zondag 22 januari 2012

Vijf medische mythen over hartziekte


Ondanks een agressieve campagne die door de American Heart Association gelanceerd werd om de epidemie van hartziekte te keren, sterft er iedere 33 seconden één persoon.
Gedurende bijna vier decades hebben we op medische mythen vertrouwd om ons te leiden in onze pogingen cardiovasculaire ziekte te voorkomen en te behandelen. Er werd ons verteld ons cholesterol en inname van verzadigd vet te verlagen en om vetverlagende medicijnen te slikken.

Ongelukkigerwijze is aangetoond dat deze aanbevelingen in feite het risico van prematuur overlijden, hersenbloedingen, hartaanvallen, zelfmoord, seniele dementie en congestief hartfalen verhogen.

Medische mythe nummer één

Aan de meeste gezondheidsorganisaties en aan het grote publiek is de gedachte verkocht dat hoog cholesterol de belangrijkste oorzaak is van arteriosclerose en hartziekte.
Een groeiend aantal wetenschappers verwerpen deze medische mythe. Het prestigieuze medische tijdschrift, De Lancet, rapporteerde in 1994 dat de meeste personen met coronaire vaatziekte  normale cholesterollevels hebben!

Veertig procent van alle hartaanvallen treden op in personen met normale cholesterollevels.  

Het “Journal of the American Medical Association” rapporteert dat er geen bewijs is voor het linken van hoog cholesterol bij vrouwen en hartziekte.
Lage cholesterollevels verhogen in feite het risico op een hartaanval, hersenbloeding, depressie en vroeg dood. Zoals in The Journal of Cardiology wordt gerapporteerd, "laag cholesterol verhoogt het risico op een hartaanval".
Om de medische experts van de beroemde Framingham studie te citeren: Voor iedere daling van 1 mg/dl cholesterol was er een 11 procent toename in coronaire, en totale mortaliteit (dood door alle oorzaken).
Je lichaam heeft cholesterol nodig. Hersenmaterie bestaat voor acht procent uit cholesterol. Het is essentieel voor een goede hersenfunctie. Het belang van cholesterol is verreikend. Individuen met laag cholesterol lopen drie maal hogere risico's om te lijden aan depressie dan normale volwassenen.
Leer wat de echte oorzaak (en genezing) voor hartziekte is in de hoofdstukken 7 en 10 van mijn boek, "Heart Disease: What Your Doctor Won’t Tell You.”

Vind uit waarom het eten van een laag vet- laag cholesteroldieet je risico op hersenbloeding, hartaanval, kanker, Azheimer, depressie, chronische vermoeidheid verhoogt.
Ik laat de echte waarheden over dieet, meervoudig onverzadigd en verzadigd vet zien in hoofdstuk 7 en 11.

Medische mythe nummer twee

Cholesterol verlagende medicijnen zijn een veilige en effectiev manier om hartaanvallen en hersenbloedingen te voorkomen.
gedurende de laatste twintig jaar hebben farmaceutische bedrijven met zoveel vuur gepromoot dat het bekende namen geworden zijn: Lipitor, Crestor, Vytorin, Zocor, en anderen. Zestien miljoen Amerikanen gebruiken Lipitor, de meest populaire statin. De verkoop van statines bedraagt in de V.S alleen al meer dan 12.5 biljoen dollars per jaar.
Statines verlagen zonder twijfel cholesterollevels en verlagen misschien het risico om door een hartaanval te sterven, tenminste bij patiënten die er al een gehad hebben, maar de grootte van het effect is niet indrukwekend. In een van de experimenten, de CARE trial, waren de kansen om aan de dood door een hartaanval te ontsnappen voor een patiënt met een manifesterende hartziekte 94.3% en die verbeterde tot 95.4% door de statinbehandeling.
Dat is een verschil van 1.1%. Zeker de hele hype die deze medicijnen hebben ontvangen niet waardig. In het bijzonder omdat de potentiële bijwerkingen van deze medicijnen mogelijk ook congestief hartfalen inhouden. 
De erkende bijwerkingen van statines houden in spierpijn en spierzwakte, zenuwbeschadiging en een potentieel fatale spierziekte die rhabdomyolyse genoemd wordt en waarbij spierweefsel wordt afgebroken. Een statin, Baycol, is teruggetrokken om dat het in verband werd gebracht met 33 overlijdensgevallen door rhabdomyolyse. De meest aannemelijke verklaring is interferentie van de productie van CoEnzyme Q10 door statine. Het hart is een spier en die kan niet werken als die geen beschikking heeft over het essentiële nutriënt, CoQ10.

Een deficiëntie van CoQ10 kan leiden tot zenuwbeschadiging en congestief hartfalen.
Terwijl hartaanvallen enigszins verminderd zijn is CHF (congestief hartfalen) meer dan verdubbeld sinds Lipitor en andere statines voor het eerst voorgeschreven werden in 1987. 
Het nemen van statines gedurende een jaar verhoogde het risico op zenuwbeschadiging met ongeveer 15%. Wetenschappers die CoQ10 bestuderen hebben geschat dat een reductie van zo weinig als 25% in lichaams CoQ10 verschillende ziekten kan uitlokken zoals hoge bloeddruk, coronaire vaatziekte, kanker, immuundisfunctie en vermoeidheid.
Wordt niet het slachtoffer van deze gevaarlijke medicijnen. Je dokter die door de farmaceutische bedrijven gebrainwashed is zal alles doen wat hij/zij kan om de cholesterol verlagende medicijnen aan je op te dringen. Je dokter is geen slecht persoon, alleen maar gebrainwashed!
Hij heeft alleen de wetenschappelijke studies die laten zien hoe deze medicijnen je langzaam dood maken niet gelezen of hij heeft ze genegeerd.

Sommige dokters willen je zelfs niet zien als je er niet voor kiest om deze medicijnen te gaan nemen. Wees geïnformeerd! Leer het ECHTE VERHAAL achter deze medicijnen en vermijd ze als de plaag. Ik leg de foutieve wetenschap, pseudo-wetenschap en regelrechte leugens uit die de cholesterolverlagende medicijnen zo populair gemaakt hebben. Leer hoe je je cholesterol kunt verlagen (als het nodig is uiteraard) op natuurlijke wijze en vermijd deze medicijnen. Wil je lijden door neurologische schade, congestief hartfalen of erger?
Leer meer in hoofdstuk 7 van mijn boek “Heart Disease: What Your Doctor Won’t Tell You.”

Medische mythe nummer drie

Medicijnen die gebruikt worden om pijn op de borst, hoge bloeddruk en congestief hartfalen te behandelen, zijn veilig en effectief.
Niets is verder af van de waarheid. Deze medicijnen zijn gevaarlijk, calcium antagonisten zoals Cardizem, Procardia, Calan, Norvasc, en anderen verhogen vijf keer het risico om een hartaanval te krijgen.
Beta-blokkers (Atenolol, Inderal, Toprol, Tenormin, en anderen) veroorzaken mogelijk congestief hartfalen, depressie, diabetes type II, tintelende handen en voeten en veel andere ongewenste bijwerkingen.
Diuretica verhogen het risico om diabetes type II te ontwikkelen met 50%. Moeilijk te geloven? Ik verzin dit niet, het komt rechtstreeks uit de Physician’s Desk Reference en de medicijnstudies.
Lees alleen al alle studies die in de voetnoot van hoofdstuk 2 van “Heart  Disease: What Your Doctor Won’t Tell You” staan en je zult willen overgaan op de medicijnen die niet afgelden zijn met bijwerkingen. In hoofdstuk 2 heb ik de beste en de slechtste medicijnen in een lijst gezet. Het is nog beter om in hoofdstuk 9 mijn gemakkelijk te volgen natuurlijke protocol te volgen om de bloeddruk te verlagen.
De bloeddruk van mijn patiënten wordt normaliter lager binnen een paar dagen.

Medische mythe nummer vier

Hartchirurgie, inclusief coronaire bypass en angioplastiek zijn veilige, effectieve en procedures die zichzelf bewezen hebben.
Feitelijk is geen enkele van deze chirurgische ingrepen onderworpen aan double-blind placebo controlled trials. Het National Institute of
Health (NIH) heeft geschat dat 90% van de Amerikanen die bypasschirurgie daar geen voordeel van hebben.
Een Zweedse studie openbaarde dat 12% van de personen die een bypass kregen daar duidelijk hersenschade aan overhielden.
Andere studies hebben aangetoond dat de meerderheid van mensen eerder sterven door de chirurgie , tot 10%, dan door een hartaanval.
Studies laten ook zien dat patiënten die ervoor kozen om geen chirurgie te laten doen langer leefden dan hen die er wel voor kozen.
Val niet voor deze keus, het kan je je leven kosten. Maar je kunt niet half voorbereid naar je cardioloog stappen, hij of zijn zal druk op je uitoefenen om de chirurgie uit te laten voeren of je het nodig hebt of niet. 
90% Van de tijd heb je het niet nodig maar je MOET weten wanneer chirurgie je leven kan redden of wanneer het je leven kan nemen.
I leg alles uit in hoofdstuk 3 van “Heart Disease: What Your Doctor Won’t Tell You.”

Medische mythe nummer vijf

De test om vast te stellen of iemand hartchirurgie nodig heeft en die bekend staat als angiogram is een veilige, accurate diagnostische procedure.
Meer dan een miljoen angiogrammen worden ieder jaar gedaan en kosten $10 biljoen. Deze testen gebruiken een lange katheter met een piepkleine camera met het doel om blokkades te observeren in de arteriën. Een studie die de bloedstroom mat in 44 afgesloten arteriën liet zien dat, volgens het angiogram, hartslagaders met een blokkade  tot 96% de snelste bloedstroom hadden. Terwijl de arteriën met slechts 40% blokkade een gereduceerde bloedstroom hadden. De auteurs concludeerden dat het angiogram een onbetrouwbare diagnostische procedure is die als waardeloos bestempeld moet worden.
Leer waarom deze test al waardeloos bestempeld moet worden en waarom je die zou moeten vermijden voor veiligere, meer accurate testen - hoofdstuk 3 laat de geheimen zien achter de “Dog and Pony Show” die ervoor bestemd is je zo bang te maken dat je erin toestemt potentieel gevaarlijke chirurgie te laten verrichten.

Traditionele geneeskunde en haar politieke organisaties inclusief de American Heart Association, zijn er niet in geslaagd de opkomende epidemie van hartziekte te stoppen. Gegeven de epidemische proporties van hartziekte en het feit dat de meeste traditionele therapieën die in het algemeen gebruikt worden om die te behandelen in feite waarschijnlijk meer doden opleveren, is het tijd om deze gevaarlijke mythes een halt toe te roepen.
Mijn boek “Heart Disease: What Your Doctor Won’t Tell You” is afgeladen met ter zake doende, veilige en effectieve manieren om hartziekte , hartaanvallen, hersenbloedingen, hoog cholesterol en hoge bloeddruk te keren.

Rodger H., II, Dr….
Best Price $9.56
or Buy New $11.66

Geen opmerkingen:

Een reactie posten