donderdag 8 mei 2014

Het anti AGE-dieet

Het anti AGE-dieet door Prof. Helen Vlassara, uitgegeven door Cocobooks
Dit boek is in mijn ogen een revolutionair boek dat een heel nieuw aspect van onze gezondheid naar voren brengt.
AGE’s, ofwel advanced glycation end products (voortgeschreden versuikeringseindproducten) zijn complexe chemische verbindingen. Ze ontstaan als suikermoleculen zich met eiwitten en vetten verbinden. In het lichaam worden ze uit bloedsuiker gevormd als normaal onderdeel van de stofwisseling. Ze komen ook voor in voeding en hun aantal neemt sterk toe bij verhitting. In kleine hoeveelheden kunnen AGE’s geen kwaad, maar in hoge concentraties zijn ze giftig. Moderne voeding bevat veel meer AGE’s dan goed voor ons is.
De effecten van AGE’s waren al bekend. Deze zijn in grote lijnen snelle veroudering en beschadiging van weefsels
Na 35 jaar onderzoek brengt prof. Vlassara een boek uit over de versuikering die plaats vindt tijdens het koken of tijdens het fabriceren van kant en klare voedingsmiddelen.
Zij zegt onder meer dat het anti AGE-dieet de enige oplossing is voor cellulitis.
Het anti AGE-dieet is onder andere zeer belangrijk voor diabeten en voor mensen met een zwakke nierfunctie. omdat die mensen allemaal hoge AGE-niveau’s in hun lichaam hebben.
Het anti AGE-dieet werkt preventief tegen veroudering, diabetes, de ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten, rimpels en ouderdomsvlekken en meer.
Het boek bevat ook een groot aantal recepten en het maakt duidelijk hoe je eten moet bereiden om AGE-vorming tegen te gaan.

Naar mijn mening is dit een erg interessant boek, maar iedereen moet de inhoud ervan zelf beoordelen. Ik zie bijvoorbeeld tegenstrijdigheden in de recepten met wat ik geleerd heb over het gebruik van suikers en gluten en het gebruik van een magnetron, maar volgens Vlassara zijn de basisprincipes van haar dieet op alle andere diƫten toe te passen en kun je het anti AGE-dieet bijvoorbeeld heel goed combineren met glutenvrije en suikerarme voeding, bereid zonder magnetron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten