zondag 22 juli 2012

Feromonen, het geheim van seksuele aantrekking


Feromonen

De interessante biologie van seksuele aantrekkingskracht en blijvende liefde
Praktisch ieder hoekje en gaatje van seksualiteit en voortplanting is door wetenschappers onderzocht om de ongrijpbare redenen te ontdekken van waarom je doet wat je doet.
Feromonen bijvoorbeeld maken waarschijnlijk het toneel klaar voor de "immuniteit opbouwende" oefening van het zoenen. Omdat je op de eerste plaats, zonder de juiste chemische stofjes, waarschijnlijk nooit aan zoenen toe zou komen.
Feromonen zijn chemische signalen die dieren uitscheiden om met hun geslacht of reproductieve status te communiceren naar andere dieren - en mensen zijn daarop geen uitzondering.
Zelfs wanneer je je niet bewust te geur van feromonen herkent, spelen deze chemische stofjes waarschijnlijk een rol bij het helpen om een geschikte partner voor je te vinden.
Bijvoorbeeld, als je jezelf ooit onuitsprekelijk aangetrokken hebt gevoeld tot een vreemdeling die je net ontmoet hebt, dan zouden het wel eens zijn chemische signalen kunnen zijn die je onweerstaanbaar vindt. Mensen hebben de neiging zich aangetrokken te voelen tot anderen met een andere, tegengestelde genetische  make-up dan zijzelf hebben, hetgeen gesignaleerd wordt door subtiele odeurs. Dit garandeert genetische diversiteit van de soort.
Onderzoekers hebben zelfs de aanwezigheid van een "secret sex nerve" (Nerve "O") ontdekt, die uiteinden heeft in je neusholte. Nerve O's vezels gaan direct naar de seksuele delen van je hersens en omdat nerve O de schors van het reukcentrum  vermijdt, registreert het geen bewuste geur, maar identificeert eerder chemische seksuele hints.
Interessant genoeg is deze biologische strategie, die ontworpen is om gezonde nakomelingen en een grote genetische diversiteit te garanderen, kunstmatig veranderd door de moderne medische wetenschap met de ontdekking van de anticonceptiepil.
Zoals is gebleken trekken zwangere vrouwen meer naar mensen met een soortgelijke genetische make-up. En wanneer een vrouw hormonale anticonceptie gebruikt gelooft haar lichaam, op een bepaalde manier, dat ze zwanger is, zelfs wanneer ze dat niet is.
Deze hormonale verandering zorgt ervoor dat ze onbewust aangetrokken wordt door mannen met een eerder soortgelijke, dan een verschillende chemische make-up. Ongelukkigerwijs hebben echtparen, die hoge levels gemeenschappelijke chemische stoffen hebben, meer kans op onvruchtbaarheidsproblemen, miskramen en zelfs ontrouw. 
Het zou zelfs het onverklaarbare kunnen verklaren waarom zo veel mensen zoveel moeite hebben om op lange termijn de aantrekkingskracht te behouden en om verliefd te blijven. Omdat, volgens de wetenschappers, gewaarwording van geur ook een aanzienlijke rol speelt bij het behouden van de aantrekkingskracht tussen partners.
Wanneer de vrouw stopt met de anticonceptiepil wordt ze weer opnieuw meer aangetrokken tot mensen met een andere genetische blueprint dan die van haar zelf. Dus het niveau van aantrekking die ze voelde voor een specifieke persoon kan veranderen wanneer ze eenmaal stopt met het nemen van de anticonceptiepil.
Het vinden van een partner die chemisch anders is dan jezelf lijkt je de beste kans te geven om succesvol nageslacht te produceren en te genieten van een continue aantrekkingskracht tot elkaar zonder ontrouw.
Voor sommige mensen zal dit misschien al genoeg zijn om zich opnieuw te beraden over de pil, maar er zijn nog belangrijkere redenen om anticonceptiepillen te vermijden. Anticonceptiepillen kunnen vele chemische signalen in je lichaam veranderen hetgeen de echte reden is waarom ik sterk adviseer dat women avoid birth control pills like the plague en zoekenin plaats daarvan naar natural family planning methods

Geen opmerkingen:

Een reactie posten