maandag 6 februari 2012

Recensie "De houdbare man" - Pim Christiaansdoor Pim Christiaans
Pim Christiaans en journalist en schrijft voor diverse bladen over gezondheid en anti-aging. Voor dit boek interviewde hij tientallen wetenschappers en artsen.
In zijn boek vergelijkt Pim de gezondheid van een man met de houdbaarheid van een product. Enigszins lachwekkend is die vergelijking wel, maar het is een zeer begrijpelijk concept als je er even over nadenkt. Het boek bevat zeer veel informatie en hetgeen de lezer steeds weer prettig verrast is het feit dat Pim veel zaken aanhaalt die niet in de eerste de beste website te vinden zijn.
Hoe verleng je, je houdbaarheid, daar gaat dit boek over. Ben je als man sneller moe, begint je buik over je buikriem te hangen, wordt je haar dunner, begin je trager te worden? Dan heeft Pim de oplossing en die wordt uitvoerig besproken zodat het geen kunst meer hoeft te zijn om al deze dingen, aan de hand van zijn praktische adviezen, terug te draaien.
Als je, je aan de twaalf leefregels houdt die Pim voorstelt dan kan het niet anders of je wordt de verjongde versie van wie je was. Die twaalf leefregels zullen echt niet je leven gaan beheersen en ze zijn wetenschappelijk verantwoord.
De twaalf leefregels worden als volgt weergegeven:
1. Verbrand je buikvet, 2. Sport kort maar krachtig, 3. Versterk je spieren, 4. Eet als een Griek, 5. Slik (voedingssupplementen) als een Amerikaan, 6. Houd je hormonen op peil, 7. Tem stress, 8. Slaap als een os, 9. Bescherm je libido, 10. Red je haar, 11. Strijk je rimpels glad, en last but not least, 12. Geniet van het leven.
Wanneer je, je aan deze twaalf leefregels houdt dan heb je binnen een jaar:
meer energie, een platte buik, meer kracht, een beter libido, een gladdere huid, een jonger uiterlijk en een drastisch verlaagd risico op ouderdomskwalen, hartklachten en kanker.
Elk van deze twaalf leefregels wordt in een apart hoofdstuk uitvoerig uitgelegd. In ieder hoofdstuk vind je tips om die regel uit te voeren plus de nodige wetenschappelijke back up.
Behalve de vele tips die Pim voor je heeft beschrijft hij duidelijk en in begrijpelijke taal welke supplementen je kunt nemen en waarom. Omdat onze voeding, ook al eten we nog zo gezond, niet meer voldoende nutriƃ«nten levert hebben we allemaal foliumzuur, vitamine D en A, ijzer, selenium en zink nodig. Van de vijftien supplementen die je kunt nemen om de veroudering tegen te gaan beschrijft hij, een voor een, het nut en de werking op begrijpelijke wijze. Bij ieder van de twaalf leefregels horen bepaalde ondersteunende supplementen en allen worden ze beschreven op dezelfde pakkende manier die Pim zo eigen is. Je zou er zo mee beginnen!
Achterin het boek, dat in 2006 verscheen en dat in 2008 in de vijfde druk geheel geactualiseerd en uitgebreid werd, kun je antwoorden lezen op vragen die lezers en websitebezoekers aan De houdbare man gesteld hebben.
Kortom, dit boek is de moeite van het lezen dubbel een dwars waard voor degenen die hun houdbaarheid willen verlengen. 
U kunt het boek door een klik op de foto bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten