woensdag 22 januari 2014

Hoofdpijn kan door algemene voedingstekorten veroorzaakt worden

Dr. Mercola
Voedingstekorten kunnen een grote rol spelen bij hoofdpijn en migraine. Volgens experts als Dr. Robert Barry, is mitochodriale disfunctie één in het bijzonder belangrijk onderliggend probleem. Ubiquinol, de gereduceerde vorm van coenzyme Q10, speelt een cruciale rol bij de ATP-productie, die de basisbrandstof is voor je mitochondrieën. Je lichaam produceert van nature ubiquinol. Het is in feite de predominante vorm in de meeste gezonde cellen, weefsels en organen. Door ongebreidelde vervuiling en een slecht voedingspatroon komt mitochondriale disfunctie steeds vaker voor, wat suppletie met ubiquinol of CoQ10 noodzakelijk maakt.
Eén studie in het tijdschrift Neurology ontdekte dat CoQ10 beter werkte dan een placebo bij het voorkomen van migraine en het verminderen van de ernst ervan. Van de patiënten die driemaal daags 100 mg CoQ10 kregen rapporteerde 50% significant verminderd optreden van hoofdpijn vergeleken met slechts 14% bij hen die een placebo gebruikten.
Ander onderzoek heeft aangetoond dat ubiquinol, de gereduceerde vorm van CoQ10, veel effectiever is dan CoQ10 door zijn superieure biobeschikbaarheid., dus terwijl het wat duurder is, kan het je betere resultaten geven.

Vitamin D-tekort kan ook een rol spelen. Volgens onderzoek dat tijdens de 50th Annual Meeting of the American Headache Society  (2010) werd gepresenteerd, had bijna 42% van de patiënten met chronische migraine een tekort aan vitamine D. De studie liet ook zien dat hoe langer je aan chronische migraine leed, hoe waarschijnlijker je een vitamine D-tekort had.

Andere tekorten aan vitaminen die met hoofdpijn in verband staan zijn vitamine B2 (riboflavine), B6, B12 en foliumzuur.
Een studie uit 2009 evalueerde het effect van 2 mg foliumzuur, 25 mg vitamine B6 en 400 mcg vitamine B12 bij 52 patiënten die met migraine met een aura gediagnosticeerd waren. Vergeleken mat de placebogroep ervoeren de patiënten die deze supplementen kregen een vermindering van 50% van migraine over een periode van zes maanden. Voorgaande studies, zoals de studie in 2004 in het European Journal of Neurology, hebben ook gerapporteerd dat hoge doseringen B2 (riboflavin) migraineaanvallen kunnen helpen voorkomen. In één studie waarbij patiënten 400 mg riboflavine per dag kregen na drie maanden een vermindering van 50% van het optreden van migraine ervoeren.

Magnesium kan hoofdpijn- en migrainelijders ook helpen, daar het helpt bloedvatenvernauwing in je hersenen te ontspannen. Het beste magnesiumsupplement is magnesiumthreonaat, daar het celmembranen kan penetreren, inclusief mitochondrieën. Geen enkel ander magnesiumsupplement doet dat. Het is interessant dat enkele van de beste medicijnen om migraine te behandelen calciumkanaalblokkers zijn en dat is precies zoals magnesium werkt. Magnesiumsupplementen zijn VEEL veiliger dan een calciumkanaalblokker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten