woensdag 12 juni 2013

Waarom maagzuur goed voor je is

Uit de blog van Gert Schuitenmaker: http://www.ortho.nl/orthomoleculair-blog/nieuws/2013/twee-mooie-aanwinsten/

Waarom maagzuur goed voor je is is de Nederlandse vertaling van het belangrijke boek van Jonathan Wright. Hij geldt in de VS al decennia lang als één van de belangrijkste complementaire artsen. Dit boek heldert één van de grootste misverstanden op die bestaan over gezondheid. Er zijn vele redenen waarom de maag zuur behoort te zijn. Vooral belangrijk vanwege de vele maagzuurremmers die tegenwoordig worden voorgeschreven. Dit boek lanceert een briljant nieuw concept om brandend maagzuur voorgoed te genezen door de meest algemene oorzaak van het probleem, onvoldoende maagzuurafscheiding, op te lossen. Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinigmaagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt. Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven. Dr. Wright spoort ons sterk aan om het gebruik van deze synthetische chemicaliën te vermijden. In plaats daarvan beveelt hij een veelomvattend programma aan dat de maag herstelt in zijn normale, gezonde staat waarbij datgene wat ontbreekt wordt aangevuld met veilige, goedkope maagzuursupplementen en andere natuurlijke middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten