zaterdag 29 oktober 2011

Gezondheid bevorderen met geïoniseerd water

Ingevolge de stofwisseling komen er in het lichaam nogal wat afvalstoffen vrij. Deze worden door de bloedsomloop, die door je hele lichaam loopt, meegevoerd en in de nieren gezuiverd. Aangezien bloed voor zo’n 95% uit water bestaat, is het vrij logisch dat de kwaliteit hiervan sterk samenhangt van de kwaliteit van het water dat je drinkt.


Bij bijna alle chemische reacties is water, als universeel oplosmiddel, intens betrokken.

Een natuurlijke voeding zou moeten bestaan uit 80% waterrijke componenten zoals (bio) groenten en fruit. Deze zijn meestal licht alkalisch, wat voor het lichaam goed uitkomt want het probeert de zuurtegraad van de bloedstroom rond 7,35 te houden. Elke afwijking van deze waarde wordt wel gecompenseerd, maar dit gaat vaak ten koste van de mineralen (oa calcium) in je lichaam. De energie die je nodig hebt om de pH binnen de grenzen te houden, is dan niet beschikbaar voor alle andere belangrijke levensfuncties.

Veel van wat wij “voeding” noemen en dagelijks nuttigen heeft vaak een verzurend karakter denk maar aan vlees, vis, eieren, granen. Het zorgt ervoor dat de afvalstroom behoorlijk toeneemt, mogelijk tot op een niveau dat de nieren en de andere afvalkanalen het niet meer aankunnen. Tot op een moment dat alles blokkeert en we toe zijn aan een grondige reinigingsbeurt : een verkoudheid, een griep ... of erger …

Afval dat helemaal niet meer mobiel te houden is, zet zich vast in, bijvoorbeeld, de vorm van gal- of nierstenen of op punten waar de doorstroming van nature reeds zwak is, zoals de gewrichten. Maar ook de fijnere bloedvaten die tot in de kleinste uithoeken zuurstof en voedingstoffen dienen te brengen laten het afweten. De sluipende achteruitgang van de bloedsomloop resulteert uiteraard ook in een extra belasting van het lymfesysteem.

Een ander gevolg van dit hoge afvalgehalte is, dat de witte bloedcellen, die in normale omstandigheden voor de immuniteit zorgen, zwemmend in deze verhoogde afvalstroom, hun werk niet meer naar behoren kunnen verrichten.

Andere organen die betrokken zijn bij het verwerken van afvalstoffen (lever, pancreas) komen behoorlijk onder druk te staan en geven aanleiding tot hun specifieke problemen. Teveel zuurtoevoer maken het voor de pancreas moeilijk om nog alkalische vloeistof te produceren. Enz. enz.

In de darmen vormt een te rijke voeding en de onophoudende voedselstroom een laag zich vastzettend afval met alle gevolgen van dien.

Geïoniseerd water bezit een enorme actieve opruimingskracht.

Op celniveau is alleen zuiver water is staat gemakkelijk door celwanden heen te gaan om aldus de celspanning op peil te houden. Onvoldoende celspanning levert een slappe cel op, de veroudering is begonnen. Onderzoekers zijn er achtergekomen dat het DNA een kern heeft van gestructureerd water(zeskantig), dat we meegekregen hebben bij onze geboorte. Als deze voorraad opraakt zijn we niet meer instaat de informatie van het DNA voldoende duidelijk te lezen en over te brengen naar plaatsen waar genezing nodig is, met onomkeerbare schadeposten en versnelde veroudering.

De start van veroudering zit dus in de stofwisseling. In de oxidatie (verbranding) van Voedingsstoffen om energie beschikbaar te krijgen. Voor die verbranding is veel zuurstof nodig maar voor het opruimen is ook zeer veel zuurstof nodig en door bovenstaande reden niet beschikbaar. Hier zit een beetje de sleutel van het verhaal.

De omgeving wordt zuurstofarm. Zuurstofarm wil bijna altijd zeggen een zure omgeving. Vaak zijn er dan meer H+ ionen. Wat we willen is een zuurstofrijke (base) omgeving, dit is een omgeving waar meer OH- ionen zijn. Er wordt van neutraal water een waterstof (H+) ion afgehaald.
Wat je dan krijgt is basisch water (OH-).
Dit water is bijzonder zuurstofrijk! (zuurstof = O2).
Door dit water te drinken ontstaat er een helende werking, een verjongende werking en zeker een ontgiftende werking.

Op moeder aarde vind je dit water meestal in de zogenaamde heilzame bronnen.

In de natuur vind je ook van oudsher twee soorten water die we al jaren intensief gebruiken voor onze gezondheid. Het basisch, zuurstofrijk en vitaal water om te drinken (heilzame bronnen) en het zure warme water voor uitwendig gebruik (denk maar aan de geisers).
In 1 glas (300ml) basisch water zijn er ongeveer 500.000.000.000.000.000.000 vrije zuurstofatomen beschikbaar.  Dus naast een gezonde ademhaling kun je door basisch water te drinken de beschikbare zuurstof op celniveau vergroten. Helaas zijn hier nog maar weinig mensen van op de hoogte. De vraag is nu hoe kom je aan basisch water?

Je hoeft dus niet meer op zoek. Je kunt dit water zelf maken met een waterioniseerder. De meeste waterioniseerders komen uit Korea. In Japan zijn er inmiddels veel studies naar gedaan en worden de apparaten nu aanbevolen door het ministerie van gezondheid. Het valt daar onder de apparatuur die de gezondheid verbeterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten