zaterdag 21 januari 2012

Immuunsysteemzappers!


Suiker en andere simpelekoolhydraten reduceren de activiteit van witte bloedcellen. 

Een eetlepel suiker in welke vorm dan ook - witte suiker, honing of zelfs vruchtensap - resulteert zo'n vijf uur lang in een reductie van 50% van de activiteit van witte bloebcellen. Er zijn vier soorten enkelvoudige suikers: sucrose (tafelsuiker), fructose, honing en maltsuikers. 

Vruchtensap drinken is als het injecteren van suiker; te veel suiker tegelijk. Denk er zo eens over: het zou moeilijk zijn om 10 appels tegelijk te eten, maar je zou gemakkelijk een glas appelsap kunnen drinken dat de hoeveelheid suiker van 10 appels bevat. Als vruchtensap eerlijk geadverteerd zou worden dan zou er gezegd worden dat er alleen suikers in zitten, maar geen vezels!

Te veel suiker - of het nu sap, honing, maple sirup, evaporated cane juice, bruine suiker, fructose of witte tafelsuiker is, is nooit een goede keuze. Suiker neemt de B-vitamines, calcium en magnesium uit het lichaam weg. Een eetlepel suiker resulteert zo'n 5 uur lang in een 50% reductie in de activiteit van de witte bloedlichaampjes. Hopelijk reist er geen gemeen virus in jouw richting gedurende die tijd! Suiker verlaagt onze immuunfunctie!  Ongelukkig genoeg consumeert de gemiddelde Amerikaan bijna een pond suiker er dag. Een blikje cola bevat 9-10 theelepels, hetgeen tenminste 3 eetlepels suiker is!

Zieook dit artikel van dr. Mercola over fructose.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten