dinsdag 17 juli 2012

Borstkankerpreventie


Dr.Hotze


Borstkankerpreventie en Opsporing

Als je een keus had, aan welke zou je dan de voorkeur geven: de preventie van borstkanker of het ontdekken ervan? Ik weet zeker dat je antwoord "voorkomen" zou zijn en je hébt deze keus. Wist je dat borstkanker in het algemeen veroorzaakt wordt door hormonale disbalans? Daar zul je niet over horen in het nieuws, maar er is een sleutelfactor in het voorkomen van borstkanker waar overheen gekeken wordt door de reguliere medische wetenschap - bio-identieke progesteron.
 
De laatste 25 jaar onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat lage waarden menselijk progesteron het risico op borstkanker verhogen. Dit was de conclusie van de John Hopkins studie in 1981 die vond dat onvruchtbare vrouwen met een progesterontekort een risico op premenstruele borstkanker hadden dat 540% hoger was dan dat van vrouwen wiens onvruchtbaarheid geen verband hield met hun hormonale status. Niet alleen dat, maar deze vrouwen hadden een 1000% groter risico op alle types kanker. We weten al sinds 1980 dat vrouwen met de meeste zwangerschappen het minst borstkanker hebben. 
Dit zegt ons dat progesteron een beschermend hormoon is.
Wist je dat orale anticonceptiemiddelen (maar ook andere vormen van anticonceptie) werken door de ovulatie en de ovariumfunctie te onderdrukken?  Houd in gedachten dat de pil de ovulatie onderdrukt en dat daardoor het natuurlijke proces van de eierstokken om progesteron te produceren wordt gestopt.  Meer studies bewijzen dat het gebruik van synthetische hormonen op jonge leeftijd, zoals die in de pil, het risico op borstkanker verhoogt. Meisjes onder de 18 jaar die orale anticonceptiemiddelen gebruiken verdrievoudigen het risico om tijdens hun leven borstkanker te ontwikkelen.
"Een ons preventie is een pond in genezing waard."
Dus wat kun je doen om borstkanker te voorkomen? Eerst en vooral vermijd het gebruik van alle nephormonen (zoals die in de pil, Premarin en Prempro). Wanneer je je hormonen aanvult gebruik dan bio-identieke hormonen. Bio-identieke progesteron helpt in het bijzonder het risico op kanker te verlagen door het oestrogeen in je lichaam in balans te brengen.
 
Ofschoon genetische aanleg een risicofactor voor borstkanker is heb je toch controle over veel van de belangrijkste kankerveroorzakende factoren inclusief chemische toxiciteit, slecht dieet, tekort aan beweging, weefselbeschadiging, bestraling en natuurlijk synthetische oestrogenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten