woensdag 27 maart 2013

Oorzaak restless legs

IJzer voor “restless legs
Kijk eerst of je een tekort hebt aan ijzer voordat je met medicijnen begint.
Een van de meest algemene oorzaken van het “restless legssyndroom” ( RLS) die vergeten lijkt te zijn is anemie, of ijzer tekort. In feite kan restless legs een van de eerste symptomen van ijzertekort zijn en het kan al opduiken voordat het in de bloedtest voor serumijzer duidelijk wordt. ( Een test voor serum ferritine kan wel een deficiëntie aantonen.)
Wetenschappers op de Harvard universiteit bestudeerden hersenweefsel van 7 mensen met RLS die hun hersenen gedoneerd hadden voor research van de aandoening. Terwijl de wetenschappers geen tekenen van hersenbeschadiging vonden, vonden ze wel dat ijzerlevels in sommige delen van de hersenen extreem laag waren en dat er weinig receptoren waren voor transferrine, een substantie die ijzer de cellen inloodst.
De oplossing is niet zo eenvoudig als alleen maar een ijzersupplement te nemen. Daar kun je over lezen in dit artikel van John Lee. De beste bron van ijzer in het dieet is rood vlees, omdat dat het gemakkelijkst door het lichaam wordt geabsorbeerd.
Een andere benadering zou kunnen zijn om een lactoferrine supplement te nemen. Lactoferrine is een eiwit dat de ijzeropname bevordert. Jarrow heeft een goed lactoferrinesupplement, en je kunt het ook krijgen door een colostrumsupplement te nemen
De standaard test voor anemie meet hemoglobinelevels waarmee het ijzer door het bloed wordt vervoerd. De simpele “thuis”- anemiemeter kan je helpen een mogelijke anemie op het spoor te komen door het hemoglobine te meten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten