zondag 5 februari 2012

De pil in verband gebracht met atherosclerose


Dr. Brownstein

Een artikel in Family Practice News bevatte de volgende headline: Orale Anticonceptiemiddelen Staan Mogelijk in Verband met Artherosclerose. Het artikel bevat informatie van 1301 Belgische vrouwen in de leeftijd van 35-55 jaar. Iedere 10  jaar van gebruik van orale anticonceptiemiddelen was geassocieerd met een 42% toename van het risico op plaque in de bilaterale arteria carotis (de halsslagader). Er was ook een 34% toename van het risico op plaque van de arteria femoralis (been). Deze studie toonde ook veel hogere markers van ontsteking bij gebruikers van orale anticonceptiva vergeleken met niet-gebruikers. De grootste shock van het rapport was de samenvatting die stelde dat de ontdekking een flinke shock was. Maar er is geen reden tot paniek. De volgende stap moet zijn om naar andere datasets te kijken die vrouwen hebben bekeken die orale anticonceptiva gebruikten om te zien of de bevindingen daar herhaald werden.
Kun je, je voorstellen dat er een supplement zou zijn waarvan ontdekt werd dat het een 42% toename van het risico op plaque in de carotis? Er zou een onmiddellijk besluit genomen worden om dit supplement te verwijderen en er zou meteen onderzoek door het congres van start gaan. Ik weet niet zeker waar de "shock" over gaat. Orale anticonceptiva verstoren de normale hormonale cascade zoals ik verteld heb in The Miracle of Natural Hormones, 3rd Edition.   Wanneer het hormonale systeem verstoord wordt zullen cardiovasculaire ziekten, kanker, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en andere serieuze ziekten toenemen. Mijn klinische ervaring heeft duidelijk aangetoond dat het onmogelijk is om deze ziektebeelden te behandelen wanneer er een disbalans is in het hormonale systeem.
Ik raad het gebruik van orale anticonceptiva voor geen enkele reden aan. Er zijn andere veiligere en effectieve methodes voor anticonceptie die beschikbaar zijn. Ik heb vele vrouwen gezien die van een ernstige ziekte genezen zijn door orale anticonceptiva te verwijderen en de juiste supplementen te nemen om het hormonale systeem te helpen weer in balans te komen.
Uiteindelijk zijn de enige hormonen die gebruikt zouden moeten worden bio-identieke, natuurlijke hormonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten