zondag 30 oktober 2011

WAAROM TOCH HOGE VITAMINE B6-WAARDEN BIJ NORMALE VITAMINE B12-WAARDEN?

Het is het jarenlang voor mij een vraagteken is geweest waarom mensen zulke hoge B6-waarden hadden. Eerst dacht ik dat, wanneer B12-waarden op niveau werden gebracht, de B-6-waarden zouden dalen. Dat bleek niet zo te zijn. Nu, bij het lezen van het boek van Jonathan Wright over maagzuur, werd dit probleem eindelijk opgelost. Het blijkt zo te zijn dat er in de maag een overgroei van bacteriën kan optreden wanneer maagzuurniveaus te laag zijn (pH te hoog). Deze bacteriën kunnen extra foliumzuur en vitamine B-6 produceren. De opname van vitamine B-12 is door het lage maagzuur ook verminderd. Het aanvullen van vitamine B12 hoeft dus niet tevens een verlaging van vitamine B-6 te betekenen. De oplossing is om maagzuur (betaïne HCl) met pepsine aan te vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten