dinsdag 2 april 2013

Nieuws over borstkanker dat je moet weten
De Relatie tussen Synthetische Hormoonvervanging en Borstkanker

Borstkankercijfers stegen dramatisch in de jaren ‘80 en ‘90 en bereikten een piek in 2001. Raad eens, de toename van borstkankerdiagnoses liep parallel aan een grote toename van het aantal voorgeschreven recepten voor synthetische hormoonsuppletietherapiën (HRT) zoals Prempro en Premarin. Toen, in 2002, de Women’s Health Initiative (WHI) studie voor de eerste keer rapporteerde dat synthetische HRT het risico op borstkanker kon vergroten, gooiden veel vrouwen hun pillen door de wc, ondanks het feit dat hun artsen en de farmaceutische industrie de mogelijke aantijging onder het vloerkleed schoven. Vandaag geven nieuwe statistieken van Kaiser Permanente Northwest de vrouwen, die hun gezondheid destijds weer in eigen hand genomen hadden, gelijk.
Borstkankercijfers zijn met 18% gedaald tussen 2003 en 2007. Deze daling hangt direct samen met een daling in het aantal recepten voor synthetische HRT dat naar aanleiding van het rapport van de WHI resultaten uitgeschreven werd (van ongeveer 90 miljoen naar minder dan 20 miljoen). Volgens  Phillip O. Warner, M.D., een gerespecteerd arts en medisch onderzoeker in het veld van de menopauze en hormoonvervanging, is het bewijs dat synthetische hormonen invasieve, hormoonpositieve borstkanker veroorzaakt nu ontegenzeglijk en algemeen geaccepteerd.
Bio-identiek progesteron: mogelijke beschermer tegen hormoonpositieve borstkanker

Een hormoonpositieve borsttumor is een tumor die hormonen nodig heeft, in het bijzonder oestrogeen, om te kunnen groeien en voort te kunnen woekeren. De medische term voor deze type tumoren is oestrogeenreceptorpositief. Een kritische vraag is, “Waar krijgt de tumor het oestrogeen vandaan dat zijn groei voedt?”  Het antwoord kan verschillend zijn voor verschillende vrouwen. Laat het me uitleggen.
Oestrogeen and progesteron zijn hormonen die worden geproduceerd door de vrouwelijke eierstokken. Oestrogeen stimuleert celgroei, hetgeen, wanneer niet onder controle gehouden, de voorloper van kanker kan zijn. Wanneer de interne van oestrogeen- en progesteronspiegels in balans zijn echter, neutraliseert progesteron het vermogen van oestrogeen om de celgroei te stimuleren. Met andere woorden, progesteron bewijst duidelijk dat het een natuurlijke anti-oestrogene werking bezit. Wanneer interne progesteronspiegels voldoende zijn om oestrogeenspiegels in balans te houden, zal er niet genoeg “extra” oestrogeen in het lichaam circuleren om oestrogeenreceptorpositieve tumorgroei te stimuleren.
Behalve synthetische HRT kunnen twee andere algemene factoren de ratio van oestrogeen en progesteron verstoren en daardoor een situatie van oestrogeendominantie veroozaken. Dit zijn leeftijd en lichaamsvet. Wanneer het lichaam oestrogeendominant is , worden tumoren die van oestrogeen afhankelijk zijn “gevoed” en kunnen ze groeien.
§  Leeftijd creëert een, natuurlijk veroorzaakte, situatie van oestrogeendominantie. Progesteronproductie begint te dalen bij alle vrouwen rond de 30-35 jaar. Progesteronspiegels dalen zelfs 120x sneller dan oestrogeenspiegels.
§  Vetweefsel in het lichaam produceert ook oestrogeen. Dit betekent dat wanneer een vrouw te zwaar is, ongeacht de leeftijd, ze eerder oestrogeendominant zal zijn.
Wat kan een vrouw doen om bij voorbaat al haar kansen om een oestrogeenafhankelijke tumor te krijgen teniet te doen? Is er iets dat preventief gedaan kan worden?
Absoluut. De anti-oestrogeenactie van bio-identiek progesteron kan helpen het ontstaan en metastasering van oestrogeenreceptorpositieve tumoren te voorkomen. Dit is niet slechts mijn mening. Veel medische studies die de anti-oestrogeen werking van bio-identiek progesteron in borstweefsel bestuderen bewijzen deze veronderstelling.(Linkwww.womeninbalance.org/research/breast.html). Mijn klinische ervaring is een getuigenis. Gedurende een decade waarin ik meer dan tienduizend vrouwen heb behandeld die aan hormonale disbalansen leden, heb ik slechts twee patiënten gehad die mijn bio-identieke progesterontherapie volgden en die borstkanker hebben ontwikkeld. Het nationale gemiddelde is 1 van iedere 8 vrouwen.

Dr. Randolph
Alles over natuurlijk progesteron:Geen opmerkingen:

Een reactie posten