vrijdag 28 oktober 2011

Het gebruik van jodium

Jodium is een essentieel element voor de gezondheid van de mens. Een tekort aan jodium kan voor veel problemen zorgen, waaronder een slechte ontwikkeling van het kind in de baarmoeder, cysten, zowel eierstokcysten als borstcysten.
In Nederland zit jodium in het brood en je kunt ook gejodeerd zout krijgen. Maar jodium via zout binnenkrijgen is geen goede manier, omdat gewoon tafelzout vergif is voor het lichaam. Daarom zorgt Ralph in zijn dieet ervoor, dat je genoeg jodium via de voedingsmiddelen die je eet binnenkrijgt.

In dit artikel zal ik vertellen waar jodium allemaal goed voor is. Het gaat hier in het algemeen over een hoog gedoseerde behandeling met jodium.

De arts die bekendheid kreeg door de ontdekking van het jodiumpreparaat Lugol, dat naar hem is vernoemd, is de Franse arts Jean Guillaume Auguste Lugol (Montauban, 18 augustus 1786 - Neuilly-sur-Seine, 16 september, 1851).
Lugol is een oplossing van elementair jodium en kaliumjodide in water. Het is in verschillende sterktes van 1%, 2% of 5% jodium verkrijgbaar. De oplossing van 5% bestaat uit 5% jodium en 10% kaliumjodide met gedestilleerd water vermengd en het heeft een totale jodiuminhoud van 130 mg/ml. 1 druppel bevat 6,25 mg jodium. In dit artikel is er steeds sprake van lugol 5%.1. Candida met jodium aanpakken

Jodium lijkt de de beste remedie te zijn om systemische candidainfecties te verwijderen. Als je reden hebt te denken dat andere maatregels niet alle candida uit het bloed en de interne weefsels heeft verwijderd, kun je een lugolkuur doen.

2. Lugol voor fibrocystische borstziekte:
Borstweefsel heeft veel jodium nodig om gezond te blijven. Als er een tekort aan jodium optreedt is er kans dat er cysten in de borst ontwikkelen. Deze kunnen met jodiumtherapie genezen:

Behalve cysten in de borsten kunnen er ook cysten in eierstokken en baarmoeder aanwezig zijn door een jodiumtekort. Ook deze kunnen door het gebruik van jodium worden genezen.

Dr Derry:
 
"Wanneer de fybrocystische ziekte bijzonder ernstig is, verbetert het direct aanbrengen van jodium op de gedeelten van de borst die het meest zijn aangetast de resultaten nog meer. Bij fibrocystische ziekte van de baarmoeder en/of eierstokken helpt het om de delen huid die boven die organen ligt met jodium in te smeren. Als het 24 uur duurt voordat het jodium verdwenen is, is de fibrocystische ziekte genezen.” 

3. Borstkanker:


4. Lugol voor PCOS:


Is een jodiumtekort de oorzaak van PCOS?
Studies hebben aangetoond dat een jodiumtekort waarschijnlijk de oorzaak voor PCOS is. Het is bewezen, dat lage jodiumniveaus eierstokcysten, insulineresistentie en hypothyreoidie (vaak verkeerd gediagnosticeerd als insulineresistentie) EN herhaalde miskramen kan veroorzaken!! PCOS kan met 50 mg jodium per dag onder controle worden gebracht.

Goede sites:
(Iodoral is een alternatief voor Lugol)
Er kan echter bij het gebruik van jodium een probleem door ontgifting ontstaan. Daarom is het altijd goed om door iemand die kennis van zaken heeft begeleid te worden. Je kunt ook lid warden van een van de groepen in Amerika die veel over jodium weten zoals: http://health.groups.yahoo.com/group/IodineOT/

Boeken:

Marja Zahavi
Vertaalster van “Bijnieruitputting, het stresssynsdroom van de 21e eeuw http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872251&PC=476178F4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten