dinsdag 25 maart 2014

Statines (cholesterol verlagende middelen) laten het risico op borstkanker met meer dan 200% toenemen!


Waarom heeft een van de zeven vrouwen borstkanker? Eén oorzaak is het gebruik van synthetische hormonen bij dieren en nog een oorzaak zijn andere synthetische hormonen  die aan vrouwen worden voorgeschreven, zoals medroxyprogesterone als in Provera. Nog een oorzaak is het gebruik van statines.
Een recent onderzoek toonde aan dat mensen die langer dan tien jaar statines gebruikten nu een toegenomen risico hadden op invasief ductaal carcinoom van 83% en een toegenomen risico op invasief lobulair carcinoom van 97% vergeleken met mensen die nooit statines gebruikten. Bij vrouwen die met hypercholesterolemia gediagnosticeerd werden, hadden mensen die langer dan tien jaar statines gebruikten nu een toegenomen risico op invasief ductaal carcinoom en een toegenomen risico op invasief lobulair carcinoom van 237%.
Het toegenomen risico op kanker door het gebruik van statines is door andere studies aangetoond. Alle cholesterolmedicijnen, de oudere en de nieuwe zijn in verband gebracht met een toegenomen risico op kanker. Bij knaagdieren is bij meerder studies een verband aangetoond tussen lage cholesterolspiegels en de ontwikkeling van kanker. 
Sommige mensen zullen geschrokken zijn van de bovengenoemde getallen. Ik niet. Het verband tussen statines en kanker is moeilijk te bewijzen, omdat veel onderzoeken niet lang genoeg duren. Kanker doet er lang over om te groeien. Wanneer je naar het werkingsmechanisme van statines kijkt en het resulterende tekort aan cholesterol en Q10, geloof ik dat langdurig gebruik van statines onvermijdelijk tot een toegenomen risico op kanker zal leiden.
Waarom heeft één van zeven vrouwen borstkanker? Borstkanker treft zo veel vrouwen, ten dele door de dolle promotie van synthetische hormoontherapie (een toegenomen risico op invasieve borstkanker van 23%) en statines. We worden vreselijk om de tuin geleid en beschadigd door deze giftige therapieën. Als je de biochemische werking van statines bestudeert, kom je tot de conclusie dat het aannemelijk is dat je een toegenomen risico krijgt op kanker, diabetes, infectie, geheugenverlies, spieraantasting en andere negatieve werkingen. Nog erger is het feit dat statines nooit hebben laten zien dat ze het leven van een man of vrouw significant kunnen verlengen. Misschien moeten vrouwen gewoon “nee” zeggen tegen een recept voor statines.
Wat kun je doen? Onderwijs jezelf over de werkingsmechanismen van een medicijn. Zoek naar een manier om de biochemie van je lichaam te helpen in plaats van enzymen te vergiftigen (zo werken statines) en receptoren te blokkeren. De meeste (meer dan 98%) werken door je enzymen te vergiftigen of door receptoren te blokkeren. Meer over de problemen met statines kun je lezen in het boek van Dr. Brownstein: Drugs That Don’t Work and Natural Therapies That Do, 2nd Edition.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten