Hoe werken
de ingrediënten in groene thee
Groene thee
heeft vier belangrijke bestanddelen die allemaal samenwerken, cafeïne, tannine, essentiële
oliën en vitamines. Veel mensen zijn verbaasd te horen dat cafeïne
ook kan helpen wanneer het genomen wordt in thee omdat het enigszins anders
werkt dan de cafeïne in koffie. Het goede nieuws is dat cafeïne in thee de
circulatie en het metabolisme kan stimuleren via het centrale zenuwstelsel.
Wanneer er meer zuurstof naar de hersenen gepompt wordt worden de mentale
krachten verhoogd, reacties worden sneller en spierfunctie verbetert.
De tannine in
groene thee werkt naast de cafeïne en heeft een stabiliserend en ontspannend
effect. Dit betekent dat de cafeïne langzamer geabsorbeerd wordt en het
voorkomt die “cafeïne shock” die we allemaal zo goed kennen van koffie.
Groen thee bevat L-theanine.
L-theanine is een gezond aminozuur dat alleen in theeplanten gevonden wordt en
in sommige paddenstoelen. L-theanine stimuleert direct de productie van alfa
hersengolven die een staat van ontspannen bewustzijn bevorderen, het heeft een
kalmerend effect op het lichaam zonder het slaperig te maken.
Er is een
natuurlijke manier om cafeïne te verwijderen en de gezondheidsvoordelen te
behouden. Week de thee gedurende 45 minuten in heet water en giet dan de
vloeistof eraf. Voeg vervolgens meer heet water toe en laat dit net zo lang
trekken als je anders zou doen om een kop thee te zetten. Tot 80% van de cafeïne
wordt vrijgegeven in de eerste 45 seconden zodat je slechts minimale
hoeveelheden overhoudt wanneer je voor de tweede keer water opgiet. Deze
methode verwijderd zeer weinig van de smaak en aroma van de thee.
Weet ook dat je
nooit groene thee met kokend water moet maken. In sommige landen hebben
waterkokers temperatuurcontrole om water te koken voor bereiding van groene
thee. De te hoge temperatuur kan waardevolle therapeutische stoffen in de
groene thee vernietigen. Laat het theewater een minuut of 5 staan voordat je
het opgiet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten