dinsdag 17 juli 2012

De waarheid over cholesterol en statines


Tips om Cholesterol op een Natuurlijke Wijze te Verlagen

Wanneer je besluit op cholesterolverlagende middelen te gaan gebruiken in plaats van het onderliggende probleem aan te pakken dan stop je niet alleen het natuurlijke genezingsproces maar dan stel je jezelf ook bloot aan medicijnen die afgeladen zijn met bijwerkingen - waarvan niet de minste is dat je lichaam ontdaan wordt van Coenzyme Q10, wat lijdt tot vermoeidheid, spierzwakte, pijn en tenslotte hartfalen.


Commentaar van Dr. Mercola:

Toen ik voor het eerst met mijn praktijk begon in de 80-er jaren was ik al geïnteresseerd in preventieve medische wetenschap en ik liet bij bijna iedere patiënt die bij  mij kwam cholesterol prikken. Bij een groot aantal van deze mensen vond ik dat ze verhoogde cholesterolwaarden hadden. Maar tot mijn verrassing namen een flink aantal van hen de resultaten mee naar hun oude doktoren (ongetwijfeld omdat ik de nieuwe arts was) die hen gerust stelde dat hun waarden normaal waren.
Wel, het probleem was dat de reikwijdte van "normaal" waren en zijn nog steeds misleidend omdat ze de maat zijn voor wat het gemiddelde is - gebaseerd op voornamelijk zieken mensen.
Het is belangrijk je te realiseren dat er een groot verschil is tussen gemiddelde en gezonde cholesterolwaarden. Het is hetzelfde als wat we nu zien met vitamin D levels.
Vandaag zien we echter dat, in relatie tot cholesterol, de maatwijzer de andere kant op is gegaan waarbij steeds lagere cholesterolwaarden aanbevolen worden, hetgeen op de eerste plaats te wijten is aan de aanzienlijke invloed van de medicijnindustrie.
Profijt, niet Gezondheid, is de Drijvende Factor achter de Huidige Cholesterolaanbevelingen
De farmaceutische industrie begreep heel snel hoe groot de markt was die je konden veroveren met cholesterolverlagende medicijnen (cholesterol lowering drugs.) En ze konden dit heel efficiënt doen met een medicijn dat je jarenlang in zou moeten nemen, en dat, voor het grootste deel, niet toxisch of gevaarlijk genoeg was om je snel te doden. 
Cholesterolverlagende middelen (statines) genereren nu profijten van tegen de tientallen biljoenen dollars per jaar.
Ze waren ook in staat om hun marketinginspanningen nog te vermenigvuldigen door experts in de medische gemeenschap te kiezen en hen te benoemen tot regeringscommissies die ervoor zorgen dat aanbevelingen aangenomen worden door bijna de gehele medische- en gezondheidsgemeenschap.
Bij het laatste National Cholesterol Education Program team van de regering in de V.S. zaten negen artsen en acht van hen hadden duidelijke, directe bindingen met de medicijnenindustrie. In het bijzonder met bedrijven die dit soort medicijnen maken. Als resultaat daarvan herzag het team de nationale richtlijnen.Ze adviseerden aan hen die een risico op hartziekte lopen om te proberen hun LDL (het zg. "slechte" cholesterol) tot zeer lage waarden te brengen.

Voor 2004, werd een 130 LDL (= 130 : 39 mmol/l = ong 3,33) cholesterolwaarde als gezond beschouwd. De aanbevolen, geupdate waarden waren echter minder dan 100 (= ong 2,6 mmol/l), of zelfs minder dan 70 (= ong. 1,8 mmol/l) voor alle patiënten met een zeer hoog risico.

Om deze onacceptabele en gevaarlijke waarden te bereiken moet je veel cholesterolverlagende medicijnen gebruiken. Dus de richtlijnen versterken meteen de markt voor deze gevaarlijke medicijnen.

Begrijp alsjeblieft dat niet de hele waarheid over cholesterol aan je verteld werd. Wat je te horen krijgt van de meeste conventionele gezondheidswerkers is eerder slim verdraaide markthandel.

Cholesterol is Niet de Slechterik zoals Men je Wel Wil Laten Geloven
Cholesterol is essentieel en cruciaal voor een groot aantal verschillende lichaamsfuncties.
Het is een intergaal deel van je celmembranen en het is ook de voorstof of precursor die je lichaam gebruikt om je steroïde hormonen van de maken - waarvan er één vitamine D is. Je huid bevat cholesterol en wanneer UVB stralen van de zon de huid bereiken converteert je huid die vorm van cholesterol naar vitamine D3, hetgeen dan door het bloed wordt vervoerd. Je lichaam converteert het dan verder naar de actieve vorm van vitamine D.
Maar dat is niet alles. Wanneer je cholesterolwaarden te laag worden vinden er een groot aantal negatieve gebeurtenissen plaats in je lichaam.
De risico's van laag cholesterol
Cholesterol Is ook essentieel voor optimale gezondheid van je hersenen. Het helpt bij de formatie van je herinneringen en is vitaal voor neurologische functie. Laag cholesterol wordt in feite in verband gebracht met een variëteit van neurologische problemen, inclusief geheugenverlies. 

Te weinig van deze bevorderlijke stof leidt ook tot:

-        Toename van je riciso op depressiviteit  risk of depression
-        Toename van je risico op suicide  increase your risk of suicide
-        Mogelijk gewelddadig gedrag en agressie violent behavior and aggression
-        Increase your risk of cancer Toename van je risico op kanker en de ziekte van Parkinson
Wwt is te Hoog?hat is Too High?
Persoonlijk geloof ik dat alles boven de 330 (= ong. 8 mmol/l) waarschijnlijk te hoog is. Maar een andere krachtige manier om vast te stellen of je een risico loopt op een ongezond cholesterolmetabolisme is om de verhouding tussen HDL of "goed" cholesterol en je totale cholesterol te checken. 
Je HDL percentage is een zeer potente risicofactor voor hartziekte.
Deel eenvoudig je HDL waarde op je totaal cholesterol. Ideaal gesproken zou het percentage boven de 25% moeten liggen. Over het algemeen is hoe hoger hoe beter, omdat er geen bekende bijwerkingen zijn van het hebben van een te hoog goed cholesterol.
Wanneer je ratio tussen de 15-20% valt loop je een risico, en beneden de 10% is een veelzeggende indicator van je risico op hartziekte.
Hoe Behandel je Effectief en Veilig Hoog Cholesterol
Gelukkig zijn er eenvoudige basisstrategieën die kunnen helpen je cholesterol te reguleren.
Realiseer je op de eerste plaats alsjeblieft dat het eenvoudig verlagen van je cholesterolintake van je dieet geen effectieve primaire strategie is.
Waarom?
Omdat 75% van je cholesterol door je lever geproduceerd wordt, hetgeen beïnvloed word door insulinelevels. Daarom zul je cholesterolwaarden reguleren wanneer je insulinelevels optimaliseert.
Een van de meest krachtige manieren om dat te doen is door lichaamsoefeningen en door aandacht te schenken aan het voedsel dat je eet. Voeding die insulinelevels verhoogt zullen ook bijdragen tot hoog cholesterol door je lever meer daarvan te laten maken.
Hier zijn mijn primaire aanbevelingen voor het veilig verlagen en reguleren van cholesterolwaarden:
1.      Zorg voor voldoende lichaamsbeweging appropriate amount of exercise.
2.      Reduceer, met het plan om ze helemaal te elimineren, granen en suikers in je dagelijks dieet.
3.      Eet de juiste voeding voor je nutritional type.
4.      Eet een flinke portie rauw voedsel good portion of your food raw.
5.      Zorg voor een goede hoeveelheid omega-3 vetzuren uit dierlijke bron high-quality, animal-based omega3-fats. Ik geef de voorkeur aan krillolie. Een goed en zuiver visoliesupplement is ook goed.
6.      Vermijd veel roken en alcohol
7.      Werk aan je emotionele problemen.
Ik heb tussen de 20-30.000 patiënten behandeld en ik heb slechts vijf mensen gevonden die niet reageerden om de aanwijzingen die ik hier gegeven heb. Indeze gevallen hadden ze waarschijnlijk een conditie die familiairehypercholesterolemia genoemd wordt.
Het is uiterst zeldzaam en treft slechts één in de 1000 mensen die aan de cholesterolverlagende medicijnen zijn, maar voor die mensen zou het gebruiken van een statine wat voordeel kunnen opleveren.
Sommigen hebben me gevraagd over rode rijst extract en er is wat verwarring over dat onderwerp. Begrijp alsjeblieft dat rode rijst ook een statine is met hetzelfde exacte mechanisme van actie als dat van andere statines, ofschoon het zelfs zonder recept te koop is.
De Cholestroluitdaging van mijn Buurman Heeft Hem bijna Gedood
          Op 5 juni belde mijn buurman me op en vroeg me of we  tennis konden spelen. We tennisten regelmatig voor de tijd dat ik 2 jaar geleden verhuisde. Hij versloeg me altijd achter elkaar ondanks zijn leeftijd van 70 jaar, hij was erg goed in het plaatsen van de bal.
Welnu, toen we deze keer tennisten was het een beetje anders.Hij was veel langzamer en ik kon de ballen gemakkelijk langs hem heen slaan. Deze keer won ik in één keer. Hij was dan wel 2 jaar ouder maar dat kon nooit de oorzaak zijn voor zijn verminderde tennisspel.
Na onze wedstrijd legde hij uit dat hij nu de hele tijd moe was omdat zijn dokters hem op Zocor gezet hadden. Dom genoeg gaven ze hem geen ubiquinol (coenzyme 10). Dit is een medische misser. In zijn geval verwoestte de statine de hele gezondheid van mijn buurman. Zijn energielevel en snelheid waren radicaal gereduceerd.
Gelukkig stond hij er open voor om ubiquinol en wat vitamine D te proberen. Ik hoop dat hij me weer in één keer zal verslaan al
Wat moet je weten als je ervoor kom cholesterolmedicijnen te gaan gebruiken
Wanneer je ervoor kiest om door te gaan met het nemen van statines, dan is het van vitaal belang dat je het werkingsmechanisme van deze medicijnen begrijpt.
In het algemeen werken ze door een enzym in je lever te reduceren, hetgeen niet alleen de productie van cholesterol reduceert, maar ook de productie van co Q10. Wanneer je de productie van co Q10 reduceert dan verhoog je je risico op een variëteit van verschillende gezondheidsproblemen.
Prematuur oud worden is nog maar één primaire bijwerking van het hebben van te weinig coQ10 omdat deze essentiële vitamine andere antioxidanten zoals vitamine C en E recycelt
CoQ10 tekort accelereert ook DNA beschadiging.daarom is het absoluut van vitaal belang dat je coQ10 neemt als supplement. Ongelukkigerwijs falen artsen erin deze informatie aan hun patiënten door te geven.
Wanneer je boven de 40 bent raadt ik je ten zeerste aan om een gereduceerde vorm van coenzym Q10 te nemen die ubiquinol genoemd wordt, omdat het veel effectiever geabsorbeerd wordt door je lichaam.
Cholesterol is zo'n belangrijk onderwerp dat door zoveel verwarring omringd wordt dat ik mijn speciale rapport over dit onderwerp vrij aanbied aan al mijn lezers Special Report  Klik eenvoudig op deze link om het gedetailleerde verslag te downloaden.

Related Links:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten