zondag 22 juli 2012

Remedie voor trigger finger en carpaal tunnel


Vitamine B6, Pyridoxine voor Trigger Finger en Carpaal Tunnel
Origineel artikel door Jeffrey Dach, MD
Jim is een 46 jaar oude, gepensioneerde politieman uit New York die handgereedschap gebruikt om zijn huis te repareren. Zijn probleem is chronische pijn aan de basis van zijn duim en pols. De pijn wordt erger bij het gebruik van zijn hand hetgeen het moeilijk maakt om zijn handgereedschap te gebruiken. Andere repetitieve bewegingen zoals het omdraaien van een sleutel in een slot, het openschroeven van een deksel van een pot en de deur van de auto openmaken veroorzaken pijn. Jim heeft ook een "trigger finger" waarbij het duimgewricht betrokken is en 's nachts, voordat hij gaat slapen bemerkt hij tinteling en dofheid in de handen.
Conventionele behandeling - Injecties met Steroïden en een Spalk
Jim'' s pijn in de hand werd onlangs erger, dus hij ging naar een handchirurg die hem een injecie met steroï­den gaf aan de basis van de duim en die een hand/polsspalk aanbracht. Deze matregelen waren ineffectief en zijn pijn ging door. De chirurg stelde een operatie voor. Jim kwam in mijn praktijk om te vragen of er iets anders gedaan kon worden om chirurgie te vermijden.
P-5-P, Vitamine B6, Pyridoxine voor Trigger Finger
Zoals gebeleken is, is er een simpele en effectieve vitaminetherapie voor Jim's trigger finger hand genaamd Pyridoxine, vitamine B6. Jim kreeg een pot met pyridoxine fosfaat (de geactiveerde vorm) en drie weken later kwam een verbaasde Jim terug met het rapport dat zijn pijn en zwelling weg was en zijn trigger finger ook opgelost was. Hij heeft niet langer een operatie nodig.
John Ellis MD, De Dokter Die Naar Handen Kijkt
Ik heb voor het eerst over B6 voor carpaal tunnel gehoord door het lezen van Dr Jonathan Wright’s 2005 newsletter die Dr. John Elis noemde, een dokter uit Texas in de 1960-er jaren die ontdekt had dat vitamine B6 het carpaal tunnel syndroom, trigger finger en andere handcondities geneest.
Bekijk de bovenkant van je handen. Het je ooit opgemerkt dat de bovenkant van je handen opgeblazen en gezwollen zijn waardoor de pezen verborgen zijn? Zijn je handen zo gezwollen dat je de palmen van je handen niet kunt aanraken met de top van je vingers? Dat is het positieve "Ellisteken", dat aangeeft dat extra B6 kan helpen. De gebruikelijke dosering is 20 mg 3 x daags van de geactiveerde vorm van B6, P-5-P. Oude kopieën van Dr. Ellis' book “The Doctor Who Looked at Hands” , oorspronkelijk geschreven in 1966, zijn nog steeds verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten