woensdag 29 februari 2012

Medicijnen die de longen kunnen beschadigen


Medicijnen die het Immuunsysteem en de Longen kunnen Beschadigen

De griep is zelden dodelijk. Het is de griep die longontsteking wordt die doodt. Medicijnen op recept en medicijnen die je zo kunt kopen zijn ernstige overwegingen die gemaakt moeten worden op de lijst van dingen die de potentie hebben om mensen meer gevoelig te maken voor het krijgen van een griep die in een dodelijke longontsteking verandert.

Steroïden 
Alle medicijnen met steroïden, van corticosteroïden tot anabole steroïden, onderdrukken het immuunsysteem dat tegen bacteriële en virale infecties beschermt zoals longontsteking.

Chronische stress  creëert een hogere gevoeligheid voor infectie omdat het cortisollevels verhoogt. Cortisol is een steroïde hormoon dat door de bijnieren afgescheiden wordt en dat vele bijwerkingen heeft wanneer het chronisch verhoogd is. http://deeyeopener.weblog.nl/eye_opener/2007/03/het_dominoeffec.html
Een bijwerking is dat het ontsteking vermindert. Dat klink in de eerste instantie goed, maar tegelijkertijd onderdrukt het het immuunsysteem. Chronisch hoog cortisol verstoort ook de bloedsuikerbalans, hetgeen vaak leidt tot hoog insuline, overgewicht en soms diabetes.

De meest algemene weg van steroïde medicijnen, speciaal bij kinderen, is via astma-inhalers.
De meeste astma-inhalers bevatten de een of andere vorm van synthetische steroïde. Deze steroïden helpen luchtwegontsteking die gepaard gaat met astma te reduceren, maar tegelijkertijd kunnen ze de mogelijkheid van de longen om tegen bacteriële en virale infecties reduceren.

Het gebruik van steroïde medicijnen onder atleten op scholen en universiteiten is algemeen. The National Institute on Drug Abuse schat dat 1 - 6% van middelbare scholieren (in Amerika) steroïde medicijnen gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Dit komt neer op mogelijk honderdduizenden teenagers met onderdrukte immuunsystemen die meer vatbaar zijn voor virale en bacteriële infecties.

Steroide medicijnen zoals prednison worden alom voorgeschreven aan mensen met pijnlijke aandoeningen zoals artritis en voor auto-immuunaandoeningen zoals MS en lupus. Ze worden ook voorgeschreven aan mensen met orgaantransplantaties om afstoting door het immuunsysteem te voorkomen.
Zelfs het regelmatig gebruik van cortisoncrèmes voor artritis kan cortisollevels genoeg doen stijgen om het immuunsysteem te onderdrukken.

PPI Medicijnen tegen Zuurbranden die Maagzuur Remmen
Proton pump inhibitors of PPI's zoal Nexium, Prevacid en Prilosec blokkeren op krachtige wijze de secretie van maagzuur. Dit heeft het effect dan zuurbranden en misselijkheid reduceert, maar het blokkeert ook een van de belangrijkste verdedigingsmechanismen  van het lichaam tegen bacteria en virussen. Volgens een studie die in 2004 gepubliceerd werd in the Journal of the American Medical Association (JAMA), werden aan 70% van de patiënten in de studie die in het ziekenhuis opgenomen werden binnen een paar uur na opname een PPI of een ander zuurremmend medicijn gegeven. De studie toonde aan dat patiënten die PPI's kregen een 30% hoger risico hadden om longontsteking te ontwikkelen.

Statines om Cholesterol te Verlagen  
Een medische groep in Zwitserland vond uit dat patiënten die een orgaantransplantatie hadden ondergaan en die statines gebruikten (bijv. Lipitor, Mevacor, Pravachol) het beter deden dan patiënten die ze niet gebruikten. Laboratoriumstudies lieten zien dat statines inderdaad delen van het immuunsysteem onderdrukten, en de schrijvers concludeerden, "Dit onverwachte effect voorziet in een wetenschappelijke reden om statines als immuunonderdrukkers te gebruiken, niet alleen bij orgaantransplantaties maar  ook bij talloze andere  pathologieën".

SSRI Antidepressiva
De SSRI's zoals Prozac, Zoloft en Paxil verhogen serotoninelevels en geven zodoende het immuunsysteem een versterking. Deze versterking kan goed nieuws zijn maar ook slecht nieuws. Volgens onderzoekers aan het Georgetown University Medical Center, kan deze versterking het immuunsysteem in een auto-immuunziekte duwen waarbij het lichaam zichzelf begint aan te vallen. Deze types immuunsysteem-overreakties zijn ook betrokken in de "cytokine-stormen" die dodelijke ontsteking in de longen kunnen veroorzaken.

Opioïden  
Zowel korte als lange termijn gebruik van pijnstillende opioïden zoals  hydrocodone, oxycodone, fentanyl, codeine en morphine blokkeren de moeglijkheid van het immuunsysteem om virale en bacteriele binnendringers aan te vallen. Sommige pijnstillers zoals Tramadol combineren een opioïde met acetaminophen (bijv. Tylenol), waardoor het immuunsysteem nog verder gecompromitteerd wordt door de toxische effecten van acetaminophen op de lever.

Acetaminophen
Acetaminophen (bijv. Paracetamol) is erg zwaar voor de lever, het belangrijkste ontgiftingsorgaan van het lichaam. Een eenvoudige vergissing zoals het geven van een Amerikaanse teaspoon vloeibare i.p.v. een volle druppelaar, kan leverbeschadiging veroorzaken in het bijzonder bij kinderen. Wanneer een virus of bacterie het lichaam binnendringt, worden de afbraakproducten door de lever verwerkt. Een lever die beschadigd is kan de toxines die door de infectie veroorzaakt worden niet meer effectief verwijderen.

Nepluchtjes
Nepluchtjes zoals (zogenaamde) luchtverversers, geparfumeerde waspoeders en verzorgingsproducten, kaarsen en de meeste parfums zijn geen medicijnen maar voor veel mensen zijn het zeker longirriteerders en ze worden gezien als een belangrijke oorzaak van astma bij kinderen.
Nepluchtjes bevatten vaak dozijnen zo geen honderden chemicaliën, velen van hen extreem toxisch. Nepluchtjes blijven ongereguleerd in de V.S. Men zegt dat de aanwezige toxische stoffen in zulke kleine hoeveelheden voorkomen dat ze net schadelijk zijn. Constante blootstelling aan geparfumeerde verzorgingsproducten, het dragen van kleding met nepluchtjes, het slapen tussen geparfumeerde lakens en het leven met (zogenaamde)  luchtverversers in het huis en in de auto, heeft echter absoluut een effect op de longen.
Er is een explosie geweest van het gebruik van handreinigingsgels. Ze bevatten allemaal nepluchtjes. Lees meer: Top Reasons to Avoid Hand Sanitizers.
Voor meer info over nepluchtjes lees: Why Scented Products are not Safe.

Medicijnen die Specifiek Toxisch zijn voor de Longen
De website Pneumotox wordt door twee dokters in het Department of Pulmonary Diseases and Intensive Care Unit, University Hospital in Dijon, France gerund. Er staan meer dan 300 medicijnen in samen met hun negatieve effecten op de longen en geeft een gradatiesysteem gebaseerd op de negatieve effecten die gerapporteerd zijn in medische litteratuur.is run by two doctors.
Streef naar Immuunbalans
Wanneer je medicijnen neemt van welk soort dan ook, maak een lijst van hun merknaam en de generieke naam en zoek ze op in het internet om te zien of ze het immuunsysteem onderdrukken. Zowel Drugs.com en RxList.com bevatten bijwerkingen voor medicijnen op recept. Zelfs wanneer het nodig is dat je immuunonderdrukkende medicijnen blijft gebruiken is het belangrijk te weten hoe ze je lichaam beïnvloeden.
Vermijd producten die claimen je immuunsysteem "op te laden". Je wil niet dat een super opgeladen immuunsysteem mogelijk gaat overreageren op een virus of bacterie, in het bijzonder in de longen. Je wilt een gebalanceerd immuunsysteem hetgeen het beste bereikt kan worden met een, in het algemeen gezonde leefstijl met onbewerkt voedsel, matige oefeningen, goede slaap en stressbeheersing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten