dinsdag 25 oktober 2011

De gevaren van koemelk; ook van rauwe koemelk
De gevaren van koemelk


Koemelk is een product dat door miljarden mensen wordt gebruikt, maar toch zijn er samenlevingen die geen melk gebruiken. De Eskimo's, de Bantoes, veel mensen in Azixeb en de Indianen van Noord en Zuid Amerika. In de samenlevingen waar ze geen melk gebruiken kun je geen MS vinden. In veel van deze samenlevingen waar men traditioneel voedsel eet, komt ook veel minder kanker voor.


Osteoporose


De mythe: een hoge inname van melkproducten helpt tegen osteoporose beschermen.


De Nurses Health Study onderzocht specifiek de inname van melkproducten en osteoporose en vond geen bewijs dat hogere innames van melk botbreuken voorkomt. Aziatische en Afrikaanse bevolkingsgroepen onder wie lactose intolerantie de norm is en daardoor de consumptie van melkproducten minimaal of niet bestaand is, hebben veel minder mensen osteoporose dan de bevolkingsgroepen die wel melkproducten consumeren. Er zijn mensen die zeggen dat rauwe melk een gezond product is vergeleken met gepasteuriseerde melk. Het is waar dat rauwe melk enzymen bevat. Voor velen is het gemakkelijker te verteren, maar de melk in Nederland die meestal van Holstein koeien afkomstig is, heeft het probleem van BCM-7.


Dus er gaat de theorie rond, dat het drinken van melk van A1 koeien, de belangrijkste koeien die de in de Verenigde Staten voor melkproducten worden gebruikt, je blootstelt aan BCM-7 (bètacasomorfine-7), die in verband wordt gebracht met neurologische stoornissen waaronder autistische en schizofrene veranderingen. Ook diabetes type 1, een verstoorde immuunreactie, hartziekte en ook wiegendood kunnen door BCM-7 worden veroorzaakt.

Hier staat het ook allemaal nog een duidelijk beschreven:

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=676&id=680&page=10


Van MAP (mycobacterium avium, ondersoort paratuberculosis) wordt gezegd dat deze de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa veroorzaakt en deze is ook in rauwe melk aanwezig.


De nutriënten die in melk zitten, zoals calcium, fosfor en een paar vitamines, kun je gemakkelijk uit voeding of uit sommige voedingssupplementen halen. Het is slim om melk te vermijden, zelfs rauwe melk, maar als je melk wilt drinken zorg er dan voor de je melk van Holstein koeien vermijdt. Kamelenmelk is een super alternatief met vele wonderbaarlijke voordelen voor mensen met auto-immuun aandoeningen en beschadigde darmen.


Het Okinawa dieet is een goed voorbeeld. Geen melk en veel voedingsmiddelen uit de zee. Mensen met dit voedingspatroon hebben een lang leven, weinig kanker en geen degeneratieve ziekten. Een belangrijk geheim zijn de sporenelementen in hun voeding. Dat zijn er ongeveer 80 en deze zijn niet in de Westerse voeding aanwezig. Een manier om ze wel binnen te krijgen is het gebruik van Keltisch zout.


In dit forum informatie vinden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten