woensdag 17 april 2013

Welke schildkliermedicatie is de beste?
Welke vorm van schildklierhormoonsuppletie is de beste?

Synthroid (Thyrax) is de meest voorgeschreven behandeling voor hypothyroïdie. In 2002 was dit het vierde meest voorgeschreven medicijn in de V.S. Maar weet dat de populariteit van een medicijn geen garantie is voor de doeltreffendheid ervan. 
Ik was erin getraind om zelf synthetische schildkliermedicijnen te gebruiken, maar toen ik met Dr. Mabray sprak op de 1992 Pan American Allergy conferentie, vroeg ik hem welke producten hij gebruikte. Dr.Mabray vertelde me dat hij hypothyroïdie met Armour Thyroid behandelde, een natuurlijk schildkliersupplement dat op doktersvoorschrift verkrijgbaar is en waarvan hij vond dat het veel effectiever was dan de synthetische medicijnen. Terwijl ik veel respect had voor Dr. Mabray vond ik het toch verstandig om naar een second opinion te zoeken.
Daarvoor wendde ik mij tot Dr. Brown, M.D., de patriarch en medeoprichter van de American Allergy Society. Dr. Brown woonde in Fredericksburg in Texas en ofschoon hij al meer dan 80 jaar oud was, had hij op dat moment een van de grootste allergiepraktijken in het land. Hij is ook een van de beste clinici die ik ooit heb gekend. Ofschoon hij gespecialiseerd is in zowel oor-, neus- en keelchirurgie als oogheelkunde heeft zijn praktijk heeft vele gezichten. Patiënten zijn van heinde en ver gekomen om voor een groot aantal medische problemen van zijn expertise gebruik te kunnen maken. Toen ik Dr.Brown vroeg of ik  Armour Thyroid zou gebruiken of the synthetische schildkliermedicijnen zei hij: “Gebruik Armour Thyroid”. En toen ik vroeg waarom antwoordde hij: “Omdat het werkt!”
Mijn klinische ervaring met het behandelen van zo’n zesduizend patiënten over de laatste dertien jaar heeft mij ervan overtuigd dat Dr. Brown absoluut gelijk had. Omdat schildklier- en allergische problemen vaak hand in hand gaan, heb ik de gelegenheid gehad om veel patiënten, die al behandeld werden met synthetisch schildklierhormoon,  te evalueren op allergische problemen. De meeste van deze patiënten hadden flinke symptomen van een lage metabole functie, zelfs wanneer ze synthetisch schildklierhormoon gebruikten. Eenmaal overgestapt op Armour Thyroid en eenmaal op de juiste dosering verbeterden de symptomen van hypothyroïdie aanzienlijk.
Er is een goede verklaring voor de reden waarom zoveel mensen blijven hangen op synthetisch schildklierhormoon. Synthroid, Levoxyl, Levothyroid en andere levothyroxine sodiumproducten bevatten een synthetische versie van T4, de inactieve vorm van schildklierhormoon. T4 nemen zonder T3 is net zoiets als het vervangen van zeven van de acht ontstekingspluggen in de motor van je auto. De “motor” van je lichaam zal draaien maar hij zal nooit functioneren zoals het zou moeten.
Armour Thyroid, dat verkregen wordt uit de schildklier van varkens, bevat, in tegenstelling tot de T4-producten, dezelfde schildklierhormoonmoleculen die het lichaam produceert, T3 en T4, samen met nutriënten van de schildklier. Armour Thyroid is een product dat door de FDA  is goedgekeurd en dat volgens de precisiestandaard van de United States Pharmacopoeia (USP) is geformuleerd. Om er zeker van te kunnen zijn dat de potentie van het product van potje tot potje en van tablet tot tablet consistent is, worden er testen uitgevoerd op het ruwe materiaal en op de tabletten.

Dr. Hotze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten