maandag 8 september 2014

Triclosan - een hormoonverstoorder in je Colgate tandpasta!!!

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/08/27/triclosan-toothpaste.aspx?e_cid=20140907Z2_SNL_MV_1&utm_source=snl&utm_medium=email&utm_content=mv1&utm_campaign=20140907Z2&et_cid=DM55442&et_rid=649167171

Triclosan niet zonder risico

Triclosan niet zonder risico
De antibacteriële chemische stof triclosan die vaak wordt toegevoegd aan tandpasta zou een ernstige bedreiging kunnen betekenen voor de gezondheid.

De Europese Commissie voor de bescherming van de consument waarschuwt dat het ingrediënt triclosan bacteriën resistent maakt voor antiobiotica.

Onderzoek
De commissie is bezorgd en dringt aan op meer onderzoek naar de veiligheid van de stof. De antibacteriële chemische stof Triclosan werd 50 jaar geleden ontwikkeld en aanvankelijk als een zeep voor chirurgen gebruikt.

Antibiotica
In tandpasta zit Triclosan omdat het aanslag en ziekten aan het tandvlees voorkomt. De stof wordt zo vaak toegepast dat het in de urine van 75 procent van de Amerikaanse bevolking werd aangetroffen.

Nu blijkt dat Triclosan voor genmutaties in bacteriën kan zorgen. Hierdoor maken de bacteriën een proteïne vrij die bescherming biedt tegen andere bacteriën. Antibiotica en andere levensreddende middelen zouden dan geen werking meer hebben.

Voordelen
Eerdere onderzoeken toonden al aan dat triclosan de bacteriële mutaties van E coli, salmonella en listeria veroorzaakt.
De fabrikant van Colgate zegt dat de voordelen van triclosan in tandpasta groter zijn dan de gevaren voor de gezondheid.
Fabrikant GlaxoSmithKline neemt een meer voorzichtige houding aan, het bedrijf stopt met het gerbuik van triclosan in producten als Aquafresh, Sensodyne en Corsodyl. 

Best-Selling Toothpaste Contains Hazardous Endocrine-Disrupting Chemical

Geen opmerkingen:

Een reactie posten