vrijdag 31 mei 2013

Recensie "Waarom maagzuur goed voor je is" door Jonathan Wright

Waarom maagzuur goed voor je is

Het boek “Waarom maagzuur goed voor je is” door Jonathan Wright is een eyeopener voor iedereen met klachten van brandend maagzuur en andere spijsverteringsklachten. Zoals Jonathan uitlegt, wordt dit probleem meestal niet veroorzaakt door een teveel aan maagzuur, maar door een tekort! Is het dan logisch om maagzuurremmers voor te schrijven? Iedere arts heeft in zijn opleiding ergens geleerd over de functie van maagzuur. Waarom hebben ze deze basiskennis zo snel aan de kant geschoven en zijn ze overgestapt op het voorschrijven van maagzuurremmers? Waarschijnlijk omdat deze chemische middelen helpen de klachten te verdrijven. Jonathan vertelt uitvoerig over het mechanisme dat artsen drijft om maagzuurremmers voor te schrijven. De pillen tegenwoordig heel slim “maagbeschermers” worden genoemd zijn gewoon medicijnen die de maagzuurproductie effectief stil kunnen leggen.

Waarom is maagzuur van groot belang voor onze gezondheid? Maagzuur is nodig voor de vertering van koolhydraten, eiwitten en vetten en voor de opname van alle nutriënten. Hoe kunnen we op een andere manier van de klachten afkomen? Jonathan adviseert om aan de gang te gaan met betaïne HCl met pepsine, Betaïne HCl werkt als maagzuur en kan de vertering weer op een goed niveau brengen. Uit het boek kun je precies leren hoe je betaïne HCl moet gebruiken. Er worden meer adviezen gegeven om van het brandende maagzuur af te komen. Een verandering van het eetpatroon kan bijvoorbeeld al voldoende zijn. Tekorten aan nutriënten, die op de eerste plaats zijn ontstaan door een lage maagzuurspiegel en verergerd zijn door het gebruik van maagzuurremmers, kunnen gemeten worden door middel van een goede haarmineraalanalyse en daarna aangevuld worden met supplementen. Het langdurig gebruik van maagzuurremmers kan catastrofale gevolgen voor de gebruiker hebben.


Dit boek is een echte “wake-up call” voor iedereen die zelf klachten van een slechte spijsvertering heeft of die in zijn/haar naaste omgeving mensen kent die maagzuurremmers gebruiken. 

Klik op de foto om het boek te bekijken of te bestellen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten