dinsdag 9 april 2013

Anti-aging effecten van natuurlijk progesteron1.    Progesteron is  een eerstegraads voorloper in de biosynthese van de bijniercorticosteroïden. Zonder voldoende progesteron verloopt de synthese van de cortisonen niet goed en zoekt het lichaam vervangende wegen. Deze vervangende wegen hebben mannelijk- producerende bijwerkingen zoals lange haren in het gezicht en dunner worden van het hoofdhaar. Nog meer verminderde productie van corticosteroïden resulteert in een verminderde capaciteit om met stress om te gaan, bijvoorbeeld, chirurgie, trauma of emotionele stress.
2.    Veel peri- of post- menopauzale vrouwen met klinische tekenen van hypothyreoïdie, zoals vermoeidheid, te weinig energie en intolerantie voor kou, lijden eigenlijk aan niet onderkende oestrogeendominantie en zullen gebaat zijn bij suppletie met natuurlijke progesteron.
3.    Oestrogeen en de meeste synthetische progestagenen vermeerderen de opname van sodium en water in de cellen. Het resultaat hiervan is hypertensie (hoge bloeddruk). Natuurlijk progesteron is een diureticum en voorkomt de intracellulaire opname van sodium en water en voorkomt op deze manier hypertensie.
4.    Terwijl oestrogen de homeostatische controle van glucoselevels verstoort, stabiliseert natuurlijk progesteron die. Zodoende kan natuurlijk progesteron mensen met diabetes en met reaktieve hypoglycemie helpen. Oestrogeen zou niet aan mensen met diabetes gegeven mogen worden.
5.    Dunner en rimpelig wordende huid is een teken van uitdrogen van de huid. Het komt veel voor in peri- en post-menopauzale vrouwen en het is een duidelijk signaal van hormoondepletie.. Zowel oestrogeen als progesteron herstellen de hydratering van de huid.
6.    Progesteron spelt een rol in het gezond houden van de hersencellen. Een ziekte zoals premature seniliteit (Alzheimer)  zou, tenminste voor een deel, nog een voorbeeld kunnen zijn van een ziekte die secundair door een progesteron tekort wordt veroorzaakt. 
7.    Progesteron is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van de myeline schede die de zenuwcellen beschermen. Laag progesteron leidt tot steeds terugkerende pijnen.
8.    Progesteron creëert en bevordert een beter gevoel van emotioneel welbevinden en psychlogische zelfverzekerdheid.
9.    Progesteron is verantwoordelijk voor verbetering van het libido.
[John R. Lee, M.D., Slowing the Aging Process with Natural Progesterone, BLL Publishing, CA, USA, 1994, p.14]


·          Alles over natuurlijk progesteron:
Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee 

Voor 1 tube klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872006&PC=476178F4 

Voor 3 tubes klik hier: 
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872007&PC=476178F4
·          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten