zondag 22 januari 2012

Alle slechte werkingen van fructose


Dit Verslavende en Algemeen Gebruikte Voedsel Voedt Kankercellen, veroorzaakt gewichtstoename en Promoot Premature Veroudering


De Basics over Hoe Verwarring van dit Belangrijke Onderwerp "SUIKERS" te Vermijden.


 

Het is gemakkelijk om in verwarring te raken door de verschillende suikers en zoetstoffen. Dus daarom hierbij een basisoverzicht:

-      Dextrose, fructose en glucose zijn allemaal monosaccharides, die bekend staan als eenvoudige suikers. Het belangrijkste verschil is hoe je lichaam ze metaboliseert. Glucose en dextrose zijn in essentie dezelfde suiker. Voedselproducenten gebruiken echter de term "dextrose" in hun ingrediëntenlijst.
-       De eenvoudige suikers kunnen combineren om meer complexe suikers te vormen zoals de disaccharide sucrose (tafelsuiker), hetgeen half glucose en half fructose is.
-      High fructose corn syrup (HFCS) is 55% fructose en 45% glucose.
-      Ethanol (drink alcohol) is geen suiker, ofschoon bier en wijn behalve alcohol een rest aan suikers en zetmeel bevatten.
-       Sugar alcohols zoals xylitol, glycerol, sorbitol, maltitol, mannitol, en erythritol zijn noch suikers noch alcohol maar worden steeds populairder als zoetmakers. Ze worden voor het grootste deel incompleet geabsorbeerd in je dunne darm en zodoende bevatten ze minder calorieën dan suiker maar ze veroorzaken vaak problemen met opgeblazenheid, diarree en winderigheid.
-      Sucralose (Splenda) is GEEN suiker ondanks de suikerachtige naam en de leugenachtige marketingleus "van suiker gemaakt". Het is een gechlorineerde kunstmatige zoetstof op dezelfde lijn als aspartame en sacharine, die samengaat met zeer kwalijke effecten op je gezondheid.
-       Agave syrup, waarvan niet eerlijk geadverteerd wordt als "natuurlijk" is meestal zeer intensief bewerkt en bestaat meestal uit 80% fructose. Het eindproduct lijkt zelfs niet in de verste verten op de originele agaveplant.
-       Honey is ongeveer 53% fructose aar is helemaal natuurlijk in zijn rauwe vorm en het heeft vele goede effecten op de gezondheid wanneer het met mate geconsumeerd wordt. Het heeft net zoveel antioxidanten als spinazie.
-       Stevia is een zeer zoet kruid die van het blad van de Zuid Amerikaanse steviaplant komt en helemaal veilig is (in zijn natuurlijk vorm). Lo han (of luohanguo) is een andere natuurlijke zoetstof maar afkomstig van een vrucht.

Alle Suikers zijn Niet Hetzelfde

Glucose is de vorm van energie waar je op gemaakt bent je energie van te krijgen. Iedere cel in je lichaam, ieder bacterium - en feitelijk ieder levend organisme op de Aarde - gebruikt glucose voor energie.
Maar als land is sucrose niet langer de suiker waarvoor gekozen wordt. Dat is nu fructose.
Als je dieet er net zo uit zou zien als dat van mensen een eeuw geleden dan zou je ongeveer 15 gram per dag consumeren - heel anders dan de 73 gram per dag die de gemiddelde persoon per dag binnen krijgt van gezoete drankjes.  In groenten en fruit is het gemengd met vitamines, mineralen, enzymen en goede fytonutriénten, allemaal met de negatieve metabolische effecten. 25% Van de mensen consumeren meer dan 130 gram fructose per dag.
Om het nog erger te maken zijn alle vezels verwijderd uit de bewerkte voedingsmiddelen zodat er in essentie helemaal geen voedingswaarde overblijft. En de producten waar de meeste mensen op vertrouwen om gewicht te verliezen – de low-fat diet foods - zijn vaak die producten die het hoogst zijn in fructose.
Het is niet zo dat fructose zelf slecht is - het zijn de grote hoeveelheden waar je aan blootgesteld wordt die het gevaarlijk maken.
Er zijn twee hoofdoorzaken waarom fructose zo schadelijk is:
1.    Je lichaam metaboliseert fructose heel anders dan glucose. metabolizes fructose in a much different way than glucose. De hele last van het metaboliseren van fructose valt op je lever.
2.    mensen consumeren fructose in enorme hoeveelheden hetgeen de negatieve effecten zo veel meer uitgesproken maakt.
De explosie van sodaconsumptie is de voornaamste oorzaak hiervoor.
55% van de zoetmakers die gebruikt worden in voedsel en drankjes worden gemaakt van maïs en de nummer één bron van calorieën is Amerika is soda  the number one source of calories in America is soda, in de vorm van high fructose corn syrup.
Voedsel- en drankfabrikanten begonnen in de 70-er jaren hun zoetstoffen te veranderen van sucrose in corn syrup toen ze ontdekten dat HFCS niet alleen veel goedkoper te maken was dan sucrose maar dat het ongeveer 20 % zoeter is dan conventionele tafelsuiker dat sucrose heeft.
HFCS bevatten dezelfde 2 suikers als sucrose maar het is metabolisch gezien riskanter voor je gezien de chemische vorm.
De fructose en de glucose zijn in HFCS niet samengebonden zoals in tafelsuiker dus je lichaam hoeft het niet af te bereken. Daarom wordt de fructose onmiddellijk geabsorbeerd en gaat rechtstreeks naar de lever. 

Te Veel Fructose Veroorzaakt een Metabolische Catastrofe in je Lichaam

Dr. Robert Lustig, Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology aan de University of California, San Francisco, is een pionier geweest in het ontcijferen van suikermetabolisme. Zijn werk heeft een aantal verschillen aangetoond in hoe verschillende suikers afgebroken en gebruikt worden door het menselijk lichaam
Ik beveel van harte aan om te kijken naar Lustig's lecture in its entirety wanneer je wilt leren hoe fructose je gezondheid chemisch ruïneert.
Zoals ik al eerder zei, nadat je fructose gegeten hebt rust het grootste deel van de metabolische last op je lever. Dit gebeurt niet bij glucose waarvan je lever slechts 20% afbreekt. Bijna iedere cel van je lichaam gebruikt glucose dus het wordt normaliter onmiddellijk na consumptie opgebruikt.
Dus waar gaat al die fructose heen nadat je het gegeten hebt? Naar je heupen. Het wordt omgezet in VET (VLDL en triglyceriden), wat betekent meer vetopslag door je hele lichaam.

Fructose eten is Veel Erger dan Vet Eten

De fysiologische problemen van fructose metabolisme reiken echter veel verder dan een paar broekmaten:
-      Fructose verhoogt urinezuur, hetgeen nitraat oxide verlaagt waardoor angiotensin verhoogd wordt en het doet je gladde spierweefsel samentrekken waardoor de bloeddruk verhoogd wordt en waardoor mogelijk je nieren beschadigd worden.[1]
Toename van urinezuur leidt ook tot chronische, laag-gradige ontsteking hetgeen verreikende consequenties heeft voor je gezondheid. Chronisch ontstoken bloedvaten leiden bijv. tot hartaanvallen en herseninfarcten, en bovendien is er aardig was bewijs dat sommige kankers veroorzaakt worden door chronische ontsteking. (Zie de volgende sectie voor meer over urinezuur.)
-       Fructose trukeert je lichaam om in gewicht aan te komen door je metabolisme voor de gek te houden - het schakelt de eetlustcontrole van je lichaam uit. Fructose stimuleert niet op je juiste manier insuline hetgeen op zijn beurt niet ghreline onderdrukt( het hongerhormoon) en stimuleert niet leptin (het verzadigingshormoon) hetgeen alles bij elkaar resulteert in te veel eten en het ontwikkelen van insulineresistentie.[3] [4]
-       Fructose leidt snel tot gewichttoename en een dikke buik ("bierbuik"), verlaagt HDL, verhoogt LDL, vehoogt triglycerides, bloedsuiker en bloeddruk—dit is het klassieke metabolische syndroom ofwel syndroom X.
-       Fructose metabolisme lijkt veel op ethanolmetabolisme dat een groot aantal toxische effecten heeft inclusief NAFLD (non alcoholic fatty liver disease). Het is alcohol zonder de buzz.
Deze veranderingen worden niet gezien als mensen of dieren zetmeel (of glucose) eten, hetgeen suggereert dat fructose een "slecht koolhydraat" is wanneer er meer dan 25 gram per dag van geconsumeerd wordt.

Is Urinezuur het Nieuwe Cholesterol?

Je bent je nu intussen waarschijnlijk wel van bewust van de epidemie van overgewicht bij kinderen in Amerika; maar wist je ook dat kinderen hoge bloeddruk hebben?
Tot voor kort werden kinderen sporadisch gediagnosticeerd met hoge bloeddruk en als ze het hadden dan was dat gewoonlijk door een tumor of een ziekte van de vaten van de nieren.
In 2004 liet een studie dat hypertensie bij kinderen vier maal hoger is dan voorspeld4.5% van de Amerikaanse kinderen hebben hoge bloeddruk. Onder de kinderen met overgewicht is de ratio 10%. Er wordt gedacht dat vandaag de dag overgewicht  verantwoordelijk is voor 50% van de gevallen met hoge bloeddruk bij volwassenen.[1]
Nog schrikbarender is dat 90% van de adolescenten die hoge bloeddruk hebben verhoogde urinezuurlevels hebben.
Dit heeft ertoe geleid dat wetenschappers de vraag stelden wat urinezuur te maken heeft met hoge bloeddruk?
In zijn baanbrekende boek, The Sugar Fix: The High-Fructose Fallout That is Making You Fat and Sick, geeft Dr. Robert J. Johnson een meeslepend argument voor een tot nu toe niet erkend verband tussen een overmaat aan suikerconsumptie en hoge urinezuurlevels.
Er zijn eer dan 3,500 artikelen vandaag die een sterk verband aantonen tussen urinezuur, hartziekte, hypertensie, hersenbloeding, nierziekte en andere aandoeningen. Een aantal studies hebben in feite bevestigd dat mensen met verhoogd serumurinezuur risico lopen op hoge bloeddruk, zelfs wanneer ze verder volmaakt gezond lijken te zijn.

Urinezuurlevels van Amerikanen  zijn sterk gestegen sinds het begin van de eerste helft van de 20eeuw. In de 1920-er jaren waren de levels ongeveer 3.5 ml.dl. Tegen 1980 waren de gemiddelde levels gestegen tussen gemiddeld 6.0 tot 6.5 ml/dl en zijn nu waarschijnlijk nog veel hoger.

Hoe Produceert Je Lichaam Urinezuur?

Het is een bijproduct van cellulaire afbraak. Wanneer cellen afsterven degraderen DNA en RNA in chemicaliën die purines genoemd worden. Purines worden verder afgebroken in urinezuur.
Fructose doet urinezuur toenemen via een complex proces er toe leidt dat cellen hun ATP snel opbranden hetgeen leidt tot een "celshock" en toename van celdood. Na het eten van overmatige hoeveelheden fructose krijgen cellen een tekort aan energie en raken in een shocktoestand alsof ze hun bloedvoorziening krijtgeraakt zijn.
En cellen die ontdaan zijn van hun energie raken ontstoken en meer gevoelig voor oxidatieve stress. Vetcellen raken "ziekelijk" opgeblazen met overmatige hoeveelheden vet.
Er is een eenvoudige, goedkopen bloedtest voor het bepalen van je urinezuurlevel. Ik beveel deze test aan als deel van de routine gezonds checkups. Jet level moet optimaal tussen 3.0 en 5.5 mg/dl liggen.
Ik heb weinig twijfel dat je urinezuurlevel een meer potente predictor is van cardiovasculaire ziekte en totale gezondheid dan je totale cholesterollevel is.Toch kijkt vrijwel niemand hiernaar.
Wanneer je urinezuurlevel boven de 5 mg/dl is vermijd dan zoveel mogelijk fructose (en alle bier) en test je level opnieuw na een paar weken.

Suiker Sensitisatie Maakt het Probleem Zelfs ERGER!

Er is nog een ander probleem met suiker - een zelfbestendigend probleem.
Volgens Dr. Johnson, activeert suiker zijn eigen pad in het lichaam - die metabolische paden raken "opgereguleerd". Met andere woorden; hoe meer suiker je eet, hoe effectiever je lichaam wordt in het absorberen ervan en hoe meer schade het zal doen.
Je raakt "overgevoelig" voor suiker na verloop van de tijd en ook meer gevoelig voor de toxische effecten ervan.
De keerkant van de medaille is dat wanneer mensen een korte suikervakantie nemen, de suikergevoeligheid snel vermindert en die metabolische paden worden weer normaal. Onderzoek vertelt ons dat, zelfs na twee weken zonder suiker te consumeren, je lichaam minder reactief erop wordt.
Probeer het zelf eens! Neem een tweeweekse suikerbreak en kijk eens hoe anders dat voelt.

Is Fruit Goed of Slecht voor Je?

Onthoud dat fruit ook fructose bevat ofschoon een verzachtende factor is dat de hele vruchten ook vitamines en andere antioxidanten bevatten die de gevaarlijke effecten van fructose reduceren.
Vruchtensappen zijn aan de andere kant bijna net zo gevaarlijk als soda omdat een glas sap afgeladen is met fructose en een boel antioxidanten zijn verloren.
Het is belangrijk te onthouden dat fructose op zichzelf niet slecht is omdat fruit absoluut goed is.
Maar wanneer je grote hoeveelheden fructose consumeert zal het absoluut je biochemie en fysiologie verwoesten. Onthoud dat de GEMIIDDELDE fructose dosering 70 gram per dag is hetgeen de aanbevolen limiet met 300% overschrijdt.
Wees dus alsjeblieft voorzichtig met je fruitinname. Jet moet eenvoudigweg begrijpen dat HFCS ook vrijwel al het bewerkte voedsel toegevoegd wordt omdat het zo vreselijk goedkoop is. Zelfs al at je geen soda of fruit dan nog is het erg gemakkelijk om de 25 gram verborgen fructose te boven te gaan in je dieet.

Dr. Johnson heeft een handige kaart, zie beneden, waarmee je kunt schatten hoeveel fructose je met je dieet binnen krijgt. Onthoud dat je waarschijnlijk nog meer fructose binnenkrijgt als je nog ander bewerkt voedsel eet, omdat fructose bijna overal in verborgen zit.

       


Fruit
Serving Size
Grammen
Fructose
Limes
1 medium
0
Citroenen
1 medium
0.6
Cranberry’s
240 ml
0.7
Passievrucht
1 medium
0.9
Pruim
1 medium
1.2
Abrikoos
1 medium
1.3
Guava
2 medium
2.2
Dadel(Deglet Noor style)
1 medium
2.6
Cantaloupe
1/8 van med. melon
2.8
Frambozen
240 ml
3.0
Clementine
1 medium
3.4
Kiwi
1 medium
3.4
Zwarte bessen
240 ml
3.5
Star fruit
1 medium
3.6
Zoete kersen
10
3.8
Aardbeien
240 ml
3.8
Zure kersen
240 ml
4.0
Ananas
1 plak
(10 x 2 cm)
4.0
Grapefruit, roze of rood
1/2 medium
4.3

Fruit
Serving Size
Grammen
Fructose
Boysenbes
240 ml
4.6
Tangerine/mandarijn sinaasappel
1 medium
4.8
Nectarine
1 medium
5.4
Perzik
1 medium
5.9
Sinaasappel (navel)
1 medium
6.1
Papaya
1/2 medium
6.3
Suikermeloen
1/8 van med. melon
6.7
Banaan
1 medium
7.1
Bosbessen
240 ml
7.4
Dadel (Medjool)
1 medium
7.7
Appel
1 medium
9.5
Dadelpruim
1 medium
10.6
Watermeloen
1/16 van med. meloen
11.3
Peer
1 medium
11.8
Rozijnen
80 ml
12.3
Druiven, wit of rood
240 ml
12.4
Mango
1/2 medium
16.2
Abrikozen, gedroogd
240 ml
16.4
Vijgen, gedroogd
240 ml
23.0
Behalve je intake van fructose te beperken zou je alle zoete drankjes en fruitsappen moeten vermijden inclusief alle synthetische zoetstoffen en alleen puur water en rauwe melk.
Onthoud dat glucose meteen gebruikt kan worden door iedere cel van je lichaam en het is veel veiliger dan het metabolische vergif fructose.
Bier is ook goed om te vermijden omdat het urinezuurlevels verhoogt met als fructose dat doet hetgeen in dezelfde toxische effecten resulteert.
Alle alcoholische drankjes zorgen dat je meer urinezuur produceert en blokkeren je nieren om het uit te scheiden. Maar bier schijnt een meer uitgesproken effect te hebben op urinezuurlevels omdat het een rijke bron van guanosine is, het type van purine dat heel snel door je lichaam opgenomen wordt.

Nog 76 Manieren Waarop Suiker Je Gezondheid Kan Ruïneren

Behalve dat een teveel aan suiker de homeostase van de lichaam kan verstoren en dat het je metabolische processen in de war kan gooien heeft een teveel aan suiker nog een aantal belangrijke andere consequenties.
Nancy Appleton, PhD, auteur van het boek Lick the Sugar Habit[5], heeft een uitgebreide lijst van de vele manieren waarop suiker je gezondheid kan ruineren bijgedragen uit een grote hoeveelheid medische tijdschriften en andere wetenschappelijke publicaties.
1.    Suiker kan je immuunsysteem onderdrukken en je afweer tegen infectieuze ziekten verzwakken.
2.    Suiker verstoort de minerale relaties in je lichaam; veroorzaakt tekorten aan chromium en koper en verstoort de absorptie van calcium en magnesium.
3.    Suiker kan een snelle verhoging van adrenaline, hyperactiviteit, angst, moeite met concentreren en slecht gehumeurdheid in kinderen veroorzaken. veroorzaken.
4.    Suiker kan een aanzienlijke verhoging geven in totaal cholesterol, triglycerides en slecht cholesterol en een verlaging van het goede cholesterol.
5.    Suiker veroorzaakt verlies van weefselelasticiteit en functie.
6.    Suiker voedt kankercellen en wordt in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker van de borst, ovaria, prostaat, rectum, pancreas, galwegen, long, galblaas en maag.
7.    Suiker kan levels van nuchter glucose verhogen en kan reactieve hypoglycemie veroorzaken.
8.    Suiker kan het oogzicht verzwakken.
9.    Suiker kan veel problemen met het maag-darmstelsel veroorzaken w.o. een zuur maag-darmkanaal, indigestie, malabsorptie bij patiënten met functionele darmziekte, toename van het risico op de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
10.  Suiker kan premature veroudering veroorzaken. De enige meest belangrijke factor die veroudering in gang zet is feitelijk insuline dat door suiker getriggerd wordt.
11.  Suiker kan tot alcoholisme leiden.
12.  Suiker kan zorgen dat je speeksel zuur wordt en kan tandbederf en periodontale ziekte veroorzaken.
13.  Suiker draagt bij aan overgewicht. 
14.  Suiker kan auto-immuunziekten veroorzaken zoals: artritis, astma en multiple sclerose.
15.  Suiker draagt enorm bij aan de ongecontroleerde groei van Candida Albicans (gistinfecties). 
16.  Suiker kan galstenen veroorzaken.
17.  Suiker kan appendicitis veroorzaken.
18.  Suiker kan hemorroïden veroorzaken.
19.  Suiker kan spataderen veroorzaken.
20.  Suiker kan glucoselevels en insulineresponses verhogen bij gebruikers van orale anticonceptiemiddelen.
21.  Suiker kan bijdragen aan osteoporose.
22.  Suiker kan je insulinegevoeligheid verlagen waardoor er abnormaal hoge insulinelevels ontstaan en eventueel diabetes.
23.  Suiker kan je vitamine E levels verlagen.
24.  Suiker kan je systolische bloeddruk verhogen.
25.  Suiker kan slaperigheid en verminderde activiteit bij kinderen veroorzaken.
26.  Hoge suikerintake verhoogt AGE"s hetgeen moleculen zijn die zich hechten aan eiwitten in je lichaam en deze beschadigen. AGE"s  versnellen het verouderingsproces van cellen hetgeen bij kan dragen tot het ontstaan van een aantal chronische en fatale ziekten.  
27.  Suiker kan je absorptie van eiwitten hinderen.
28.  Suiker veroorzaakt voedselallergieën.
29.  Suiker kan toxemia gedurende de zwangerschap veroorzaken.
30.  Suiker kan bijdragen tot eczeem bij kinderen
31.  Suiker kan arteriosclerose en cardiovasculaire ziekte veroorzaken.
32.  Suiker kan je DNA structuur beschadigen.
33.  Suiker kan de structuur van eiwit veranderen en permanent de wijze veranderen waarop eiwitten in je lichaam werken.
34.  Suiker kan maken dat je huid eerder veroudert door de structuur van collageen te veranderen.
35.  Suiker kan cataract en bijziendheid veroorzaken.
36.  Suiker kan emfyseem veroorzaken.
37.  Hoge suikerinnamen kan de fysiologische homeostase van vele systemen in je lichaam verstoren.
38.  Suiker verlaagt de mogelijkheid tot functioneren van enzymen.
39.  Suikerinname is hoger bij mensen met Parkinson.
40.  Suiker kan de afmeting van je lever vergroten door te maken dat je levercellen zich delen en het kan de hoeveelheid vet in je lever verhogen hetgeen tot vette leverziekte kan leiden.
41.  Suiker kan de afmeting van je nieren vergroten en pathologische veranderingen teweeg brengen in de nier zoals de formatie van nierstenen. Fructose helpt de gevallen van nierziekte omhoog te brengen.
42.  Suiker kan je alvleesklier beschadigen.
43.  Suiker kan de hoeveelheid vocht dat je lichaam vasthoud verhogen.
44.  Suiker is vijand nummer 1 van je stoelgang.
45.  Suiker kan de bekleding van je haarvaten beschadigen.
46.  Suiker kan je pezen kwetsbaarder maken.
47.  Suiker kan hoofdpijn en migraine veroorzaken.
48.  Suiker kan de leercapaciteit verminderen, de cijfers van je kinderen negatief beïnvloeden en leerproblemen veroorzaken.
49.  Suiker kan een toename van delta-, alfa- en teta hersengolven veroorzaken hetgeen je capaciteit om helder te denken kan veranderen.
50.  Suiker kan depressie veroorzaken.
51.  Suiker kan je risico op jicht verhogen.
52.  Suiker kan je risico op Alzheimer verhogen. MRI studies laten zien dat volwassenen van 60 jaar en ouder die hoge urinezuurlevels hebben vier tot vijf maal eerder kans hebben op vasculaire dementie, de tweede meest voorkomende vorm van dementie na Alzheimer.
53.  Suiker kan hormonale disbalansen veroorzaken zoals een toename van oestrogeen bij mannen, verergering van PMS en vermindering van groeihormoon.
54.  Suiker kan tot duizeligheid leiden.
55.  Voedimgspatronen die hoog in suiker zijn zullen vrije radicalen doen toenemen en oxidatieve stress verhogen.
56.  Een hoog sucrosedieet van mensen met perifere vasculaire ziekte verhoogt aanzienlijk verkleving van de bloedplaatjes.
57.  Hoge suikerconsumptie bij zwangere adolescenten kan leiden tot een substantiële vermindering van de duur van de gestatie en wordt in verband gebracht met het krijgen van een Small for Gestational Age (SGA) kind.
58.  Suiker is een verslavende substantie.
59.  Suiker kan vergiftig zijn evenals alcohol.
60.  Suiker dat gegeven wordt aan premature baby's kan de hoeveelheid carbonoxide die zij produceren beínvloeden.
61.  Verlaging van de suikerinname kan emotionele stabiliteit doen toenemen.
62.  Je lichaam verandert suiker in twee tot vijf keer zoveel vet dan het met zetmeel doet.
63.  De snelle absorptie van suiker promoot overmatige voedselinname bij mensen met overgewicht.
64.  Suiker kan symptomen van kinderen met ADHD verergeren.
65.  Suiker beïnvloedt de compositie van urinaire electrolyten negatief.
66.  Suiker kan de functie van de bijnieren verstoren.
67.  Suiker heeft het potentieel abnormale metabolische processen veroorzaken bij normale, gezonde individuen waardoor chronische degeneratieve ziekten worden gepromoot.
68.  Intraveneuze voeding met suiker kan de zuurstofvoorziening naar je hersenen afsluiten.
69.  Suiker verhoogt je risico op polio.
70.  Hoge suikerinname kan epileptische aanvallen veroorzaken.
71.  Suiker kan hoge bloeddruk veroorzaken bij mensen met overgewicht.
72.  In intensive care units redt het beperken van suiker levens.
73.  Suiker kan celdood teweeg brengen.
74.  In jeugdgevangenissen waar kinderen op lage suikerdiëten gezet werden was een 44% vermindering van antisociaal gedrag.
75.  Suiker doet baby's uitdrogen.
76.  Suiker kan tandvleesziekte veroorzaken.
Het zou nu wel kristalhelder moeten zijn hoe schadelijk suiker is. Je kunt gewoonweg niet je hoogste graad van gezondheid en vitaliteit bereiken  als je er veel van consumeert.
Gelukkig heeft het lichaam een enorme capaciteit om zichzelf te genezen wanneer je het de basisvoeding maar geeft en je lever heeft eveneens een grote mogelijkheid tot regeneratie.
As je vandaag begint met het maken van veranderingen dat ZUL je beginnen je beter te voelen en terug te keren naar je oorspronkelijke staat van vitaliteit die de natuur voor je bestemd heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten