woensdag 9 mei 2012

Is er een Diabetes - Jodiumlink?


Is er een Diabetes - Jodiumlink?

Is er een diabetes - jodiumlink? Er is enig bewijs dat jodium een zeer gunstig effect heft op bloedsuikercontrole. Het volgende stukje spreekt hierover.
Het is uit een krantje dat geschreven is door een arts die Jorge Flechas heet. Ik geloof dat zijn praktijk in Noord Caroline is. Dr.Flechas stelt het gebruik van Iodoral, een jodiumsupplement om fibrocystische borsten te behandelen, ter sprake. Terwijl hij een vrouw met fibrocystische borsten behandelde ontdekte hij een diabetes - jodiumconnectie.
Dr. Flechas schrijft:
“Het was gedurende de behandeling van een grote, 160 kilo wegende, vrouw met insuline afhankelijke diabetes dat we een waardevolle les leerden over de rol van jodium bij de hormoonreceptorfunctie.
Deze vrouw was binnengekomen via de eerste hulppost met een zeer hoge bloedsuikerwaarde van 1,380 mg/dl. Ze werd aan de insuline gezet gedurende haar hospitalisatie en ze werd geleerd te werken met een thuisglucosemeter. Ze moest haar glucometer twee maal daags gebruiken.
Twee weken later, toen ze weer op controle kwam voor haar insuline afhankelijke diabetes, werd haar verteld dat gedurende het lichamelijke onderzoek in het ziekenhuis er fibrocystische borsten waren ontdekt.
Er werd haar toen aanbevolen om met 50 mg ofiodine (4 tabletten) te beginnen. Een week later belde ze ons om te vragen haar insuline te verlagen omdat ze problemen had met hypoglycemie. Er werd haar gezegd om door te gaan de insuline te verlagen zo lang zij hypoglycemie ervoer en om haar bloedsuikerlevels goed bij te houden met haar glucometer.
Vier weken later liet haar glucometer zien dat zij een gemiddelde bloedsuikerwaarde van 98 had. Ik prees de patiënt voor haar moeite om zich goed te houden aan haar dieet en haar bloedsuikers onder controle te houden met insuline.
Toen liet zij mij weten dat ze drie weken eerder van de insuline af was gekomen en geen medicijnen had genomen om haar bloedsuiker te verlagen. Toen ik haar vroeg wat zij dacht dat de grote verandering teweeg gebracht had zei ze dat ze dacht dat haar diabetes beter onder controle was door heet gebruik van jodium.
Twee jaar later en 35 kilo lichter heeft deze patiënt nog steeds een uitstekende  suikercontrole met 50 mg jodium per dag.
Sinds die tijd hebben we een studie gedaan van twaalf diabetespatiënten en in zes gevallen konden we alle medicaties voor hun diabetes afbouwen en konden we een hemoglobine A1C van minder dan 5,8 handhaven met een gemiddeld bloedsuiker van minder dan 100. Tot op de dag van vandaag hebben deze patiënten een uitstekende controle over hun Type II diabetes.
De hoeveelheid dagelijks ingenomen jodium lag tussen de 50 tot 100 mg per dag. Alle diabetespatiënten konden de totale hoeveelheid medicijnen die nodig waren om hun diabetes onder controle te houden verlagen. Twee van de twaalf patiënten werden onder controle gehouden met het gebruik van jodium plus één medicatie. Twee patiënten hebben controle over hun diabetes met jodium en twee medicijnen en een patiënt had controle over haar diabetes met drie medicijnen plus 50 mg jodium. De enige insuline afhankelijke diabetes patiënt kon de hoeveelheid Lantus insuline reduceren van 98 units tot 44 units binnen een periode van een paar weken.
 In de Type I diabetici die we gevolgd hebben is het ons opgevallen dat wanneer C - peptide meetbaar is dit zou suggereren dat het individu zijn eigen insuline maakt. Ik heb deze groep patiënten kunnen helpen om van de insuline af te komen of om de hoeveelheid insuline die zij nodig hebben voor goede suikercontrole drastisch te verlagen met Iodoral 4 tabletten dagelijks ( 50 mg). Als C - peptide absent is  dan hebben wij het idee dat er geen insuline geproduceerd wordt en zijn we niet in staat geweest om deze speciale groep patiënten te helpen hun totale hoeveelheid insuline die nodig is om hun suiker onder controle te houden te verlagen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten