woensdag 10 april 2013

Oestrogeendominantie en de reproduktieve organenOestrogeen is een stimulerend hormoon en te veel ervan veroorzaakt een overgroeien  van endometrisch weefsel. Oestrogeen veroorzaakt ook dat het bloed gemakkelijker stolt. Wanneer er grote bloedstolsels afgescheiden worden tijdens de menstruatie veroorzaakt dit hevige krampen.
Endometriose is een andere aandoening waarbij oestrogeendominantie een hoofdrol speelt. Deze pijnlijke aandoening begint wanneer de cellen die de bekleding van de baarmoeder vormen, het endometrium, kolonies vormen die buiten de baarmoeder gelegen zijn. Deze endometrische implantaten kunnen zich hechten aan de baarmoeder, de eileiders, de dikke darm, de urineblaas of andere organen. Ondanks het feit dat ze buiten de baarmoeder gelegen zijn, reageren deze cellen op oestrogeen, net als de cellen die binnen de baarmoeder gelegen zijn. Ze vermenigvuldigen zich, zwellen op en bloeden gedurende de menstruatie in de omliggende weefsels. Omdat het bloed nergens heen kan, kan dit ontstekingen, littekenweefsel en verklevingen veroorzaken.
Oestrogeen voedt ook de groei van vleesbomen.  Deze niet-kwaadaardige tumoren worden kleiner na de overgang wanneer oestrogeenlevels dalen. Vaak wordt, voordat het zover is, een verwijdering van de baarmoeder (hysterctomie) aanbevolen aan vrouwen met vleesbomen (myomen of fibromen) die problemen opleveren. Fibromen zijn feitelijk de belangrijkste oorzaak voor hysterctomieën zelfs in die gevallen waarbij het mogelijk zou zijn de fibromen te verwijderen en de baarmoeder intact te laten. Zeer weinig vrouwen krijgen deze optie en nog minder vrouwen krijgen de mogelijkheid om een therapeutische proef te doen met natuurlijke, lichaamsidentieke progesteron om te zien of hun pijn en andere symptomen daardoor misschien verlicht worden en om chirurgisch ingrijpen wellicht geheel onnodig te maken.
Dr Lee zegt dat alléén kanker een reden is om de baarmoeder te verwijderen!
Evenals de baarmoeder zijn de borsten hoog gevoelig voor de stimulerende effecten van oestrogeen, nagemaakte hormonen en xeno-oestrogenen. Premenstruele pijn en gevoeligheid van de borsten is ook een klassiek symptoom van oestrogeen dominantie. De vorming van borstcysten is een aandoening waarbij er knobbels in de borst ontstaan die niet kwaadaardig zijn maar wel erg pijnlijk. Ook deze aandoening reageert zeer positief op natuurlijk, lichaamsidentiek progesteron.

Alles over natuurlijk progesteron:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten