoon in een glas met koel water tot de kou genezen is.
Meer aanbevelingen voor doseringen en instructies voor het nemen van natrium bicarbonaat vind je in het boek van Mark Sircus: Sodium Bicarbonate - Rich Mans Poor Mans Cancer Treatment, dat ook verkrijgbaar is inKindle edition.
Volgens Arm & Hammer's doseringsinstructies mag je niet de 7 halve teaspoons per dag overschrijden wanneer je ouder bent dan 60. Voorts moet je de maximun dosis niet langer dan twee weken gebruiken.
De Potente Geneeskracht van Baking Soda
Dr. Tullio Simonici en Mark Sircus, Ac, OMD bepleiten beide het gebruimvan baking soda zelfs voor de meest ernstige aandoening - kanker!
Jammer genoeg weigert de conventionele medische wetenschap aandacht te schenken aan baking soda om dat het nooit het grote profijt zal opbrengen voor een medicijnenbedrijf ondanks al het bewijs dat aantoont dat baking soda een enorm potentieel heeft als een niet-toxisch kankerbehandeling.
Erger nog, de industrie probeert hen, die goedkope behandelingsopties zoals baking soda naar voren durven te brengen verdacht te maken of zelfs gewoon te vernietigen. Vergis je er niet in, kankerbehandeling is big business en voor alle beloften om genezing te vinden lijkt er ergens een ongeschreven wet te zijn die zegt dat die alleen bestudeerd en geaccepteerd zullen worden wanneer er een grote opbrengst van verwacht kan worden. 
Dr. Simoncini, die oncoloog (kankerspecialist) is werd uit de medische weredl verstoten omdat hij weigerde om conventionele kanker behandelmethodes te gebruiken en daarvoor in de plaats koos om natrium bicarbonaat te gebruiken.
Dit ondanks het feit dat hij in staat is geweest om aan te tonen dat 99% van borst- en blaaskanker in slechts 6 dagen geheel kan genezen zonder gebruik van chirurgie, chemo of bestraling en alleen door het aanbrengen van een lokaal infiltratiesysteem (bijv een catheter) om natrium bicarbonaat af te leveren aan de geïnfecteerde plaats in je borstweefsel of blaas..
Je kunt deze video bekijken van dr Simoncini bij Doug Kaufmann: watch actual before and after footage of the treatment working in this video.
In zijn boek Winning the War on Cancer, schrijft Dr. Sircus:
"Natrium bicarbonaat is de, door de tijd heen,  bewezen methode om de bicarbonaatlevels van het lichaam snel terug te brengen tot normaal. Bicarbonaat is anorganisch, zeer alkalisch en ondersteunt, zoals andere mineraaltype substanties, een uitgebreide lijst van biologisch functies.
Natrium bicarbonaat is ons meest nuttige medicijn omdat bicarbonaatfysiologie fundamenteel is voor het leven."
Veel chemotherapiebehandelingen gebruiken zelfs natrium bicarbonaat om de nieren, hart en zenuwstelsel van de patiënt te beschermen. Er wordt gezegd dat chemotherapie zonder bicarbonaat je waarschijnlijk ter plekke zou doden.
Zou het kunnen zijn dat door chemogiffen met baking soda te mixen er enige verbeteringen gezien worden als resultaat van de baking soda, en niet de toxische vergiffen? Dr. Sircus gelooft dat dat het geval kan zijn.
"Er zijn geen studies gedaan die de effecten van bicarbonaat scheiden van de toxische chemotherapiestoffen en die zullen er ook nooit komen",  zegt hij.
Laatste Opmerkingen:
Als u al lang ziek bent, medicijnen gebruikt of een zwak gestel hebt, moet u erg voorzichtig zijn met het gebruik van natrium bicarbonaat. U kunt het beste beginnen met een heel klein beetje en dat een paar dagen volhouden. Daarna kunt u langzaamaan wat meer gaan gebruiken, maar let op averechtse reacties.
Related Links:

1 opmerking:

  1. ik gebruik het voor me tanden te poetsen, gezicht,Haaren te wassen schoon te maken soda en azijn,,als je misselijk bent een heel klein beetje in een glas met water goed verroeren paar goede sloken nemen ,er zijn zo veel mogelijkheden,

    BeantwoordenVerwijderen